کدخبر :313468 پرینت
19 دی 1403 - 09:59

درگاه پرداخت سکوهای مبادله رمزارز همچنان مسدود است

به دنبال ابلاغ روز گذشته بانک مرکزی پیرامون چارچوب نحوه دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله رمزپول، نایب رئیس کمیسیون نوآوری اتاق بازرگانی تهران به سیتنا گفت که با مصوبه اخیر، صرافی های رمزارز باید به جای پرداخت یارها به صورت مستقیم از PSPها سرویس دریافت کنند، ولی پروسه مهاجرت از پرداخت یاری به PSP سنگین و زمان بر است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، در راستای اجرای مصوبه اخیر جلسه سران سه قوه جهت ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارز (رمزپول) طبق قانون بانک مرکزی و همچنین به‌منظور ایجاد شفافیت و کاهش ریسک‌های مربوطه و ایجاد تنظیم‌گری در مبادلات رمزپول‌ها در کشور، چارچوب نحوه دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله رمزپول از سوی این بانک به فعالین ابلاغ و مقرر شد تمامی سکوهای رمزارز برای فعالیت، حساب بانکی واحد و مورد تایید بانک مرکزی داشته باشند.(خبر)

شنیده ها حاکی از آن است که از روز گذشته برخی از این صرافی ها پیامک و ایمیلی با مضمون امکان واریز مستقیم میسر شده است برای کاربران خود ارسال کرده اند.

در همین راستا رضا قربانی، نایب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبرنگار سیتنا پیرامون این اقدام بانک مرکزی، گفت: پیامک های ارسالی احتمالا مربوط به حساب های بانکی است، چراکه برخی از صرافی های رمزارز شماره کارت، حساب و شبا معرفی کرده بودند.

وی، ادامه داد: محدودیتی که بانک مرکزی در ششم دی ماه ابلاغ کرد، مربوط به درگاه های پرداخت بود، یعنی کسی نمی توانست از طریق IPG پرداخت انجام دهد.

رضا قربانی

قربانی، افزود: از دیروز تاکنون درگاه پرداختی وصل نشده و بانک مرکزی هم نزدیک به 300 ساعتی که درگاه های پرداخت صرافی های رمز ارز را قطع کرده بود، مصوبه ای دریافت کرده که صرافی های رمزارز به صورت مستقیم از PSPها سرویس دریافت کنند؛ به نوعی پرداخت یارها را ممنوع کرده، نه فقط صرافی های رمزارز، بلکه به پلتفرم های طلا هم اعلام شده که سرویس دهی نداشته باشند.

نایب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: این اقدام بانک مرکزی اقدام عجیبی است، چراکه نمی تواند برای یک موجودیت قانونی به نام پرداخت یار که در کشور وجود دارد، تعیین تکلیف کند که به بخشی نمی توانید سرویس دهی کنید. 

قربانی، خاطرنشان کرد: چارچوب پرداخت یاری، چارچوب مشخصی است و قوانینی که باید رعایت شود، مشخص است، بانک مرکزی به دلیل چالش های ارزی این اختیارات را دارد، ولی پروسه مهاجرت از پرداخت یاری به PSP سنگین است، چون برخلاف تصور عده ای، پرداخت یار صرفا واسطه نیست، پرداخت یار سرویس های ارزش افزوده تعریف کرده که پلتفرم هایی که در حوزه مالی کار می کنند مثل صرافی های رمز ارز و طلا، نیازی دارند و این نیاز با فروشگاه اینترنتی متفاوت است، چراکه آنها عملیات حسابداری دارند.

وی، افزود: این مهاجرت زمان بر است، ولی آنچه که بانک مرکزی اعلام کرده این است که صرافی های رمزارز باید از PSP سرویس بگیرند؛ مساله جدیدی باز شده است و بانک مرکزی می خواهد موجودیتی به عنوان پرداخت یار را حذف کند.

انتهای پیام

گفت و گو از زهرا طاهری

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.