مشهورترین زنان دنیا با کسبوکارهای پررونق در اینترنت (+تصاویر)
آریانا هافینگتون، ملیسا مایر و کاترین کوک نوجوان بعضی از زنانی هستند که موفق به راهاندازی کسبوکارهای پررونق در اینترنت یا پیشبرد ایدههای خلاق و جذاب شدهاند.
به گزارش سرویس وبگردی سیتنا، زنان در مقایسه با مردان شمار کمتری از کارآفرینان و شاغلان در حرفههای مرتبط با اینترنت و فنآوری را تشکیل میدهند، اما زنان موفق و و تحولآفرین در این عرصه شمار چشمگیری دارند.
مارکوت، فمینیست منتقد وب
آماندا مارکوت، نویسنده و گردانندهی وبلاگ معروف انگلیسی زبان "پنداگون" ، در سال ۱۹۷۷ در ایالت تگزاس متولد شد. وبلاگ او یکی از معروفترین وبلاگـهای سیاسی و بهخصوص فمینیستی انگلیسی زبان است.
او قبل از اینکه «پنداگون» را افتتاح کند، وبلاگ فمینستی دیگری با نام "حرفهای موش" در بلاگ اسپات داشت.
نوشتههای این وبلاگ آنقدر گل کرد و پرخواننده شد که از او دعوت شد تا در وبلاگ گروهی "پنداگون" بنویسد که از اولین وبلاگهای فمینیستی جهان سایبری است.
نام آماندا مارکوت اما وقتی جهانی شد که جان ادواردز، کاندیدای ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸، از او دعوت کرد که مسئولیت وبلاگ کمپین انتخاباتی او را برعهده بگیرد.
خیلی زود، بسیاری از وبلاگها از نوشتههای آماندا مارکوت که در وبلاگ کمپین انتخاباتی جان ادواردز مینوشت، نقلقول آوردند و نام مارکوت برای بسیاری از مخاطبان فضای مجازی، نامی آشنا شد.
آریانا هافینگتون، سردبیر"هافینگتون پست"
آریانا هافینگتون، سردبیر "هافینگتون پست" یکی دیگر از زنان مطرح در رسانههای اینترنتی است. او که آمریکایی-یونانی است، در سال ۱۹۵۰ متولد شده است. همسرسابق مایکل هافینگتون، نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا بود و در دهه نود میلادی «هافینگتون پست» را راهاندازی کرد.
آریانا هافینگتون پیش از راهاندازی وبسایت خبری معروف خود، نویسندهی "نشنال ریویو" بود. او که تا دهه نود میلادی محافظهکار بود و از سیاستهای کلی حزب جمهوریخواه حمایت میکرد، در سالهای اخیر لیبرالتر شده است.
"هافینگتون پست" جز اخبار، مجموعهای از وبلاگها را هم شامل میشود و گردانندگان این وبسایت از چهرههای سرشناس رسانهای، وبلاگی و کارشناسان دعوت میکنند تا برای آنها وبلاگ بنویسند. این نشریه آنقدر موفق بود که در سال ۲۰۱۲ برندهی جایزهی پولیتزر نیز شد.
کری ویلکرسن، کارشناس "کار در خانه"
کری ویلکرسن وقتی در سال ۲۰۰۷ وبسایت "The Barefoot Executive " را تاسیس نمود، بدهی قابل توجهی را باید پرداخت میکرد. سه سال بعد، او یکی از موفقترین و پردرآمدترین زنان کارآفرین جهان سایبر بود. وبسایت او از امکانات آنلاین متعددی برای شبکهسازی و آموزش کسانی که قصد دارند با کار در منزل درآمد خود را افزایش دهند، استفاده میکند.
روزانه بیش از دویست هزار نفر از وب سایت کری ولکرسن بازدید میکنند. در این وبسایت، متن و ویدیو و پادکست سخنرانیها، آموزشها و توصیههای حرفهای ویلکرسن به عنوان یک متخصص تجارت در دسترس خوانندگان است و شیوهی "کار در خانه" او طرفداران بسیاری دارد.
کاترین فیک و ایدهی جایی برای به اشتراک گذاشتن عکس
کاترین فیک یکی از بنیانگذاران وبسایت معروف فلیکر است. کاترین فیک فلیکر را که وبسایتی رایگان برای آپلود و به اشتراک گذاشتن عکسها و یکی از وبسایتهای وب ۲ است، با همکاری استوارت باترفیلد در فوریه ۲۰۰۴ تاسیس کرد.
یک سال بعد، شرکت "یاهو" وبسایت فلیکر را خرید و در اولین اقدام، سرور فلیکر را از شرکتهای کانادایی، به شرکتی امریکایی منتقل کرد تا فلیکر تحت نظارت قوانین ایالات متحدهی آمریکا باشد.
کاترین فیک در سال ۲۰۰۸ از هیئتمدیرهی وبسایت فلیکر استعفا داد و یک ماه بعد به عضویت هیئتمدیرهی Creative Common یا همان سی سی معروف "حق گسترش دسترسی به آثار بدیع برای دیگران به منظور استفادهی اشتراکی"، پیوست. یک سال بعد، دانشگاه "رود آیلند" به دلیل خلاقیت، ایدههای نو در دنیای وب و تلاش کاترین فیک برای کارآفرینی در جهان سایبر، به او مدرک دکترای افتخاری اعطا کرد.
کاترین فیک یکی از مؤسسان وبسایت "هانچ" هم هست. "هانچ" وبسایتی با سیستم تصمیمگیری بر مبنای هوش جمعی است که بنا به علاقهی کاربر، درختهای تصمیمگیری مرتبطی را پیشنهاد میدهد. این وبسایت تلاش میکند با استفاده از این سیستم تصمیمگیری بر مبنای علایق جمعی کاربرانش، سلیقهی کاربران اینترنت را تعریف و تبیین کند.
نوجوانی که میلیونر شد
کاترین کوک در تعطیلات بهارهی دبیرستان در سال ۲۰۰۵، وبسایت "مای یربوک" را بهراه انداخت. دو برادر کاترین نیز به او در راهاندازی این وبسایت وب ۲ محبوب نوجوانان آمریکایی کمک کردند.
در این وبسایت کاربران میتوانند مثل فیسبوک پروفایل بسازند، با دوستان خود چت کنند، برای دوستان خود هدیههای مجازی بفرستند و بازی کنند. کاترین کوک، وقتی این وب سایت شبکه سازی وب ۲ را راه انداخت، فقط پانزده سال داشت.
خیلی زود تعداد اعضای این وبسایت به پنح میلیون نفر رسید . کوک که حالا ۲۳ ساله است، در سال گذشته بیش از بیست و هفت میلیون دلار درآمد داشته است.
ماریسا مایر، تکیهزده بر مسند ریاست "یاهو"
ماریسا مایر ۳۷ ساله، یکی از قدیمیترین کارمندان گوگل بود. در یکی از گزارشهای سالانهی گوگل اعلام شد که مایر "اولین مهندس زن" در این کمپانی و بیستمین کارمند این غول اینترنتی است.
ملیسا مایر فارغالتحصیل رشتهی هوش مصنوعی از دانشگاه استنفورد آمریکا است و به عنوان یک طرفدار پروپاقرص دنیای مد مشهور است.
موتور جستوجوگر گوگل ظاهر ساده، مینیمالیستی و به دور از طراحی شلوغ خود را مدیون خلاقیت و ایدهی مایر است.
او در سال ۲۰۰۵ در مصاحبهای با مجلهی "فست کمپانی" گفت:«ما اصرار داریم که صفحهی اصلی گوگل ساده و به دور از شلوغیهای رایج باشد. به اعتقاد من صفحهی اصلی باید ساده و شیک باشد و هر کاربری با کمترین دانش وب بتواند به آسانی راه خود را پیدا کند و بداند در این صفحه باید چه کند.»
در ژوئیه ۲۰۱۲ او به عنوان اولین رئیس هیئتمدیرهی "یاهو" انتخاب شد تا "یاهو" را که راه سقوط در پیش گرفته بود، نجات دهد. در سال ۲۰۱۳ مجلهی "فورچن" از او به عنوان هشتمین زن پرقدرت و بانفوذ در آمریکا نام برد.
ملیسا مایر اعتقادی به کار از راه دور ندارد؛ سیاست استخدامی "یاهو" را تغییر داد و همهی کارمندانی هم که از راه دور کار میکردند موظف شدند در محل کار حاضر شوند. مایر سیاست مرخصی زایمان یاهو را تغییر داد و بیشتر کرد و سیاستهای حمایتی تازهای برای کارمندانی که به تازگی مادر یا پدر شدند، تنظیم کرد.
از زمانی که او ریاست "یاهو" را برعهده گرفته ارزش سهام یاهو دوبرابر شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید