رونق کسب و کارهای اینترنتی بهترین راهکار اقتصادی
استاد گروه اقتصاد دانشگاه علم و فناوری مازندران گفت: رونق کسب و کارهای اینترنتی بهترین راهکار اقتصادی است که کشور ایران با فراهم کردن زیرساختها میتواند به آن دست پیدا کند.
مهدی بشارتده سلوطی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به شرایط فعلی که در سطح کشور رخ داده است، اظهار کرد: کشور ایران در برحهای از زمان به واسطه وضع تحریمها توسط آمریکا دچار رکود شدیدی شده بود که پس از آن تحریمها به واسطه صادارتهای نفتی مقداری رونق اقتصادی در حال رخ دادن بود اما اکنون بعد از شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرز کشورهایی که وارد کننده کالا از ایران بودند یک رکود دیگری در کشور به وجود آمده است.
وی تصریح کرد: در سال ۲۰۱۹ اندازه اقتصاد کشور ایران ۹.۵ کاهش یافته بود و در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ به واسطه فروش صادراتهای غیرنفتی به اندازه ۹ دهم درصد رشد داشتیم اما متاسفانه با شیوع ویروس کرونا در روزهای ابتدایی ۷ درصد ارزش ریال در برابر دلار کاهش پیدا کرد یعنی برابری نرخ ما هم کاهش شدیدی پیدا کرد و این وضعیت اقتصادی ما را خیلی بدتر کرده است.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: پس از اینکه به واسطه قبول نکردن (fatf ) کشور ایران در لیست سیاه تحریمها قرار گرفت، اقتصاد دچار رکود بیش از پیش شد.
بشارتده سلوطی یکی دیگر از دلایل رکود اقتصاد را کاهش تردد مردم دانست و افزود: سلیقه مردم از خیلی کالاها تغییر کرده و اولویتشان تبدیل به مایحتاج اولیه زندگی و خورد و خوراک شده و به سمت کالاهای دیگر نمیروند.
وی با اشاره به اینکه انتظار میرفت در برخی از مناطق با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا استانداران و یا فرمانداران اختیار کامل داشته باشند،گفت: تا زمانی که بانک در یک شهرستان باز باشد بازار آن شهرستان هم باز خواهد بود و طبیعتا تردد هم وجود دارد و یا باز بودن بازار در سه روز هفته و تعطیلی در روزهای باقی مانده نمیتواند آن طور که باید از شیوع این ویروس جلوگیری کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه چین با قرنطینه کردن کشور خود توانست در کنترل ویروس کرونا موفق شود، بیان کرد: یک سری حمایتها از سوی دولت چین انجام شد مثلا مایحتاج مردم را به صورت تلفنی و اینترنتی دریافت و در جلوی درب منزل تحویل میدادند تا مردم از منزل خود خارج نشود.
بشارتده سلوطی گفت: بخش اعظم مردم کشور ایران دارای سطح درآمدی پایینی هستند، وقتی به مردم گفته میشود که در خانه بمانند باید یک سری خدمات را به مردم بدهد یا کسبه، تولید کننده و کارخانهدار با تعطیل کردن مشاغل خود باید به سمت بستههای حمایتی بروند مثلا با دادن وام کم بهره با قبول تضامین از سوی دولت حمایت خود را انجام دهد.
وی افزود: فروشندهای که برای مغازه خود جنس خریده و چک دست شخص دارد چگونه با خانه ماندن جای چک را پر کند، متاسفانه علیرغم اینکه میخواهیم مردم در خانه بمانند کاری را انجام نمیدهیم که در خانه بمانند در صورتی که ثابت شده موثرترین راه و بهترین راه برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا مبارزه اجتماعی است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این مبارزه هم همراهی مردم را میخواهد و این رابطه دو سویه است، اگر مسئولان قدم برمیداشت مردم هم قدم بر میداشتند و با بر طرف شدن دغدغه کسبه و دیگر مشاغل او هم در خانه مینشست.
استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران ادامه داد: زمانی که صنعت با رکود مواجه شود چگونه میتواند حقوق نیروی کار خود را پرداخت کند، کارخانهای که تولید نداشته توان سرمایه در گردش را هم ندارد چراکه کارخانهدار باید تولید کند و تولیدش را بفروشد که بتواند حقوق پرسنل را پرداخت کند در این راستا دولت هم مبلغ بلاعوضی را به تولید کننده نداده که او بتواند نیروی کار را ساپورت کند.
بشارتده سلوطی با اشاره به اینکه در چنین مواقعی رفتن به سمت کسب و کارهای اینترنتی بهترین راهکار است، یادآور شد: کشور چین با اینکه واحدهای تولیدی خود را تعطیل کرده بود اما با عرضه کالاهای تولید شده خود در درگاهی زمینه را برای خرید اینترنتی مهیا کرد اما کشور ایران به طور جدی در این مورد هم وارد نشد، یعنی کسب و کارهای اینترنتی آنقدر رونق ندارد.
وی یادآور شد: آنهایی که تولید کننده هستند، کالاهایشان را در جایی دیگر عرضه کنند و خریدار هم در جایی دیگر عرضه کننده را ببیند و ثبت سفارش را انجام دهند و خرید اتفاق بیفتد چراکه متاسفانه همه چیز در ایران به صورت سنتی انجام میشود و اقتصاد ما هنوز به روال سنتی پیش میرود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید