کدخبر :277070 پرینت
14 بهمن 1401 - 20:26

وزیر ارتباطات: برای دسترسی به شبکه ارتباطی به هیچ تبعیضی بین شهر و روستا قائل نیستیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: هدف گذاری ما این است که تا شهریور 1402 همه روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ارتباطی پرسرعت و با کیفیت دسترسی پیدا کنند و برای دسترسی به شبکه ارتباطی قائل به هیچ تبعیضی هم نیستیم.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح پروژه‌های ارتباطی و زیرساختی ایرانسل به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی با مجموع سرمایه‌گذاری ۲۶ هزار میلیارد ریال ایام مبارک رجب و چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار روز دوشنبه با شرکتهای دانش بنیان، نقطه کانونی که برای دولت تعیین کردند شتاب بخشی به رشد اقتصادی کشور بود و فرمودند همه مشکلات کشور از جمله موضوع معیشت مردم با رشد اقتصادی مبتنی بر تولید قابل حل است. در سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه نیز حداقل رشد 8 درصدی مشخص شده است که باید به آن دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب بر دو نکته اصلی برای تحقق رشد اقتصادی تاکید فرمودند که یکی افزایش سرمایه گذاری و دیگری ارتقا بهره وری بود، گفت: اعتقاد داریم در هر دو حوزه، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات و اکوسیستم فناوری، نوآوری و ارتباطات کشور می تواند نقش آفرین باشد. سرمایه گذاری در بخش فناوری اطلاعات هم ارزش افزوده زیادی دارد و هم می تواند اشتغال آفرین باشد.

زارع پور ادامه داد: اما در بخش دوم یعنی بهره‌وری نیز حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات حتما می تواند کمک کند که ما بتوانیم بحث بهره وری در کشور را چه در صنایع و تولیدات و چه در زندگی شخصی به ویژه مصرف بهینه انرژی، ارتقا دهیم. اگر پیش از این نیز زیر ساخت های لازم برای استفاده ابزارهای هوشمند فراهم می شد، می توانستیم مصرف انرژی را مدیریت کنیم.

وی افزود: بنابراین حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات می تواند نقش کلیدی در افزایش بهره وری داشته باشد چرا که ابزار فناوری اطلاعات با مباحثی همچون کلان داده، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و غیره می تواند هم سرعت، هم دقت و هم کیفیت در تصمیم گیری ها و مدیریت را ارتقا دهد و مسیر دستیابی به اهداف را کوتاه تر کند. در حوزه هوشمندسازی نیز فناوری اطلاعات در قالب اینترنت اشیا به علاوه ملزومات دیگر آن می تواند در همه بخش های کشور از کشاورزی و دامداری گرفته تا صنعت، اثربخش باشد و بهره وری این بخشها را ارتقا دهد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه فناوری اطلاعات ابزارهایی دارد که ما متخصصان این حوزه آنها را می شناسیم و این ابزارها می تواند در ساختار کشور تحول اساسی ایجاد کند، گفت: بنابراین یک رسالت بزرگی بر دوش ما گذاشته شده تا بخش های دیگر کشور را که با این فناوری ها آشنا کنیم و برای اینکه این اتفاق رخ دهد کارگروه «اقتصاد دیجیتال» را در این دولت راه اندازی کردیم که هدف اصلی آن توسعه فناوری های نوین در بخش های گوناگون کشور است.

زارع پور افزود: در این کارگروه ویژه در حال حاضر در حال تدوین احکام برنامه هفتم توسعه هستیم که این اصل را در کشور جا بیندازم که یکی از حوزه هایی که می تواند مسیر پیشرفت و توسعه کشور را هموار کند و به آن شتاب دهد، حتما حوزه فناوری اطلاعات است.

وی با بیان اینکه تحقق این اهداف نیازمند زیرساخت ارتباطی پرسرعت و با کیفیت است گفت: از این جهت هم نقش اپراتورهای ارتباطی خیلی پررنگ است تا با توسعه زیرساخت های ارتباطی و راه اندازی فناوری های جدید مردم عزیز از این مزایا بهره مند شوند.

وزیر ارتباطات با اشاره به پروژه توسعه شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها گفت: در حال حاضر نزدیک به 2.5 میلیون پوشش بر بستر شبکه فیبر نوری ایجاد شده است و تا پایان سال به ۳ میلیون پوشش می رسیم. البته پیش بینی این بود که پوشش بیشتری داشته باشیم اما مقدمات کمی زمان برد و اکنون با ورود بازیگران جدید روند کار شتاب گرفته است و امیدواریم که تا پایان سال ۱۴۰۲ بخش عمده ای از این پروژه را به سرانجام برسد.

وی افزود: ورود ایرانسل به این پروژه یک اتفاق مبارک بود هم برای خود شرکت که به سبد خدماتش، خدمت جدیدی اضافه شد و هم برای مردم و حتی سایر شرکت های ارایه دهنده خدمات ارتباطات ثابت که با ایرانسل همکار شده اند تا بتوانند پروژه را با سرعت به پیش ببرند و امیدواریم به زودی شاهد ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری در سراسر کشور باشیم و ایرانسل هم بتواند ۵ میلیون پوششی را که متعهد شده است را سال آینده بخش عمده آن راه به سرانجام برساند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه در این پروژه دو خیر و برکت وجود دارد، گفت: هم ارتباطات مبتنی بر فیبر برای مردم فراهم می شود و هم آماده می شویم برای توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی؛ چرا که توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی همراه بدون فیبر نوری معنا ندارد. بنابر این با این کار عملا هم شبکه دسترسی برای ارایه خدمات شبکه ارتباطی نسل های بالاتر آماده می شود و هم ارتباطات ثابت مبتنی برفیبر توسعه پیدا می کند و هم مشکلات شبکه انتقال شهرها کاهش پیدا می کند.

زارع پور در ادامه با اشاره به توسعه ارتباطات روستایی نیز گفت: هدف گذاری ما این است که تا شهریور ۱۴۰۲ همه روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ارتباطی پرسرعت و با کیفیت دسترسی پیدا کنند و برای دسترسی به شبکه ارتباطی قائل به هیچ تبعیضی هم نیستیم. آرزوی ما این است که تک تک مردم کشور اعم از شهری و روستایی بتوانند به شبکه ارتباطی با کیفیت و پرسرعت دسترسی پیدا کنند و از فناوری های نوین بهره مند شوند.

در این مراسم با دستور وزیر ارتباطات، پروژه‌های ارتباطی و زیر ساختی ایرانسل شامل: تکمیل فاز نخست پروژه توسعه فراگیر نسل پنج با بهره‌برداری از چهارصدمین سایت 5G ایرانسل از طریق ارتباط تصویری با کرمانشاه؛ توسعه مرکز سوئیچ شمال شرق با ارتباط تصویری با شهر مقدس مشهد؛ بهره‌برداری از فاز نخست پروژه توسعه خطوط فیبرنوری ایرانسل در شهرهای بابل، آمل، اسلامشهر، اراک، کمالشهر و شهر گلستان استان تهران بالغ بر ۲۰۰ کیلومتر، بهره‌برداری از ۱۱۱ سایت جدید توسعه روستایی (USO) با ایجاد پوشش برای ۳۴۸ روستای بالای ۲۰ خانوار، بهره‌برداری از فاز جدید توسعه شبکه همراه و ثابت با افتتاح ۳۴۴ سایت ارتباطی همراه و ۹۸ سایت اینترنت ثابت (TD-LTE) و نسخه جدید سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من به بهره برداری رسید.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.