برگزاری جلسه هماندیشی ساترا و رسانههای صوت و تصویر فراگیر پیرامون طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی»
جلسه هماندیشی ساترا و رسانههای صوت و تصویر فراگیر در خصوص طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی» در ساترا برگزار شد.
به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی ساترا، جلسه هماندیشی ساترا و رسانههای صوت و تصویر فراگیر در خصوص طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی» روز گذشته سهشنبه 30 شهریورماه با حضور مسئولان ساترا و نمایندگان پلتفرمهای ویدانه، تماشاخونه، دیدئو، شنوتو و پیامرسان آیگپ و ارائه نقطه نظرات، پیشنهادات و انتقادات این پلتفرمها در خصوص طرح، در ساترا برگزار شد.
رویکرد ما در ساترا مشورتی است
در ابتدای این جلسه محمدرسول حاجاقلی مدیر کل صدور مجوز و امور رسانههای ساترا توضیحاتی در خصوص ویژگیها و اهداف این جلسه همچنین نگاه ساترا به این مقوله ارائه کرد.
حاجاقلی در ابتدای صحبتهای خود گفت: ما در ساترا دارای خانوادهای بزرگ از رسانههای صوت و تصویر فراگیر هستیم که تنوع بسیار بالایی دارند؛ این خانواده راجع به طرح صیانت دغدغههایی دارند که بعضی از پلتفرمها آنها را بیان کردهاند.
وی با بیان اینکه ساترا به عنوان نهاد تخصصی تنظیمگر دارای نظراتی در خصوص طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی» است، گفت: به هرحال این طرح با همه محاسن و یا انتقاداتی که به همراه دارد طرحی است که در مجلس پیش میرود و بعید است اصل طرح نادیده گرفته شود. اما باید توجه داشت که این طرح قابل اصلاح است و کمیسیونهای ویژهای بدین منظور در نظر گرفته شده است.
مدیر اداره کل صدور مجوز و امور رسانههای ساترا افزود: ما در ساترا در پی ارائه نظری تخصصی به کمیسیون ویژه مجلس هستیم؛ بر همین اساس و طبق دغدغه همیشگیمان از پلتفرمهای فعال و تخصصی که در این حوزه فعالیت میکنند دعوت کردهایم تا در این مورد با یکدیگر تبادلنظر داشته باشیم و شنونده نقطه نظرات و دغدغههای آنها در حوزه تخصصی فعالیت خود باشیم و در نهایت جمعبندی و خروجی این جلسه را به عنوان نظر تخصصی ساترا بله کمیسیون ویژه مجلس ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه رویکرد ما در ساترا مشورتی است، گفت پلتفرمها نباید از بیان نظرات خود واهمهای داشته باشند و به هیچوجه قصد نداریم رسانهها را جلو بیندازیم. ما در این مقوله در نهایت به جمعبندی خواهیم رسید که به اسم ساترا منعکس میشود و خواهیم گفت که این جمعبندی با مشورت پلتفرمها صورت گرفته است؛ کمااینکه این جمعبندی نیز قبل از کمیسیون به اطلاع خود پلتفرمها خواهد رسید.
حاجاقلی در پایان با دعوت از پلتفرمها برای مشارکت و نظردهی در خصوص این طرح بیان کرد: از شما نمایندگان پلتفرمهای حاضر در جلسه خواهشمندم نگاه و رویکرد ساترا را به سایر رسانهها یادآوری کنید تا آنها هم برای شرکت در این امر ترغیب شوند؛ ضمن اینکه اگر پلتفرمها در این زمینه به لحاظ حقوقی نکتهای را در نظر داشته باشند که بتوان به طرح اضافه کرد ساترا این نکات را نمایندگی خواهد کرد.
ساترا قصد تزریق انرژی از بیرون به این طرح را دارد
در بخشی دیگر حسین میرزاپور مشاور رئیس ساترا و مدیر جلسه به بیان نکاتی درباره این جلسه و طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی» پرداخت.
میرزاپور تشکیل این جلسه در ساترا را به مثابه یک شروع دانست و گفت: وقتی سازمانی مانند ساترا قصد دارد کنشگری داشته باشد، با اطلاع و هماهنگی رسانههای خود این کار را عملی میکند. امیدوارم این جلسه و این شروع خوشایند منتج به کنشگری شود که شما از نتیجه آن دلگرم باشید و در ادامه شرایط به گونهای باشد که حتی با تقاضای رسانهها این جلسات تشکیل شوند.
میرزاپور در ادامه صحبتهای خود با اشاره به بحثهای مهم ترافیک و محتوا و عناصر متعدد محتوایی که این طرح در خود جای داده است، گفت: ما قصد داریم مجموعهای که از سمت ساترا به کمیسیون ویژه مجلس ارائه می شود حتی اصلاحاتی را نیز برای طرح همراه داشته باشد تا جایی که یک هسته سخت برای خود درنظر بگیرد که اگر در برههای اصلاحات مدنظر اعمال نشدند کار ادامه پیدا نکند.
وی افزود: این امر مستلزم حضور و مشارکت شما پلتفرمهاست که به اصطلاح کف بازار هستید و با کاربران ارتباط دارید؛ بنابراین خوراکی که شما به ما میدهید باعث میشود ساترا تا حد زیادی با شما همنظر شود و در نتیجه بدانیم خاکریز مشترکی وجود دارد که سر آن میجنگیم؛ به علاوه در بخشهایی که محل افتراق است نیز با مواضع یکدیگر آشنا شویم.
مشاور رئیس ساترا چند دستهگی تنظیمگران را یکی از لزوم اجرای «طرح صیانت از کابران فضای مجازی» عنوان کرد و ادامه داد: اصل موضوع را همه پذیرفتهاند به طوری که هر رسانهای که دارای چند صد هزار ویو باشد به طور مستقیم با این کمیسیون طرف خواهد شد.
خدمات پایه کاربردی اثرگذار و تعاریف بازی در این زمینه وجود دارد و هر پلتفرم برای امورات خود به صورت مستقیم با کمیسیون ارتباط خواهد داشت.
وی افزود: درواقع این طرح در حال ساختن یک ابر تنظیمگری است و شورای عالی فضای مجازی کاربر اصلی این طرح است. شورا در حال ساخت ضمانت اجرایی برای خود است. وقتی ساترا در نوشتن طرح مداخلهای نداشته است و هم اکنون طرح در کمیسیون ویژه مجلس است یعنی ساترا قصد تزریق انرژی از بیرون به این طرح را دارد. بنابراین شما رسانهها کمک کنید این انرژی در ساترا کدام بخشها را اصلاح کند.
میرزاپور در پایان صحبتهای خود ضمن ابراز تمایل برای ادامهدار بودن این جلسات گفت: مایلیم این جلسات با حضور پلتفرمها به شکلی فنیتر و دقیقتر ادامه پیدا کنند؛ علیالخصوص بعد از تشکیل کمیسیون، مشخص شدن چینش و آرایش قوا؛ احتمالا بعد از تایید اصل طرح، در بندهای معدودی نقطهنظر و نظرخواهی وجود خواهد داشت.
در ادامه این جلسه رسانههای صوت و تصویر فراگیر با طرح دغدغههای خود در خصوص احتمال محدودیتهای کاری بعد از اجرای طرح، رویکرد تجویزی طرح، بیاطلاع بودن از جزئیات طرح و ... نکات خود را بیان کردند.
گفتنی است این جلسات با حضور سایر پلتفرمهای تاثیرگذار حوزه صوت و تصویر فراگیر مجددا برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید