زیر پوست بازار ارز ایران چه میگذرد؟
پنجشنبه استثنایی بازار ارز در حالی به پایان رسید که بررسیها نشان میدهد قیمت ارز در بازار آزاد حالا از ۱۸ هزار تومان عبور کرده است.
به گزارش خبرانلاین، امروز صرافان روز پرکاری را به پایان رساندند. روزی که شبیه پنجشنبههای گذشته نبود و شلوغی بازار محسوستر از روزهای قبل به چشم میآمد صرافان میگویند دلیل افزایش قیمت دلار تغییراتی است که در وضعیت عرضه ایجادشده است. یکی از صرافان در پاسخ به سئوال خبرنگار ما که در قامت فروشنده دلار در میدان فردوسی حضور یافته بود، نرخ خرید را ۱۷ هزار توان اعلام کرد و وقتی با این سئوال روبرو شد که چرا صرافیهای بانکی دلار را ۱۷ هزار ۵۰۰ تومان میخرند، گفت:"برو صف وایسا و به انها بفروش".
همکاران وی نیز میگفتند دلار در این محدوده قیمتی نمیماند و از این رو بهتر است ما ریسک بالایی نکنیم. هر چند صرافان امروز محتاطتر از همیشه معامله میکردند و حجم خرید را به کف رسانده بودند، مشتریان فراوانی در این منطقه حضور داشتند، کسانی که می گفتند دلار به زودی از بیست هزار تومان می گذرد اما پشت پرده بازار ارز چه میگذرد؟
وعدههایی از جنس ارز
چند روز قبل بود که رییس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود تاکید کرد گشایشی در بازار ارز رخ خواهد داد و قیمتها در بازار واقعی نیست. منظور او از غیرواقعی بودن قیمت البته بالا بودن قیمتها بود. وی دلایلی را اعلام کرد و به استناد آن وعده کاهش قیمت دلار را داد. افزایش قیمت نفت، ترمیم وضعیت صادرات غیرنفتی و ایجاد شرایطی مساعد برای دسترسی ایران به بخشی از درآمدهای ارزی خود در خارج از کشور، دیروز اما خبر دسترسی ایران به ذخایر ارزی اش با انتقاد شدید از کره جنوبی دال بر عدم همکاری با ایران در این زمینه در محاق قرار گرفت. برخی از فعالان بازار می گفتند احتمالا همین مساله سبب جوسازی دلالان شد چرا که در روزهای اخیر با هدف پیشگیری از پایین آوردن قیمت معاملات صوری بین خود ترتیب میدادند و قیمت اعلام میکردند. از ابتدای هفته تا روز سه شنبه هر دلار به قیمت ۱۶ هزار و ۹۳۰ تومان فروخته میشد اما امروز قیمتها به ۱۷ هزار و ۷۵۰ تومان در صرافیهای بانکی رسید.
یکی از صرافان در سبزه میدان در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه قیمت دلار افزایشی میماند یا خیر؟ گفت: هیچ چیزی تغییر نکرده، قیمت بالا می رود، مردم می خرند و بعد قیمت دوباره کمی کاهش مییابد و این داستان مدتهاست در بازار ادامه دارد. وی با اشاره به اینکه صرافان امروز ارز چندانی نخریدند گفت: البته من فکر میکنم همین که صرافان دلالان ارز نخریدند، نشان میدهد ممکن است قیمتها روندی کاهشی داشته باشد.
قیمت واقعی دلار چقدر است؟
قیمت واقعی دلار چقدر است؟ این سئوال به تعداد سئوال شوندگان جواب دارد اما نه پاسخی سر راست و دقیق. پاسخهای مبهم و دو پهلو. همه میگویند قیمتها واقعی نیست اما کسی ریسک اعلام قیمت دلار را به جان نمیخرد. دلار در بسیاری از دورهها یا به عبارت دیگر در اغلب سالها پایینتر از قیمت واقعی میایستد و تلاش دولتها برای مهار قیمت دلار که نوعی سوبسید به واردات و نوعی جریمه برای تولید است، به فشرده شدن فنر ارز منجر می شود و هر تحریم خارجی میتواند زمینه را برای جهش نرخ دلار فراهم کند. در قلب ارزی پایتخت اما صرافان چندان مطمئن درباره بالا ماندن نرخ ارز صحبت نمیکردند بلکه می گفتند جای پای قیمتها سفت نیست و به زودی وضعیت در بازار تغییر میکند. شاید همتی این بار در آزمونی سخت قرار گرفته باشد، آیا دلار به رغم وعدههای وی رکوردهای عجیب در بازار به جا خواهد گذاشت؟
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید