ایستادگی دولت برای دسترسی همگانی به «فضای مجازی»
دولت تدبیر و امید با وجود تمام فشارهایی که جهت محدود کردن فضای مجازی و فیلترینگ شبکههای اجتماعی وجود داشت، برای دسترسی مردم به فضای مجازی ایستادگی کرد که ثمره این ایستادگی را میتوان در دوران شیوع کرونا مشاهده کرد.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری در نشست حقوق اساسی و شهروندی گفت: اگر این دولت نبود فضای مجازی در اختیار مردم نبود. فداکاری و ایستادگی زیادی شد تا مردم از فضای مجازی استفاده کنند. الان تمام مردم از جزئیات بودجه اطلاع دارند. شرایط حضور مردم در صحنه نقد و اعلام نظرشان با گذشته متفاوت است. الان تمام مردم یک رسانه دارند که میتوانند نظر خود را در آن اعلام کنند.
وی افزود: یکی از کارهای دولتهای یازدهم و دوازدهم فضای مجازی بود که به مردم هدیه کرد و مردم با موبایل هوشمند با یکدیگر در تماس هستند و بسیاری از اطلاعات را به شکل آنلاین در اختیار دارند.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ارائه لوایح بودجه در سالهای اخیر گفت: چندین سال است مردم از بودجهای که تقدیم مجلس میکنیم با خبر هستند و میتوانند بگویند چرا به این دستگاه بیشتر پول دادید و به آن یکی کمتر اختصاص دادید؟ چرا منابع به این شکل است؟ چرا منابع از اینجا است؟
وزیر ارتباطات نیز مدتی قبل در تایید این که دسترسی مردم به فضای مجازی حاصل تلاشی چند ساله در دولت یازدهم و دوازدهم است، گفت: «این روزها عکسهایی در شبکههای اجتماعی از مناطق مختلف روستایی منتشر میشود که دانش آموزان برای جا نماندن از تحصیل، خود را به نقاطی میرسانند تا به شبکه ارتباطی دسترسی پیدا کنند و ما تمام این مسائل را در وزارت ارتباطات رصد میکنیم. اگر سیاستگذاریهای سال ۱۳۹۲ مبنی بر اینکه ۱۲۸ کیلوبایت اینترنت برای مردم کافی است، باقی میماند و کرونا به وجود آمده بود امروز قطعاً با مشکلات ارتباطی جدی مواجه میشدیم.»
راستی آزمایی این اظهارات، کار سختی نیست. آمارهای رسمی از ضریب نفود اینترنت، تلفن همراه و دسترسی به سختافزارها و نرمافزارهای مختلف وجود دارد که نشان میدهد، تلاش دولت روحانی برای دسترسی به فضای مجازی با تمام مشکلات و دیدگاههای مخالفی که وجود داشته، تلاش خوبی بوده است.
ضریب 148درصدی نفود تلفنهمراه و اینترنت
تازهترین گزارشی که سازمان تنظیم مقررات اول دیماه منتشر کرده است، به این نکته مهم اشاره دارد که ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور در مسیر توسعه روزافزون قرار گرفته است. در آغاز دولت یازدهم و در سال ۹۲ حدود ۶۳ میلیون مشترک تلفن همراه بودند که ضریب نفوذ ۸۲ درصدی را نشان میداد اما اکنون ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور به ۱۴۲ درصد رسیده است ۱۴۸ درصد ضریب نفوذ تلفن همراه عددی است که باید تا پایان سال ۱۴۰۰ آن را تجربه کنیم.
گزارش عملکرد وزارت ارتباطات که تابستان امسال منتشر شد نیز آمارهای جالبی از روند توسعه اینترنت طی هفت سال گذشته منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور در مسیر توسعه روزافزون قرار دارد. در آغاز دولت یازدهم ضریب نفود روی عدد ۸۳ درصد بود، در سال ۹۸ این عدد به ۱۳۹ درصد رسید و پیشبینی میشود تا پایان امسال ۱۴۶ درصد را رد کند. ۱۴۸ درصد ضریب نفوذ تلفن همراه، عددی است که باید تا پایان سال ۱۴۰۰ آن را تجربه کنیم.
ضریب نفوذ پهنباند سیار
ضریب نفوذ پهنباند سیار نیز مانند تلفن همراه به سمت توسعه حرکت کرده است. با شروع دولت یازدهم ضریب نفوذ پهنباند ۱.۵۳ درصد بوده که پایان سال گذشته این عدد به ۷۶.۵ درصد رسیده است. پیشبینی به این سمت میرود که تا پایان امسال ضریب نفوذ به عدد ۸۶.۹ برسد و انتهای امسال شاهد ضریب نفوذ ۸۸.۹ درصدی باشیم.
سرعت اتصال به اینترنت
متوسط سرعت دسترسی مشترکین ثابت به شبکه ملی اطلاعات در آغاز دولت یازدهم۰.۲۵۶ مگابیت بر ثانیه (میزان تعیین سرعت اتصال به اینترنت) بودکه در پایان سال گذشته به عدد ۷ رسید. ۱۰ مگابیت برثانیه عددی است که تا پایان امسال پیشبینی شده و در سال ۱۴۰۰ نیز باید منتظر عدد ۱۴ باشیم.
سرعت دسترسی مشترکین سیار
متوسط سرعت دسترسی مشترکین سیار به شبکه ملی اطلاعات در شروع دولت یازدهم ۰.۲۱۸ مگابیت بر ثانیه بود و با گذشت ۶ سال از آغاز دولت این عدد افزایش پیدا کرد و به ۶ مگابیت رسید. تا پایان سال ۹۹ شاهد سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه خواهیم بود و تا پایان ۱۴۰۰ نیز این عدد به ۱۴ مگابیت بر ثانیه میرسد.
دسترسی ۸۵ درصدی به اینترنت
۳۷.۸ درصد از خانوارهای ایرانی در آغاز دولت یازدهم به اینترنت دسترسی داشتند. در پایان سال ۹۵ این عدد به ۸۴.۵ درصد رسید. میزان دسترسی ایرانیان به اینترنت در پایان امسال ۸۵ درصد در نظر گرفته شده است. سال آینده نیز این عدد به ۸۷ درصد خواهد رسید.
۱۰۰ درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی
تعداد سرویس کاربردی سکوی دولت همراه، در آغاز دولت یازدهم عدد صفر بود که در پایان سال گذشته به ۶۵ سرویس رسید. تا پایان امسال سرویسها به ۷۸ سرویس ارتقا پیدا خواهد کرد و در نهایت به عدد ۹۳ خواهد رسید.
میزان ارائه خدمات دولت به صورت الکترونیکی در آغاز دولت یازدهم تنها ۱۰درصد بود که سال گذشته به ۶۵ درصد رسید، تا پایان امسال خدمات دولت به صورت الکترونیک مرز ۸۰ درصد را رد میکند و پیشبینیها حکایت از این دارد که تا پایان سال آینده ۱۰۰ درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی ارائه خواهد شد.
گذر از ۸۶ میلیون اینترنت پهنباند در کشور
بنا بر اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (رگولاتوری) تعداد مشترکان اینترنت پهنباند در کشور اکنون از عدد ۸۶ میلیون نفر گذشته است.
بر این اساس، اکنون تعداد مشترکان اینترنت پهنباند ثابت ۹ میلیون و ۴۷۹ هزار نفر و مشترکان اینترنت پهنباند سیار به عدد ۷۶ میلیون و ۵۳۱ هزار نفر رسیده است.
ضریب نفود اینترنت پهنباند در کشور ۱۰۲ درصد است که ۹۱ درصد آن مربوط به ضریب نفوذ اینترنت پهنباند سیار است.
در سال ۹۵ تعداد مشترکان اینترنت پهنباند در کشور ۴۲ میلیون نفر بود و ضریب نفود اینترنت فقط ۵۳ درصد بود. اما در دولت دوازدهم، وزارت ارتباطات برای بالا بردن نفوذ اینترنت در کشور تلاش کرد و در مدت کمتر از یک سال ۱۰ میلیون نفر به تعداد مشترکان اضافه شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید