فیسبوک عامل تشدید دوقطبیهای مخرب جامعه شناخته شد
اگر چه پیش از این بارها در مورد نقش شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک در جهت تشدید دوقطبیهای خطرناک و افزایش افراطیگری و خشونت در جوامع هشدار داده شده بود، اما انتشار یک پژوهش جدید دانشگاهی در این مورد نشانگر ابعاد قابل تأمل این موضوع است.
به گزارش سیتنا، مهر به نقل از انگجت، نوشت: محققان دانشگاه نیویورک با انتشار گزارشی پلتفرمهای شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک را از جمله عوامل مهم تشدید دوقطبیهای سیاسی دانستند که منجر به خشونتهای افراطی میشود.
فیسبوک بارها تلاش کرده نقش خود در این زمینه را کم اهمیت و حاشیهای قلمداد کند و مدعی شده شبکههای اجتماعی محرک اصلی برای ایجاد دوقطبیهای خطرناک نیستند. اما تحقیق تازه دانشگاه نیویورک که از سال ۲۰۱۶ به این سو را دربر میگیرد، حاکی است استفاده گسترده از شبکههای اجتماعی در پنج سال اخیر نفرت از صاحبان دیدگاههای مخالف را در میان کاربران تشدید کرده است.
برای انجام این تحقیق مطالعات گستردهای با استفاده از دادههای فیسبوک انجام شده و با برخی صاحب نظران و مدیران فیسبوک مانند یان لی کان محقق برجسته هوش مصنوعی فیسبوک نیز مصاحبه شده است. در پژوهش مذکور در مورد اینکه شبکههای اجتماعی علت اصلی و بنیادین ایجاد دوقطبی باشند اظهار تردید شده، اما فیسبوک و پلتفرمهای مشابه آن به طور قطع عامل تشدید این پدیده دانسته شدهاند.
در بخشی از این تحقیق هم تصریح شده برخی اقدامات فیسبوک مانند تلاش برای کاهش تاکید بر محتوای سیاسی در فیدهای خبری کاربران نشان میدهد این شرکت خود به خوبی از نقش منفی پلتفرم خود آگاه است.
محققان افزودهاند از آنجایی که فیسبوک نحوه عملکرد پلتفرم خود را افشا نمیکند یافتن راههایی برای مقابله با این مشکل دشوار است. لذا کنگره باید فیسبوک، گوگل، یوتیوب و غیره را وادار کند دادههایشان در مورد نحوه رتبه بندی، ارائه توصیه و پاک کردن محتوای کاربران را به اشتراک بگذارند تا محققان مستقل با مطالعه موضوع راهکارهایی ارائه دهند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید