کدخبر :2277 پرینت
12 اردیبهشت 1391 - 12:09

وزیر ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگار لیبیایی درباره‏‎ی فیلترینگ در ایران: اصل بر دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است

متن خبر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار لیبیایی در مورد فیلترینگ در ایران، گفت: تعداد کاربران اینترنت ما بیش از سایر کشورهای منطقه است و اصل بر این نهاده شده که مردم دسترسی به اخبار را به صورت آزاد داشته باشند.

به گزارش سیتنا، سیدمحمد حسینی در دیدار و نشست خود با خبرنگاران لیبیایی که با حضور جمعی از خبرنگاران کشور لیبی و اهالی رسانه کشور ایران برگزار شد، گفت: ما در راستای تعاملات با کشورهای منطقه، کانال‌های تلویزیونی از قبیل الکوثر، العالم و پرس تی وی را داریم که در راستای جریان آزادی اطلاعات و اطلاع رسانی از کشور ما و کشورهای خارج از مرز جغرافیایی فعالیت می‌کنند اما در برابر آن شاهد هستیم که برخی کشورهای غربی و اروپایی که دم از جریان آزاد اطلاعات می‌زنند محدودیت‌هایی برای فعالیت‌های این شبکه‌ها به وجود می‌آورند.

ایسنا که گزارش این نشست را منتشر کرده نوشته است که در ادامه یکی از خبرنگاران لیبیایی گفت: وقتی به کتابخانه‌های ایران مراجعه کردیم با همه نوع اندیشه‌هایی از قبیل دکارت و اندیشه‌های امام راحل مواجه شدیم اما هنگامی که به سراغ اینترنت رفتیم و درصدد مرور برخی سایت‌ها بودیم با فیلترینگ روبرو شدیم؛ علت این موضوع چیست؟

حسینی در پاسخ به این سوال تصریح کرد: در ایران تنوع آراء‌ وجود دارد که این موضوع را می‌توان در مراکز علمی، دانشگاهی و در هر گوشه‌ و کناری یافت. در حالی که برخی همسایگان کشور ما حتی اجازه ورود برخی کتاب‌های ما به داخل قفسه‌های کتابخانه‌های خود را نمی‌دهند.

او در ادامه گفت: وجود تعداد زیادی از خبرگزاری‌ها، مطبوعات و ناشران فعال در کشور ما دلیلی بر این مدعاست که البته در مورد اینترنت نیز باید که گفت که تعداد کاربران اینترنت ما بیش از سایر کشورهای منطقه است و اصل بر این نهاده شده که مردم دسترسی به اخبار را به صورت آزاد داشته باشند و از این حیث نیز بیش از 120 دفتر از نشریات و رسانه‌های کشورهای دیگر نیز در ایران مشغول به کارند.

وی با تاکید بر این که آزادی اطلاعات در ایران اوج می‌زند، گفت: جمعه هفته جاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی را در ایران خواهیم داشت که مردم به صورت آزادانه پای صندوق‌های رای حاضر خواهند شد و نمایندگان خود را برای پیشرفت و توسعه کشورشان انتخاب خواهند کرد. البته در این راستا درصد حضور مردم ایران بیش از مشارکت غربی‌ها است که این خود از آزادی در کشور ما حکایت دارد.

حسینی افزود: ‌البته خوب است این را بدانیم که برخی کشورهای منطقه تا حال حاضر حتی یک بار هم انتخاب را انجام ندادند و یک خانواده در این کشورها سرنوشت یک مملکت را تعیین می‌کنند. در حالی که در ایران متوسط سالانه یک انتخابات را داریم.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که در جامعه رسانه‌یی کشور خود چه تحلیلی از الجزیره و العربیه دارید، گفت: شبکه الجزیره در ایران دفتر دارد و روابط دوستانه‌ای نیز میان ما و آن‌ها برقرار است؛ هر چند اختلاف‌نظرهایی میان ما و قطر وجود دارد روند فعالیت الجزیره حاکی از آن است که متاثر از این کشور است اما این طور وانمود نمی‌کند.

حسینی در مورد العربیه نیز ادامه داد: ‌این شبکه نیز در شبکه ما فعال بود ولی به دلیل دروغ پردازی‌ها و انتشار اخبار خلاف واقع روند فعالیت خود را با محدودیت روبرو کرد. البته این تنها در مورد این شبکه صدق نمی‌کند و اخیرا رویترز نیز به دلیل انتشار مطالبی مبنی بر این‌که جمعی از زنان ایرانی در حال آموزش برای جنگ و اعمال تروریستی هستند، فعالیت خود را در ایران به بن بست رساندند.
انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.