کدخبر :310406 پرینت
21 آبان 1403 - 13:27

با آغاز خاموشی‌ها، شبکه تلفن همراه در برخی مناطق از دسترس خارج شد!

به دنبال آغاز قطعی برق در مناطق مختلف تهران از صبح امروز دوشنبه (21 آبان ماه) گزارش های دریافتی از مناطق مختلف حاکی است که در برخی مناطق با فاصله کوتاهی از قطع برق، شبکه همراه در آن منطقه هم از دسترسی خارج شده و امکان ارائه سرویس وجود نداشته است؛ حال آنکه آنتن‌های BTS با استفاده از باتری‌های اضطراری باید بتوانند تا حداقل سه ساعت بدون برق در شبکه همراه ارائه سرویس دهند.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، روز گذشته (یکشنبه 20 آبان ماه) شرکت توانیر طی اطلاعیه ای پیرامون برنامه قطع برق، اعلام کرد که با توجه به شروع فصل سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و محدودیت‌ تامین سوخت گاز نیروگاه‌ها و مطابق تصمیمات اتخاذ شده مبنی بر عدم مصرف مازوت در برخی از نیروگاه‌ها، مشترکان می‌توانند جهت اطلاع از برنامه زمان‌ بندی اعمال محدودیت برق به سایت شرکت توزیع نیروی برق مربوطه یا سامانه برق من مراجعه نمایند.

با توجه به تجربه های پیشین در فصل گرما و تجربه قطعی آنتن‌های BTS به دنبال قطعی برق، بررسی ها نشان داد که باتری های جانبی سایت‌های موبایل یا از رده خارج است و یا برای مدت زمان کافی شارژ نگه نمی دارد و لذا با قطع برق سایت، آنتن‌ها از دسترس خارج شده و منطقه فاقد دسترسی به شبکه همراه می‌شود.

لازم به ذکر است که آنتن‌های BTS با استفاده از باتری‌های اضطراری باید بتوانند تا حداقل سه ساعت بدون برق در شبکه همراه ارائه سرویس دهند، اما از صبح امروز و با قطعی برق در مناطق مختلف شهر تهران، عملا شبکه تلفن همراه هم در برخی از نقاط بدون برق، امکان ارائه سرویس ندارند.

حسین ریاضی، رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران پیش‌تر در گفت‌وگو با سیتنا گفت که BTSهای اپراتورها در نقاط مختلف مستقر هستند و در شرایط قطعی برق تا اپراتور ژنراتورهای مذکور را در کنار BTSها تعبیه کند، اقدامی زمان بر است؛ سایت های موبایل بعضا بر روی پشت بام قرار دارد و زمانی که قطعی برق رخ می دهد، اپراتور نمی تواند عملیات برق دهی با ژنراتور را آن بالا انجام دهد.

وی، معتقد است: در دیتاسنترها، باتری ها قطعی برق را حداکثر 15 دقیقه تاب می آورند و علت آن این است که در مراکز داده ژنراتور زمان کوتاهی در مدار قرار می گیرد. درحالیکه تعداد BTSها بسیار زیاد است و امکان استفاده از ژنراتور در همه سایت ها میسر نیست و در این مسئله بایستی دنبال اصلاح برق کشور باشیم.

در همین حال، دکتر اسماعیل ثنایی، عضو هیات مدیره اتحادیه صنعت مخابرات ایران، نیز به سیتنا گفته بود که صنعت ICT کشور به برق پایدار و مطمئن نیاز دارد و حقیقت تلخی که وجود دارد این است که تا پنج سال آینده اگر سرمایه گذاری در این خصوص وجود نداشته باشد، علی رغم ناترازی در برق، ناترازی در مخابرات نیز شاهد خواهیم بود، بنابراین باید نگاه جدی به برق صنعت آی سی تی کشور شود.

ثنایی، می گوید: بهترین برق برای صنعت آی سی تی کشور، انرژی تجدیدپذیر همانند انرژی های بادی و خورشیدی است؛ چراکه صنعت آی سی تی باید این نیروگاه ها را نزدیک BTSها مستقر کند که این فرآیند پنج الی شش ماه زمان می برد؛ بنابراین سرمایه گذاری در این زمینه ضروری است.

پیگیری های سیتنا حاکی است؛ از آنجا که باتری سایت‌های شبکه همراه نیاز به حداقل 10 ساعت زمان برای شارژ دارد، لذا در صورتی که توانیر برنامه مشخص و منظمی برای قطع برق در مناطق مختلف کشور ارائه دهد، امکان برنامه ریزی جهت عدم قطع ارتباط سایت ها میسر است. 

انتهای پیام

گزارش از زهرا طاهری

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.