کدخبر :310876 پرینت
30 آبان 1403 - 11:41

واکنش گوگل به حکم احتمالی دادگاه مبنی بر واگذاری کروم

به دنبال گزارش بلومبرگ مبنی بر آنکه دادستان‌ های وزارت دادگستری آمریکا بنا دارند موضوع مستقل شدن کروم از گوگل را به عنوان بخشی از حکم درخواستی خود به قاضی دادگاه ارایه کنند، گوگل اعلام کرد که اگر دادگاه آن را مجبور به واگذاری جستجوگر کروم کند، کاربران، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی متضرر خواهند شد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، گوگل می‌گوید اگر دادگاه آن را مجبور به واگذاری جستجوگر کروم کند، کاربران، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی متضرر خواهند شد.

گوگل کروم بزرگترین و پرکاربردترین جستجوگر اینترنتی جهان است و همین ویژگی هم به نوعی در کانون شکایت وزارت دادگستری آمریکا علیه گوگل قرار داشت؛ این که گوگل کروم به یک مونوپولی بدل شده که اجازه عرض اندام به هیچ جستجوگر دیگری را نمی‌دهد.

واکنش تند گوگل در پی آن طرح شد که نشریه بلومبرگ گزارش کرد دادستان‌های وزارت دادگستری آمریکا بنا دارند موضوع مستقل شدن کروم از گوگل را به عنوان بخشی از حکم درخواستی خود به قاضی دادگاه ارایه کنند.

قاضی امیت میهتا در ماه اوت گذشته حکم داد که جستجوگر گوگل در دنیای آنلاین به یک مونوپولی بدل شده است. قاضی میهتا در آن زمان گفت که جریمه و راه‌حل‌هایی برای حل این موضوع در نظر خواهد گرفت.

وزارت دادگستری آمریکا به گزارش بلومبرگ واکنشی نشان نداده اما گوگل صراحتا گفته که با چنین پیشنهادی مخالفت خواهد کرد.

مدیرعامل این ابرشرکت فناوری، لی-ان مالهالند در بیانیه خود گفته: «وزارت دادگستری همچنان به دنبال بر کرسی نشاندن مقاصد رادیکال خود حتی فراتر از موارد حقوقی و قانونی در این پرونده می‌رود».

آن طور که گزارش شده قاضی دادگاه احتمالا از گوگل خواهد خواست که قواعد و دستورالعمل‌هایی هم برای فناوری هوش مصنوعی و سیستم عامل این شرکت یعنی اندروید و نحوه استفاده از داده‌ها تدوین کند.

در بیانیه خانم مالهالند همچنین آمده: «دست گذاشتن دولت و دخالت آن از این طریق، به کاربران، پیشگامان آمریکایی دنیای فناوری و توسعه دهندگان این صنعت آسیب خواهد رساند آن هم دقیقا در زمانی که به حداکثر توان و ظرفیت آنها نیاز است».

دادگاه گوگل چه حکمی داد؟

در ماه اوت گذشته گوگل به عنوان بزرگترین جستجوگر اینترنتی در دادگاه به صرف میلیاردها دلار برای انحصار بازار (مونوپولی) محکوم شد.

شکایت از گوگل به علت مونوپولی را وزارت دادگستری آمریکا در سال ۲۰۲۰ به دادگاه برده بود و اکنون پس از حدود ۱۰ هفته برگزاری جلسات دادگاه، قاضی فدرال، امیت میهتا، گفته گوگل به علت تلاش برای در انحصارگرفتن بازار جستجوگرهای اینترنتی مرتکب نقض قوانین ضدمونوپولی آمریکا شده است.

۹۰ درصد کاربران اینترنت از گوگل برای جستجو در اینترنت استفاده می‌کنند و قاضی میهتا در حکم ۲۷۷ صفحه‌ای خود گفته مدارک و شواهد نشان می‌دهد گوگل برای حفظ این انحصار و استیلا بر بازار میلیاردها دلار صرف کرده است.

در آن زمان دادستان‌ها در دادگاه گفتند این اقدام گوگل به دیگر شرکت‌ها فرصت نمی‌داده که محصولات و خدمات خود را به مشتریان عرضه کنند و از این طریق رقابت جدی در بازار جستجوگرهای اینترنتی پدید آورند.

با این حال، وکلای گوگل مدعی بودند که این شرکت به جستجوگر برتر همگان بدل شده چون مشتریان آن این جستجوگر را سودمند و کارآمدتر یافته‌اند و گوگل هم برای بهتر کردن خود سرمایه‌گذاری می‌کرده است.

جان اشمیتلن، از وکلای گوگل، در آخرین دفاعیات دادگاه گفت: «گوگل برنده است، چون بهتر است».

حکم و نحوه تصمیم دادگاه درباره جستجوگر گوگل می‌تواند بر نتیجه شکایات دیگر دادستانی کل آمریکا از ابرشرکت‌های دنیای فناوری چون اپل و آمازون هم تاثیر بگذارد.

وزارت دادگستری آمریکا شکایات مشابهی از این ابرشرکت‌ها کرده و آنها را متهم به تلاش برای انحصاری کردن بازار مورد هدف‌شان کرده است؛ اقدامی که مطابق قوانین آمریکا در تضاد با حق رقابت منصفانه و آزاد تجاری است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.