افتتاح "نمایشگاه فناوریهای پیشرفته چین" با حضور دکتر ستاری
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران، در راس هیاتی علمی، فناوری و دانشبنیانی به چین رفت تا همکاریهای علمی و فناورانه میان دو کشور را رونق ببخشد.
به گزارش سیتنا، ستاری به دعوت رسمی وزیر علوم چین به این کشور سفر کرده است و ۷۰ شرکت دانشبنیان، فناور و خلاق او را همراهی میکنند. سفری علمی و فناورانه که گسترش تعاملات میان دو کشور ارمغان آن است. ستاری در این سفر دیدارهایی با وزیر علوم چین و سونگ تائو وزیر امور بین الملل حزب کمونیست چین خواهد داشت.
سونگ تائو مرداد ماه سال جاری به ایران سفر کرد و با سورنا ستاری دیدار داشت. او در این سفر ابراز کرده بود که «متوجه شدم ایران نه تنها صادرکننده نفت و گاز است، بلکه در حوزه علم و فناوری نیز پیشرفته است. با وجود تحولات بینالمللی و چالشها اما اراده چین برای توسعه روابط با ایران تغییر نکرده است و در شرایط فعلی از توسعه بیشتر روابط با ایران استقبال می کنیم.»
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان در بخش دیگر سفر خود به شهر شنزن بهعنوان قطب فناوری اطلاعات چین میرود. ستاری در نشست تجاری و فناوری میان شرکتهای فناور ایرانی و چینی حاضر میشود و سخنرانی میکند. او همچنین فردا ۲۲ آبان ماه همزمان با افتتاح «نمایشگاه فناوریهای پیشرفته چین» در این رویداد نیز حاضر میشود و با سخنرانی توضیحاتی درباره پیشرفتهای علمی و فناوری کشورمان و ایجاد زیست بوم فناوری و نوآوری ارائه میدهد.
این رویداد بیست و یکمین دوره خود را تجربه میکند و ۵۰۰ شرکت چینی به همراه شرکتهایی از ۳۰ کشور دنیا دستاوردهای خود را در حوزههای مختلف همچون خانه هوشمند، رباتیک و لیزر، انرژی، هوا و فضا، سلامت هوشمند و فناوری اطلاعات و ارتباطات به نمایش میگذارند.
دیدار با دانشجویان ایرانی که در چین مشغول به تحصیل هستند، بخش دیگر برنامههای سفر معاون علمی و فناوری رییسجمهوری است.
اقدامات علمیوفناورانه میان دو کشور در این سالها رو به گسترش است. ایجاد صندوق علمی راه ابریشم بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آکادمی علوم چین در سفر رئیس جمهور چین در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران به امضا رسید و فرآیند اجرای آن نیز بلافاصله آغاز شد.
همچنین در آوریل ۲۰۱۷ در سفر معاون نخست وزیر چین به تهران، تفاهم همکاری در خصوص تبادل محققان میان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارت علوم و فناوری چین به امضا رسید و به دنبال آن تعدادی از محققان جوان ایران به مرکز تعاملات علم و فناوری وزارت علوم و فناوری چین معرفی شدند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید