مهاجرات فعالان ایرانی ارزهای دیجیتال به کدانم کشورهاست؟
در حالی که امارات متحده عربی به دنبال جذب بزرگترین شرکتهای رمزارزها جهان و بسترسازی قانونی برای فعالان این حوزه است، عضو کمیسیون بلاک چین و رمز ارز سازمان نظام صنفی رایانهای ایران هم میگوید: فعالان ایرانی ارزهای دیجیتال که به دنبال حفظ حیات در فضای کسبوکار موجود هستند، ترجیح دادهاند تا سرمایههایشان را به کشورهای همجوار امارات، قزاقستان، روسیه و تاجیکستان منتقل و در این کشورها فعالیت کنند.
به گزارش کیوسک امارات، سعید زارع عضو کمیسیون بلاک چین و رمز ارز سازمان نظام صنفی رایانهای ایران، گفت: سرمایه امری سیال است و بحث امنیت در سرمایهگذاری موضوع مهمی است. متاسفانه در ایران با سیاستگذاریهای انجام شده، ثبات قابل درکی در حوزه ارزهای دیجیتال نداریم. باید سیاستهایی ارائه شود که جاذب و حافظ سرمایههای داخلی و خارجی باشیم.
وی ادامه داد: به واسطه نبود سیاستگذاری و عدم تمکین دولت از قوانین حداقلی، در این حوزه مشکلاتی ایجاد شده است. فعالان ارزهای دیجیتال به دنبال حفظ حیات در فضای موجود هستند. زمانی که بحث توسعه در کسب و کار مطرح نباشد، کشورهای همجوار جاذب سرمایههای ایران میشوند. این روند را از سوی کشور امارات، قزاقستان، روسیه و تاجیکستان شاهد هستیم.
زارع اظهار کرد: به واسطه نبود سیاستگذاری صحیح در فضای کسب و کار ارز دیجیتال شاهد خروج نخبهها و فرار مغزها از کشور هستیم. حتی فعالین داخل کشور هم عملا به شرکتهای خارج از کشور خدمات میدهند. در نتیجه با هویت و برند غیر ایرانی فعالیت میکنند. نیروهای متخصص زیادی در این حوزه دانش لازم را دارند اما فضای کسب و کار در کشور برایشان وجود ندارد، لذا به صورت خدمات مشاورهای و سایر محورها به خارج از کشور خدمات میدهند.
وی ادامه داد: عدهای نیز از کشور خارج شدهاند و در کشورهای همسایه فعال شدهاند. در نتیجه حجم سرمایهگذاران، سرمایهها از کشور و متخصصین در کشور کاهش پیدا کرده است. با این حجم استعداد و ظرفیت روند خوبی را نداشتهایم. به صورت کلی مقاصد مهاجرت ایرانیان در حوزه ارز دیجیتال امارات، ترکیه و کشورهای اروپایی است.
وی افزود: استخراج حداقلیترین موضوع در بحث بلاک چین و رمز ارزها است. در این حوزه ظرفیت انرژی، سرمایه و دانش فنی خوبی داریم اما بلاتکلیف سیاستگذاری هستیم. در برنامه ۲ تا ۳ ساله بیش از چند میلیارد دلار توان جذب سرمایهگذار داریم. همچنین همین میزان امکان کسب درآمد برای کشور وجود دارد. در حوزه فروش انرژی و اخذ مالیات نیز دولت میتواند درآمدزایی داشته باشد. در حوزه زیرساختها هم میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
عضو کمیسیون بلاک چین و رمز ارز سازمان نظام صنفی رایانهای ایران، تاکید کرد: در حال حاضر بحران نیروگاهی و بحران تامین برق داریم. با این صنعت میتوانیم گسلها را برطرف کنیم اما متاسفانه عدم شناخت حاکمیت دردسرساز شده است. اگر دولت فضا را برای سرمایهگذاران باز کند، تنها با ارائه مجوز و بدون هزینه در ۲ سال حدود ۳ تا ۴ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور را بالا میبرد. در نتیجه مشکل خاموشیها برطرف میشود.
زارع در پایان گفت: بلاک چین نسل بعدی تکنولوژی در دنیا است و بازارهای دنیا را قبضه خواهد کرد. ایران در حوزه بلاک چین و رمز ارز عقب مانده است و باید از این فرصت طلایی استفاده کنیم تا جایگاه خود را در این حوزه مشخص کنیم.
برای مشاهده جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید