قائم مقام شرکت ارتباطات سیار ایران: به ازای هر 1000 کاربر باند پهن، 80 شغل ایجاد می شود
قائم مقام شرکت ارتباطات سیار ایران، گفت: تحقیقات مفصلی که شرکت های معتبر جهانی در خصوص تأثیر سرویس های باند پهن بر اقتصاد کشورها انجام داده اند، نشان می دهد به ازای هر 1000 کاربر باند پهن، 80 شغل ایجاد می شود و همچنین هر 10 درصد رشد در ضریب نفوذ باند پهن، یک درصد به GDP می افزاید.
به گزارش سیتنا (CITNA.IR)، دکتر حمیدرضا نیکوفر رئیس هیأت مدیره شرکت جیرینگ و قائم مقام شرکت ارتباطات سیار ایران که در سومین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت سخن می گفت، از تلفن همراه به عنوان سبک زندگی انسانها در دنیای امروز یاد کرد.
نیکوفر با اشاره به ارزش افزوده بالای سرویس های باند پهن، گفت: باید مسؤولانه کار کنیم. جامعه نیازمند اقداماتی از جانب ما در زمان حال در خصوص بهرهگیری از اثرات اقتصادی و اجتماعی باند پهن است و این فقط با یک همکاری خوب اتفاق می افتد.
وی افزود: صد سال طول کشید تا جمعیت تلفن ثابت به 1 میلیارد برسد، اما در مورد موبایل به عنوان فراگیرترین پدیده جهانی، طی 20 سال به بیش از 5 میلیارد مشترک رسیدیم.
نیکوفر با بیان اینکه در سال 2008 میلادی اولین موبایل اپلیکیشن عرضه شده است، اظهار داشت: در طی 2 سال 2/8 میلیارد دانلود اپلیکیشن انجام شده و در سال 2011 این رقم به 18 میلیارد رسیده است.
رئیس هیأت مدیره شرکت جیرینگ با اشاره به سه نیروی پیشران شبکه ای یعنی ابر (Cloud)، باند پهن و موبایل گفت: با توجه به اینکه موبایل بیش از 80 درصد جهان را تحت پوشش دارد، تحول شگرفی در همه ابعاد زندگی نه تنها بانکداری بلکه در رسانه، تحصیلات و بهداشت، امنیت و حمل و نقل و ... ایجاد کرده است.
وی گفت: تحقیقات مفصلی که شرکت های معتبر جهانی در خصوص تأثیر سرویس های باند پهن بر اقتصاد کشورها انجام داده اند، نشان می دهد به ازای هر 1000 کاربر باند پهن، 80 شغل ایجاد می شود و همچنین هر 10 درصد رشد در ضریب نفوذ باند پهن، یک درصد به GDP می افزاید.
نیکوفر افزود: اگر سرعت در باند پهن 2 برابر شود، 3 دهم به رشد GDP اضافه می شود. حال باید محاسبه کنیم چقدر نفت باید بفروشیم تا یک درصد رشد GDP داشته باشیم.
قائم مقام مدیرعامل همراه اول با تأکید بر اینکه داشتن باند پهن و Cloud لزوماً مشکلات را برطرف نمی کند اظهار داشت: اگر در این زمینه سرمایه گذاری کنیم، ولی برای مردم کاربردی نباشند، ارزش اقتصادی مورد نظر حاصل نمی شود. GDP موقعی ایجاد می شود که این سرمایه گذاری به سرویس قابل استفاده برای مردم منتهی شود.
نیکوفر با بیان اینکه در گذشته همه صنایع به دنبال ایجاد شبکه مخابراتی خاص خود بوده اند، اظهار داشت: با توجه به ویژگی های خاص موبایل یعنی «همیشه روشن بودن» و «همیشه در دسترس بودن»، این صنایع بدنبال عرضه خدمات خود از طریق شبکه موبایل هستند.
وی گفت: امروزه همه بخش ها نیازمند اتصال به شبکه فراگیر موبایل هستند. وقتی فردی به این شبکه متصل می شود، دنیایش تغییر می کند و وقتی همه چیز اتصال پیدا می کند دنیای ما تغییر پیدا خواهد کرد. اتصال به شبکه، تجارت آینده است. اتصال سیستم بانکی به شبکه موبایل و همکاری نهادهای مرتبط، به خوبی و با سرعت صورت نمی گیرد. اگر بخواهیم ایران در موقعیت خوبی قرار بگیرد باید همکاری بهتری بین بانک ها و اپراتورها ایجاد شود.
نیکوفر افزود: با توجه به اینکه همراه اول یک سرمایه ملی محسوب می شود و بزرگترین اپراتور خاورمیانه است، این اپراتور از پتانسیل بالایی برای عرضه خدمات بانکداری الکترونیک برخوردار است. مردم همچون گذشته به همراه اول اعتماد دارند، زیرا از ابتدای سال جاری تا کنون شاهد رشد مستمر شاخص های ترافیک (صوت یا مکالمه حدود 23 درصد، پیامک حدود 15 درصد و USSD حدود 21 درصد و GPRS حدود 334 درصد) بوده ایم و این امر باعث شده که امروز از همراه اول به عنوان یک همراه معتبر نام برده شود.
رئیس هیأت مدیره شرکت جیرینگ با بیان اینکه در راستای همین اعتماد مردم، اکوسیستمی با شرکت های جیرینگ، مبین نت و امن افزار گستر شریف ایجاد و با شرکت جیرینگ، همراه اول وارد حوزه پرداخت شده است. ما سرمایه گذاری زیادی در حوزه پرداخت موبایلی کرده ایم. اولین موبایل ولت (کیف پول الکترونیک) توسط همراه اول عرضه شده است. همکاری سیستم بانکی کشور می تواند موجب شود این سرویس با کیفیت بهتری در اختیار مردم قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه فضای سرویس های موبایلی داینامیک است، اگر سرویس به موقع ارائه نشود سرمایه گذاری انجام شده بی نتیجه خواهد بود. همچنین ما نباید فقط در زمینه سخت افزار سرمایه گذاری کنیم. می توان در Cloud (ابر) سرمایه گذاری کرد. باید بومی سازی کرد و فضای خودمان را داشته باشیم.
قائم مقام مدیرعامل اپراتور اول با اشاره به نسل های پرداخت همراه گفت: در بحث نسل های پرداخت همراه ما هنوز در مرحله اول یعنی بر پایه SMS، IVR، USSD سرویس عرضه می کنیم. موج NFC در حال آمدن است و هیچ آمادگی در این زمینه وجود ندارد. این امر همکاری متقابل اپراتورها و سیستم بانکی را می طلبد.
نیکوفر در ادامه به تدارک وسیع همراه اول برای ارئه سرویس های پرداخت اشاره کرد و گفت: ما در جیرینگ تلاشمان این بوده که همه کانال های همراه اول را برای ارائه این خدمات پرداختی کاربردی کنیم. در حال کمک به توسعه سوئیچ شاپرک هستیم تا بتواند تمام تستهایش را در پلتفرم های ما انجام دهد.
وی با معرفی سرویس های «دریافت خدمات بانکی مبتنی بر حساب بانکی»، «دریافت خدمات پرداخت مبتنی بر کارت بانکی» و «خرید خرد مبتنی بر کیف پول» اظهار داشت: در اکوسیستم جدید شرکت های همکار ایجاد کرده ایم. یعنی ما نمی خواهیم تنها بازیگر باشیم. فضا را برای شرکت های همکار نظیر «توسن» و «شرکت خدمات انفورماتیک» مهیا کرده ایم. همچنین با 18 بانک دیگر از 31 بانک موجود کشور در حال مذاکره و نهایی کردن قرارداد همبانک، بصورت مستقل و یا از طریق شرکت های توسن و خدمات انفورماتیک هستیم. امیدواریم با همکاری خوبی که با وندورها داریم، بتوانیم کسب و کار حوزه پرداخت و بانکینگ را در کشور به نقطه مطلوب برسانیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید