افزایش آگهیهای جعلی جمعآوری کمک توسط فیسبوک
پیام ویروسی فیسبوک که با تصویری از نوزادی بیمار همراه است، ادعا میکند که «والدین کودک ازعهدهی مخارج عمل جراحی او » برنمیآیند. بنابراین کاربران با بهاشتراکگذاری، «پسندیدن» و یا اعلام نظر در خبر، فیسبوک و CNN ، نیمی از هزینهی عمل او را پرداخت میکنند. خبری دیگر میگوید، کودک در تصادف رانندگی بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، ی:77/ نمونه از این نوع اخبار، صورت نوزادی را نشان میدهد که به شدت از شکل افتاده است و میگوید: «این کودک دچار تصادف وحشتناک رانندگی شده و والدین او نمیتوانند هزینهی عمل جراحی او را پرداخت کنند و فیسبوک و CNN مایلند تا نیمی از هزینههای عمل او را بپردازند؛ فیسبوک برای هر like، اشتراکگذاری و گذاشتن نظر، کمک مالی خواهد کرد.»
به گزارش WMCTV، یک خبر کذب دیگر، تصویر کودکی را که به دوربین نگاه میکند، نشان میدهد. در تصویر این کودک آمده: «لطفاً این خبر را نادیده نگیرید! والدین این کودک از عهدهی هزینهی عمل جراحی او برنمیآیند. فیسبوک و CNN بهازای هر like، یک دلار، گذاشتن نظر، ۱۰ دلار و اشتراکگذاری ۱۰۰ دلار، نیمیاز هزینههای عمل او را پرداخت میکنند.»
هردوی این تصاویر، از منبع اصلی آن دزدیده و بدون اجازه از آن استفاده شده است.
این نوع کلاهبرداری، سالهاست که در جریان است و برای افزایش تعداد بازدیدکنندگان و محبوبیت صفحهی خاصی در فیسبوک طراحی شدهاند.
یکیاز کارشناسان این نوع کلاهبرداریهای اینترنتی میگوید: «ظاهراً تصویر این کودک در سال ۲۰۱۲، از خبر وبلاگی که به عمل جراحی او پرداخته، دزدیده شده است. نویسندهی وبلاگ، تصویر این کودک و دیگر اطلاعات مربوط به او را از مادر کودک گرفته و منتشر کرده است. نه نویسنده و نه والدین کودک هرگز تصور نمیکردند که تصویر کودک، بعدها برای چنین کلاهبرداری شرمآوری استفاده شود.
به گزارش سیتنا، وبسایت WafflesatNoon که به برملا کردن چنین کلاهبرداریهایی میپردازد، متوجه شده است: «هرچه مقدار like، نظر و اشتراکگذاری آن صفحه بیشتر باشد، محبوبیت آن در فیسبوک بیشتر خواهد شد. مدیر بیوجدان چنین صفحههایی، علاوهبر اینکه چنین محتوایی را در صفحهی خود میآورد، تلاش میکند از طریق راه سادهای مثل گذاشتن تصاویر کودکان بیمار و درخواست like و اشتراکگذاری، با این مضمون که این کار بهنحوی به کودک کمک خواهد کرد، محبوبیت صفحهی خود را افزایش دهد. در بیشتر موارد، کودکانی که تصاویر آنها گذاشته شده، بعدها از بیمارستان مرخص میشوند و در برخی موارد فوت میکنند.»
بهترین کار در مواجهه با اینگونه اخباری که از صحت آن مطمئن نیستید، نادیده گرفتن آن است. انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید