کدخبر :11804 پرینت
06 دی 1392 - 13:34

ضریب نفوذ 3G در ایران تا پایان سال 2017 به 40 درصد می‎رسد

متن خبر

بیزینس مانیتور در گزارشی از بازار تلفن همراه ایران نوشت: رشد سرویس 3G در سال 2013 آهسته بوده و پیش بینی می شود ضریب نفوذ این شبکه تا پایان دوره 5 ساله پیش بینی شده تا سال 2017، تقریبا به 40 درصد برسد.

 

به گزارش سیتنا، بیزینس مانیتور طی گزارشی نوشت: نسل سوم سرویس تلفن همراه ارائه شده از سوی اپراتور رایتل از زمان راه اندازی در اواخر سال 2011 تاکنون، تاثیر قابل توجهی بر بازار تلفن همراه ایران بر جای گذاشته است، اما با توجه به تاثیر تحریم ها بر افزایش هزینه اقدامات زیرساختی شبکه و مشکل شدن گسترش محدوده آنتن دهی رایتل و رقابت بر سر کاهش قیمت، ریسک های قابل توجهی در چشم انداز آینده این سرویس وجود دارد.

 

در ادامه‎ی این گزارش آمده است: از آنجایی که دولت ایران کنترل های سخت گیرانه ای را در تمام بخشهای بازار اعمال می کند سرمایه گذاران تمایلی به توسعه این شبکه ندارند.

 

بر این اساس، رشد این سرویس در سال 2013 آهسته بوده است و پیش بینی می شود ضریب نفوذ این شبکه تا پایان دوره 5 ساله پیش بینی شده تا سال 2017، تقریبا به 40 درصد برسد.

 

به گزارش تسنیم، بیزینس مانیتور در ادامه نوشت: میزان در آمد شرکت ام تی ان در ایران به ازای هر کدام از مشترکانش برای اولین بار در سه ماهه سوم امسال به بالای 4 دلار رسید. این نشان دهنده رشدی اندک در میانه مشکلات موجود ناشی از نرخ ارز، کاهش ارزش پول و بالا رفتن نرخ تورم است. پیش بینی می شود این چالش ها در کوتاه مدت پابرجا باقی بماند.

 

همچنین بر اساس برآوردها، حدود 2 میلیون مشترک استفاده کننده از خدمات نسل سوم در پایان سال 2012 در ایران وجود داشته است و این رقم  در سال های 2013 و 2014 رشدی سریع را به خود خواهد دید.

 

بر اساس این گزارش، شرکت رایتل شروع به تاثیرگذاری در بازار تلفن همراه ایران کرده است. در فوریه 2013، دولت ایران حق انحصاری توسعه شبکه نسل سوم را تا سال 2014 به شرکت رایتل واگذار کرد. این تصمیم موجب جلوگیری از افزایش سرمایه گذاری در بازار دیتا خواهد شد، در حالی که تقاضای فراوانی برای دیتای تلفن همراه در ایران وجود دارد.

 

سیستم فیبر نوری مدخل سریع السیر اروپا-پرشیا، شبکه کابلی 10هزار کیلومتری که از فرانکفورت آلمان شروع می شود و با عبور از شرق اروپا، روسیه و آذربایجان به ایران می رسد و سپس با عبور از خلیج فارس در عمان تمام می شود، بالاخره در سپتامبر 2013 به بهره برداری رسید. این سیستم کابلی ظرفیت پهنای باند بین المللی ایران را از 72 گیگا بایت بر ثانیه به 82 گیگا بایت بر ثانیه افزایش می دهد. در اکتبر 2013، وزیر ارتباطات ایران اعلام کرد که هدف دولت افزایش پهنای باند بین المللی کشور به 100 گیگا بایت بر ثانیه تا 4 دسامبر 2013 است.
انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.