کدخبر :291391 پرینت
02 اسفند 1402 - 09:37

توسعه هشت فناوری نوظهور در دستور کار معاونت علمی ریاست جمهوری

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، ارتباطات 5G و 6G و ارتباطات کوانتومی را از فناوری‌های نوظهوری دانست که توسعه آن در کشور در دستور کار این ستاد قرار دارد و گفت: یکی از دلایل سرعت کند توسعه IoT در کشور به دلیل عدم اجرای مصوبه سال ۹۸ بوده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر سید محمد کرباسی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: یکی از فناوری‌های نوظهوری که ما در ستاد اتصال‌پذیری مد نظر قرار دادیم، ارتباطات 5G و 6G است و بعد از آن "توسعه فناوری‌های IOT" یا اینترنت اشیاء است که این حوزه با ارتباطات 5G و 6G در ارتباط است.

وی "توسعه ارتباطات کوانتومی" و "Cyber security" (امنیت سایبری) را از دیگر فناوری‌های نوظهوری دانست که در دستور کار ستاد اتصال‌پذیری است و یادآور شد: "ارتباطات ماهواره‌ای" و "استفاده از هوش مصنوعی در صنایع مرتبط با تلکام" و "خودروهای متصل" از دیگر محورهای کاری این ستاد به شمار می‌رود.

کرباسی در خصوص چالش‌های توسعه اینترنت اشیاء برای توسعه در کشور، خاطرنشان کرد: ما در این زمینه چندین مشکل داریم که یکی از آنها موضوع رگولاتوری است. متاسفانه تنظیم‌گری در این حوزه اتفاق نیفتاده است.

دبیر ستاد اتصال‌پذیری معاونت علمی خاطر نشان کرد: در این راستا ما یک سند تقسیم کار ملی در حوزه اینترنت اشیاء مصوب شورای عالی فضای مجازی داریم که در سال ۹۸ به تصویب رسید. این سند قرار بوده است که شش ماه پس از تایید اجرایی شود، ولی بسیاری از دستگاه‌ها ماموریت‌های خود را در ارتباط با این سند اجرایی نکرده‌اند که در این زمینه پیگیری‌های زیادی انجام داده‌ایم و این پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد.

کرباسی اضافه کرد: یکی دیگر از چالش‌های این حوزه موضوع توجیه اقتصادی این حوزه است. بنا به دلایلی چون حامل‌های انرژی بعضا برای برخی از صنایع شاید هوشمندسازی برای آنها صرفه اقتصادی نداشته باشد، ولی خوشبختانه با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعتبار مالیاتی، یکی از برنامه‌های مهمی که داریم، صنایع را ترغیب کنیم تا صنایع از اعتبار مالیاتی خود در زمینه هوشمندسازی سرمایه‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در این زمینه با اپراتورها و صنایع در حال مذاکره هستیم، ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

دبیر ستاد اتصال‌پذیری معاونت علمی در پاسخ به این سؤال که آیا حوزه هوش مصنوعی نیز با این چالش‌ها مواجه است، گفت: ما با ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی همکاری داریم و یکی از مسائل این حوزه زیر ساخت‌های پردازش سریع است که با تشکیل کارگروه هماهنگی هوش مصنوعی توسط معاونت علمی، تصمیمات خوبی در این زمینه اتخاذ شده است.

وی تاکید کرد: بر اساس این تصمیم‌گیری‌ها از بازیگران این صنعت دعوت می‌شود تا در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، ضمن آنکه موضوع اپراتوری هوش مصنوعی نیز مطرح است و امیدوارم به‌زودی شاهد توسعه زیر ساخت‌های پردازش سریع و هوش مصنوعی در کشور باشیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

اسم دبیر ستاد سید محمد کرباسی است نه مهدی کرباسی
ایسنا اشتباه نوشته همه هم از ایسنا کپی کردند.
لطفا اشتباه تایپی درست کنید
دکتر سید محمد کرباسی؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات
با تشکر

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.