رفع محدودیت های ناشی از تحریم ها مهمترین اقدام در دوره پسافیلترینگ است
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: در دوره پسافیلترینگ مهمترین کار، مذاکره و اقدامات حقوقی بینالمللی برای رفع محدودیتهای ناشی از تحریمها است. با تحریمها، اگر رفع فیلتر هم اتفاق بیفتد، باز هم فیلترشکنها خاموش نخواهند شد و ما به شرایط قبل از 94 برنمیگردیم. اما رفع فیلتر این مسیر را هموارتر خواهد کرد.
به گزارش سیتنا، بهزاد اکبری، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در پنجمین نشست از سلسله نشست های کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با عنوان «اینترنت، فیلترینگ، ما و شما؛ پسافیلترینگ»، با بیان اینکه توسعه 3G و 4G در سال 93 شروع شد و بلافاصله در کشور فراگیر شد، ادامه داد: از سال 95 تا 98 رشد خیلی خوبی در این بخش داشتیم و ترافیک مصرفی سالانه رشد 70 درصدی داشت. با شروع کرونا در سال 98 این رشد از میانگین جهانی نیز بیشتر افزایش یافت. تا اینکه پس از آن به محدودیتهای 1401 رسیدیم که با کاهش شدیدی در ترافیک دیتا مواجه شدیم. در حال حاضر با اقدامات دولت، تازه در حال نزدیک شدن به وضعیت 1401 هستیم.
او با اشاره به اینکه رشد ترافیک دنیا به طور متوسط بین 25 تا 30 درصد در سال است، گفت: در دو سال و نیم گذشته نه تنها این رشد را نداشتیم بلکه عقبگرد هم داشتیم. این عقبگرد موجب شد، سرمایهگذاری در بخش تلکام به شدت کاهش یابد و به زیر 200 همت برسد. دو اپراتور ما کمتر از 100 همت فروش داشتهاند. این آسیب جدی به توسعه کشور خواهد زد.
30 درصد دامنههای خارجی به دلیل تحریمها و فیلترینگ از دسترس خارج هستند
اکبری افزود: در کیفیت سرویس دریافتی نیز افت زیادی اتفاق افتاده و درنتیجه محدودیتها بخش قابل توجهی از کاربران ناگزیر شدند از VPN استفاده کنند و دسترسیها دچار اختلال شده است.
او وضعیت آلودگیها را بغرنج توصیف کرده و تصریح کرد: به عنوان مثال چند روز قبل 11 هزار و 745 حمله از ایران به خارج داشتهایم. یا امروز و تا این لحظه، حملات از خارج به ما 137 حمله بوده است. این به دلیل آلودگی شدید دستگاههای مردم است. در حالی که 70 درصد ترافیک مصرفی در بستر شبکههای موبایل اتفاق میافتد.
اکبری، تأکید کرد: این حجم حملات باعث شده آی.پیهای ایران در لیست سیاه قرار بگیرند. به این شرایط باید تحریمها را هم اضافه کنیم. در حال حاضر 16 هزار و 239 دامنه به دلیل آلودگیها و تحریمها برای کاربران ایرانی بلاک شدهاند. یعنی بدون در نظر گرفتن محدودیتهای فیلترینگ، و صرفاً به دلیل تحریمها 17 درصد از دامنههای خارجی و با اعمال فیلترینگ نیز 30 درصد دامنههای خارجی از دسترس کاربران خارج است.
برای توسعه اکوسیستم فناوری به بازارهایی فراتر از ایران نیاز داریم
او در بخش دیگری از سخنانش درباره حمایت از تولید گفت: تلکام از تولید داخل حمایت کرده ولی کوچک بودن این بخش مانعی در مسیر توسعه این اکوسیستم است. ما در شبکه خود تجهیزاتی داریم که توسط شرکت داخلی تولید میشود ولی برای پایدار ماندن به بازارهایی فراتر از ایران نیاز دارد.
اکبری ادامه داد: اگر دولت چهاردهم در چهار سال آینده، بتواند با سیاست درست در حوزه فناوری اطلاعات تحول ایجاد کند، مهمترین تصمیم خود را گرفته است. ما برای تحول در این حوزه منابع انسانی و مالی داریم و این حوزه در حوزههای دیگر اثرگذار است. تحول صنایع دیگر هم به این حوزه مرتبط است. اگر صنایع در ایران متحول نشوند، مزیت رقابتی را از دست خواهند داد. در حوزه دیجیتال باید توسعهیافته باشیم. برای توسعه کشور هیچ راهی نداریم جز اینکه در حوزه دیجیتال به مسیر توسعه بازگردیم.
برای بازگشت امید به حوزه دیجیتال، باید سیاستگذاری روشن انجام شود
او تصریح کرد: شفافیت با مردم باعث میشود مردم شرایط و تغییر آن را تحمل کنند. با چشمانداز روشن سرمایهگذاری صورت میگیرد. مهمترین کار در دستور دولت، باید سیاستگذاری و ترسیم چشمانداز، روشن باشد تا امید به بخش دیجیتال برگردد و در آن صورت سرمایهگذاری هم صورت میگیرد تا مشکلات احتمالی در کمترین زمان ممکن صورت گیرد.
اکبری تأکید کرد: ما هیچ راهی نداریم جز رفع محدودیتها، اما نگاه ما نباید صفر و 100 باشد. ما نمیتوانیم بپذیریم محتوای ناهنجار در اختیار گروههای آسیبپذیر قرار گیرد. اما محدودیتها، کاربران را به مسیری سوق داده تا هم کاربران و هم صنعت و زیرساختها در معرض خطر قرار گیرند. اصلاح این مسیر یک انتخاب نیست، یک ضرورت است.
در دوره پسافیلترینگ مهمترین اقدام مذاکره برای رفع محدودیتهای ناشی از تحریمهاست
معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با بیان اینکه دسترسی به بسیاری از پلتفرمهای بینالمللی مانند گوگل و چت جی پیتی به روی کاربران ایرانی بسته است، افزود: در دوره پسافیلترینگ مهمترین کار، مذاکره و اقدامات حقوقی بینالمللی برای رفع محدودیتهای ناشی از تحریمها است.
او افزود: دفاع از حقوق مردم و فعالان اکوسیستم در فضای بینالمللی و اقدامات جدی حقوقی با گرفتن وکیل باید در اولویت کشور باشد. این امر در دستور کار وزارتخانه است.
اکبری، ادامه داد: با مشکلات موجود تحریمها، اگر رفع فیلتر اتفاق بیفتد، باز هم فیلترشکنها خاموش نخواهند شد و ما به شرایط قبل از 94 برنمیگردیم. اما رفع فیلتر این مسیر را هموارتر خواهد کرد. چرا که با پلتفرمی که الان ما را تحریم کرده و در ایران هم فیلتر است نمیتوان وارد مذاکره برای رفع تحریم شد.
او با اشاره به برگزاری رویداد دوبی توسط وزارت ارتباطات برای معرفی ظرفیتهای شرکتهای ایرانی در حوزه فناوری، گفت: وزارت ارتباطات این آمادگی را دارد بستر سرمایهگذاری خارجی و داخلی را برای اتصال اکوسیستم منطقه فراهم کند.
اکبری افزود: سرمایهگذاری در فیبر از نان شب واجبتر است. سرمایهگذاریهایی قبلاً انجام شده اما موفقیتآمیز نبود که دلیل اصلی آن تداوم فیلترینگ است. اگر محدودیتها نباشد برای کاربران استفاده از سرویسهای جدید توجیهپذیر خواهد بود.
او تأکید کرد: سرمایهگذار، قطعیت در سیاستگذاری میخواهد و باید بداند عواید سرمایهگذاری او به خودش بازخواهد گشت.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید