کدخبر :225136 پرینت
23 بهمن 1397 - 13:47
پیشتازی اقتصاد دانش‌بنیان با بورس ایده؛

بازار سرمایه در صدد جذب ایده‌های ثبت شده و عرضه‌ی آنها به بنگاه‌ها، در یک سیستم نظام‌مند است

بازار دارایی فکری فرابورس ایران (بورس ایده) با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر دارد ایده‌های فناورانه و همچنین اقتصاد دانش‌بنیان را در ایران گسترش دهد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، باروری در عرصه علم و تولید بر اساس مفهوم درون‌زایی (نه درون‌گرایی) اقتصاد مقاومتی متکی به سرمایه‌های انسانی و اخلاقی دانش‌آموختگان و متفکران این سرزمین است.

بر مبنای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ‌شده از سوی مقام معظم رهبری، تأمین شرایط و فعال‌سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی و علمی کشور به‌منظور توسعه کارآفرینی و شناسایی و به‌کارگیری ظرفیت‌های علمی، فنی و اقتصادی برای دسترسی به توان فنی و اقدامات مناسب از جمله اهداف اساسی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور است.

در این راستا و طبق سال‌های اخیر، چندین برنامه توسعه‌ای در فرابورس ایران به‌منظور نیل به اهداف اقتصاد دانش‌بنیان آغاز شده که به مرحله پیاده‌سازی و توسعه مضاعف رسیده است. در ادامه به این برنامه‌ها و دستاوردهای آن اشاره می‌شود.

بازار دارایی فکری فرابورس ایران (بورس ایده)

با توجه به افزایش هزینه‌های تحقیق و توسعه در بنگاه‌های بزرگ اقتصادی دنیا و درج این هزینه‌ها به‌عنوان بخش مهمی از سرمایه فکری در مدل‌های رشد، توجه هرچه بیشتر به ایده‌های ناشی از فعالیت اندیشمندان، بدون هزینه‌های مادی هنگفت، به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک شایانی خواهد کرد.

بازار سرمایه درصدد جذب طرح‌ها، اختراعات و ایده‌های ثبت شده به‌عنوان سرمایه‌های فکری و عرضه آن به بنگاه‌های متناظر در یک سیستم نظام‌مند مذاکره است که موجبات رشد و توسعه بخش پژوهش و فناوری و متعاقباً، بخش تولید را در کشور فراهم آورد.

در این زمینه از یک سو باید محیط مناسبی با تضامین قدرتمند قانونی برای تولیدکنندگان علم و دانش (پدیدآورنگان آثار فکری) ایجاد شود تا با اطمینان و ضمانت خاطر از عدم سرقت ایده‌ها بتوانند فعالیت کرده و از نتایج تولید فکری خود منتفع شوند و به تولید و توسعه هرچه بیشتر دانش بپردازند.

از سوی دیگر حمایت از مخترعان و اندیشمندان نباید به گونه‌ای باشد که فضا برای رشد علمی محدود شود، چراکه همواره پیشرفت در یک علم بر استفاده از آثار پدیدآورندگان پیشین استوار است.

راه‌اندازی بازار دارایی فکری فرابورس ایران در این حوزه، علاوه بر توسعه تحقیق و پژوهش بر پایه نتیجه گیری‌های کاربردی در محیط علمی و افزایش بهره‌وری تولید با طرح‌های برآمده از تخصص دانش‌پژوهان، به پیشتازی اقتصاد دانش‌بنیان، پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به‌منظور ارتقا جایگاه جهانی کشور کمک شایانی خواهد کرد.

زمزمه‌های تشکیل بازار دارایی فکری به‌عنوان یکی از بازارهای نوظهور فرابورس ایران، از سال 1391 و در راستای اجرای مفاد بند «د» ماده 17 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و حمایت مالی از ایجاد و توسعه بورس ایده و بازار فناوری به‌منظور استفاده از ظرفیت‌های علمی برای پاسخگویی به نیاز بخش‌های صنعت، کشاورزی و خدمات شکل‌گرفته است.

فرابورس ایران با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار، برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی این بازار را انجام و مقررات لازم را برای نقل و انتقالات انواع اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری شامل انواع اوراق گواهی ثبت اختراع، طرح صنعتی و علائم تجاری را از طریق بازار فرابورس ایران در 4 مدل فراهم آورد.

فستیوال‌های بازار دارایی فکری

به‌منظور افزایش بازاریابی و امکان ارائه حضوری ایده‌ها و اختراعات به سرمایه‌گذاران و صنعتگران، با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس این معاونت با سازمان بورس و اوراق بهادار  «فستیوال‌های بازار دارایی فکری» برگزار شد.

تاکنون 13 فستیوال در حوزه‌هایی چون مدیریت شهری؛ صنعت لوازم‌خانگی؛ تجهیزات پزشکی؛ صنعت پلاستیک و پلیمر شامل لاستیک، رنگ و رزین، پلاستیک‌ها و نوآوری‌های پلیمری؛ سنگ و صنایع وابسته؛ تجهیزات ورزشی و توان‌بخشی؛ صنایع شیمیایی و پلیمر؛ صنعت آرایشی و بهداشتی و نیز صنعت سلامت برگزار شده است.

در بازار دارایی فکری علاوه بر اختراعات، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی هم قابلیت خریدوفروش دارند. به‌ هرحال هدف اصلی، آشنایی سرمایه‌گذاران با مخترعان صنعتی است. در این راه حمایت‌های قابل‌توجهی از طرف معاونت علمی در نظر گرفته‌شده که از آن جمله می‌توان به ارائه تسهیلات این بازار اشاره کرد.

این فستیوال‌ها با هدف خریدوفروش اختراعات و فناوری‌ها، کمک به جذب سرمایه‌گذاران و همکاری مشترک جهت تجاری‌سازی دارایی‌های فکری، ایجاد ساختاری شفاف و کارآمد برای تبادلات حوزه مالکیت فکری و همچنین ارزیابی فناوری اختراعات برگزار می‌شود. در پایان فستیوال، سرمایه‌گذاران برای تعاملات تجاری با صاحبان ایده‌های جدید مذاکره می‌کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.