وزیر ارتباطات: با توجه به تاثیرگذاری ICT، در سالهای پیشرو شاهد تعدد نهادهای تصمیمگیر و قانونگذار خواهیم بود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: من چند پیشبینی دارم که با توجه به تاثیرگذاری ICT، در سالهای پیش رو پیچیدگیها، تعدد نهادهای تصمیمگیر و قانونگذار و دخالتهای غیر تخصصی در بخش افزایش پیدا میکند. این سیر طبیعی است چرا که ICT به حوزه قابل توجهی تبدیل شده و دیگر مانند گذشته کوچک نیست. بخش باید آماده تکانههای بیشتر در این حوزه باشد.
به گزارش سیتنا، مهندس محمدجواد آذری جهرمی در گردهمایی مجازی تشکلهای ICT ایران که همزمان با روز جهانی ارتباطات که با حضور مدیران ارشد تشکلها و فعالان صنعت ICT در کلاب هاوس برگزار شد، گفت: خانواده فناوری اطلاعات در سالهای اخیر برای رشد فناوری اطلاعات زحمات زیادی متحمل شدند و انصافا یک تلاش بینظیر در دنیا رقم خورد.
وی افزود: عقبماندگی که در یک برهه زمانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با آن مواجه بودیم در زمان کوتاه و با تلاش زیاد و سختیها و دشواریها به سرانجام رسید. امروز در ایران با شرایطی مواجه هستیم که ارتباطات توانسته به عنوان زیرساخت و پایه بسیاری از خدمات در کشور نقشآفرین و تاثیرگذار باشد. در هر حوزهای که امروز بحثی مطرح میشود ارتباطات و فناوری اطلاعات جایگاه قابل توجهی در عرصه مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصاد و فرهنگی دارد.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: تمام این رشدی که در حوزه ارتباطات داشتیم حاصل تلاش شبانهروزی فعالان بخش ارتباطات است. اکنون که به پشت سرمان نگاه میکنیم نقاط قوتی وجود دارد که به آنها میبالیم و نقاط ضعفی که وجود دارد باید در ترسیم نقشهراه پیشرو به گفتوگوهایی که بین فعالان بخش انجام میشود، توجه کرده و اشکالاتی که وجود دارد را برطرف کنیم.
آذری جهرمی اشاره کرد: برطرف شدن این اشکالات، به فراهم آوردن زیرساختهای خدماتی برای رفاه مردم و سایر بخشها منجر میشود، رشدی که در این حوزه اتفاق افتاده مثالزدنی است و در سایر بخشها شاهد چنین رشدی نبودیم.
وی با بیان اینکه به دلیل شیوع کرونا، گردهمایی روز جهانی ارتباطات به صورت مجازی و در بستر تکنولوژی انجام شد، تاکید کرد: زیرساخت ارتباطی اکنون شرایطی را فراهم کرده تا بتوانیم دور یکدیگر جمع شویم و صحبت کنیم تا از خلال آن نقشه راهی برای سالهای پیش رو و رشد بیشتر تدوین کنیم.
تصویب طرحها، اشتباهات بزرگی را رقم میزند
جهرمی در پاسخ به این سوال که ممکن است در آینده و با تغییر دولت حوزه فناوری دچار چالش شود، گفت: نقشه توسعه کشور در حوزه ICT روشن است و یکی از اتفاقات خوب این حوزه، سندی است که در شورای عالی فضای مجازی به جمعبندی رسیده است.
وی افزود: من چند پیشبینی دارم که با توجه به تاثیرگذاری ICT، در سالهای پیش رو پیچیدگیها، تعدد نهادهای تصمیمگیر و قانونگذار و دخالتهای غیر تخصصی در بخش افزایش پیدا میکند. این سیر طبیعی است چرا که ICT به حوزه قابل توجهی تبدیل شده و دیگر مانند گذشته کوچک نیست. بخش باید آماده تکانههای بیشتر در این حوزه باشد.
وزیر ارتباطات گفت: امسال شاهد بودیم که مجلس در تبصرهها برای قانونگذاری در این حوزه، ورود جدی داشت. طرحهایی در مجلس منتظر تصویب در صحن هستند که مکانیزم بخش را به صورت کلی تغییر میدهند. بسیاری از این طرحها اشتباهات بسیار بزرگی هستند اما در هر صورت ممکن است مکانیزم قانونگذاری کشور این اشتباهات را انجام دهد.
وی، ادامه داد: البته باید فرصت داد که این اتفاقات رخ دهد چون کسانی که دستاندرکار هستند شاید آمادگی لازم برای شناخت نداشته باشند و مانند بسیاری از حوزههای دیگر که ابتدا در کشور تجربه و بعد تصحیح میشوند، چالشهای این حوزه نیز بعد از به دست آوردن تجربیات، تصحیح شوند.
وی افزود: بسیاری از فعالان حوزه فناوری اکنون از تصمیماتی که در حوزه رمز ارز اتخاذ میشود، شوکه هستند. دغدغهها جدی و تصمیمها شوکه کننده است. از ابتدای سال ۹۶ که من وزیر ارتباطات شدم، با چالشهای این چنینی مواجه بودیم و وقت بسیار زیادی از ما گرفت. به جای اینکه ما درگیر توسعه باشیم مجبور شدیم انرژیمان را برای مقابله با این مقاومتها صرف کنیم.
وزارت ارتباطات تمام پروژههای خود را دنبال میکند
جهرمی درباره فعالیتهای وزارتخانه در ماههای پایانی دولت افزود: حدود شش ماه است که سامانه کنترل پروژه برای تمام سازمانها و بخشهای تابعه وزارت ارتباطات، فعال شده و برگهای تحویل و تحول کار استخراج شده تا مسئولین بعدی زمانی که سر کار میآیند روند اجرای کار را ببیند و سریعتر کار را پیش ببرند تا پس از تغییر و تحول کمترین آسیب به بخش وارد شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید