کدخبر :2073 پرینت
28 فروردین 1391 - 06:44

عدم رعایت حق کپی رایت بازی‌های رایانه‌ای خارجی به بازی‌های داخلی ضربه می‌زند

متن خبر

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه‌ای، گفت: عدم رعایت حق کپی رایت بازی های رایانه‌ای خارجی موجب شده این بازی‌ها با قیمت ارزانتری نسبت به بازی‌های رایانه‌ای داخلی در بازار عرضه شوند.

 

به گزارش سیتنا به نقل از معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، دکتر "بهروز مینایی" در برنامه زنده تلویزیونی صد که یکشنبه شب از شبکه سوم سیما پخش شد، گفت: بازی‌های رایانه‌ای از منظر صنعتی، سومین صنعت پردرآمد دنیا است و در عین حال رتبه اول صنایع فرهنگی به این نوع محصولات فرهنگی اختصاص دارد.

 

وی افزود: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سال 87 و 89 در نقش نهادی حمایتی از بخش خصوصی در عرصه تولید بازی‌های رایانه‌ای فعالیت خود را آغاز کرد و این بنیاد به جای بخش خصوصی وارد این صحنه نشد.

 

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای با بیان اینکه این بنیاد از تولید 50 بازی رایانه ای حمایت کرده افزود: در سال 89 و 90 جریان سازی شرکت ها و استودیوهای بازی سازی به سمت فرهنگ و تولید بازی های رایانه‌ای بر اساس شاخص های بومی کشور شکل گرفت و تلاش ما بر این است در سال 91، بیش از گذشته به فرهنگ استفاده صحیح از بازی های رایانه ای بومی و ترغیب مخاطبان به استفاده از بازی های رایانه ای ملی بپردازیم.

 

مینایی با اشاره به پیشرفت کشور کره جنوبی در 7 سال اخیر در عرصه بازی های رایانه ای تصریح کرد: بیش از 90 درصد از کاربران بازی های رایانه ای در این کشور در ابتدا مصرف کننده محصولات خارجی بودند اما امروز و پس از برنامه ریزی های انجام شده، 90 درصد از کاربران این کشور از بازی های بومی کره ای استفاده می کنند.

 

وی با اشاره به تلاش های انجام شده در عرصه بازی های رایانه ای توضیح داد: ما حدود 4 سال است در عرصه بازی های رایانه ای فعالیت می کنیم در حالی که در غرب تجربه ای 50 ساله در این زمینه وجود دارد.

 

به گفته مدیرعامل بنیاد ملی بازی های، سرمایه گذاری، دانش فنی، کپی رایت و مسائل حقوقی در زمینه بازی های رایانه ای هنوز آنگونه که باید در کشور شکل نگرفته اند.

 

مینایی ادامه داد: عدم رعایت حق کپی رایت بازی های رایانه ای خارجی و ارزان بودن این نوع محصولات و در عین حال وارد کردن این بازی ها از طریق اینترنت به صورت قاچاق موجب شده این آثار با قیمت ارزانتری نسبت به بازی های ایرانی در بازار عرضه شوند.

 

وی گفت: کل سرمایه بنیاد ملی بازی های رایانه ای در عرصه تولید بازی های رایانه ای در 4 سال اخیر 4 میلیارد تومان بوده و بخش خصوصی نیز حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان در این زمینه سرمایه گذاری کرده است.

 

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای یادآور شد: شروع کار بنیادی شبیه به بنیاد ملی بازی های رایانه ای با بودجه ای حدود 200 میلیون پوند بوده و نگاه مسوولان باید به عرصه بازی های رایانه ای تغییر کند.

 

مینایی ادامه داد: برنامه ریزی در عرصه بازی های رایانه ای امری ضروری است و ما برای افق سال 1404 برنامه ریزی کردیم تا به نتایج مطلوبی برسیم و با افزایش بودجه این مسیر زودتر طی می شود.

 

وی تاکید کرد: ما باید بتوانیم دو برابر بودجه تولید را صرف تبلیغات بازی های رایانه ای کنیم تا اطلاع رسانی درستی در این عرصه انجام شود و تا این مهم انجام نشود نمی توان به بازارهای جهانی دست یافت.

 

مدیرعامل بازی های رایانه ای تاکید کرد: کودکان و نوجوانان ما سن مناسب را برای بازی های رایانه ای را رعایت نمی کنند و خانواده ها به این مهم توجه ندارند.

 

مینایی در ادامه گفت: استعدادهای جوانان ما در عرصه بازی های رایانه ای کم نیست و در صنایع نوین کشورمان، بازی های رایانه ای ظرفیت صنعتی و جهانی شدن را دارد و خلاقیت فعالان این عرصه می تواند در این زمینه راهگشا باشد.

 

وی با اشاره به حضور برخی از بازی های رایانه ای کشور در عرصه بین المللی یادآور شد: بازی شبان در دسامبر سال 2012 میلادی از سوی چند ناشر خارجی در گیمز کانکشن فرانسه مورد توجه قرار گرفت و قرار داد فروش این بازی به زودی با چند توزیع کننده خارجی به ثبت خواهد رسید.

 

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای توضیح داد: در بخش بازی های رایانه ای کوچک که نیازمند سرمایه گذاری کوچک هستیم و موفقیت در این بخش بیشتر به خلاقیت بازی سازان بستگی دارد.  

 

مینایی  در ادامه از مشارکت با کشور مالزی برای تولید بازی رایانه ای خبر داد و افزود: تلاش ما بر این است با توجه به نیروهای انسانی مستعد و قدرتمندی که در عرصه بازی های رایانه ای در کشور وجود دارند سرمایه خارجی جذب کنیم.

 

وی تصریح کرد:به هر حال نیروی انسانی در این زمینه کم داریم و برای رفع این مشکل انیستیو بازی سازی را تاسیس کردیم.  

 

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای ادامه داد: بازی های رایانه ای خارجی کپی رایت ندارد اما این بازی ها از لحاظ محتوایی در بنیاد ملی بازی های رایانه ای بررسی می شود و مجوز این بازی ها از تیرماه سال گذشته از سوی این بنیاد صادر می شود.

 

مینایی گفت: شورایی 7 نفره بازی های رایانه ای خارجی را برای صدور مجوز بررسی می کنند؛ برخی بنام بازی مجوز دار یک بازی رایانه ای را توزیع می کنند اما در داخل بسته بندی آن بازی، محصول دیگری ارائه می شود و یا صحنه های مورد نظر ما ویرایش نشده در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.

 

وی تاکید کرد: این مسائل ابتدایی بر عهده بنیاد ملی بازی های رایانه ای نیست و نظارت بر کف بازار به عهده جایگاه های مربوط به خود است و ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی که چند ماه از فعالیت آن بیشتر نمی گذرد در این زمینه فعالیت های خوبی داشته است.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای ادامه داد: کمبود مرکز فروش مشخص بازی های رایانه ای در کشور احساس می شود و این مرکز می تواند به جایگاه مناسبی برای فروش بازی های رایانه ای و محلی برای مشاوره به خانواده ها برای تهیه بازی مناسب برای فرزندانشان تبدیل شود.

 

مینایی توضیح داد: ما این طرح را ارائه کردیم اما این مهم نیازمند سرمایه گذاری است و بنیاد ملی بازی های رایانه ای در این بخش می تواند امور تسهیل کننده فعالیت را برای بخش خصوصی فراهم کند.

 

وی یادآور شد: بسیاری از طرح ها نیازمند بودجه و ایجاد نیروی انسانی مناسب است و ما از یک فرزند 4 ساله توقع رقابت با یک فرد 30 ساله را نداشته باشیم.

 

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای گفت: بودجه ایده آل برای بنیاد ملی بازی های رایانه ای برای ایجاد آزمایشگاه های گیم و زیرساخت ها نیازمند سرمایه گذاری است.

 

مینایی درباره برگزاری دومین جشنواره و نمایشگاه بازی های رایانه ای یادآور شد: هدف گذاری ما حضور 50 شرکت خارجی است و سال گذشته نیز 70 شرکت ایرانی در نخستین دوره این رویداد فرهنگی هنری حضور داشتند.

 

وی اظهار امیدواری کرد امسال حضور شرکت های ایرانی دو برابر شود و در عین حال فضای مناسبی برای کودکان، نوجوانان و خانواده ها فراهم شود.

 

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای همچنین از برگزاری دومین نمایشگاه و جشنواره بازی های رایانه ای در مصلای امام خمینی (ره) خبر داد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

با سلام خدمت برنامه سازان بازیهای رایانه ای
من هیچگونه آشنایی با ساخت بازیهای رایانه ای ندارم اما یک ایده ی به نظر خودم فوق العاده برای سازندگان اینگونه برنامه ها دارم و امیدوارم که روزی این ایده ی من توسط یکی از بهترین برنامه سازان اجرایی شود. این ایام، ایام سوگواری امام حسین (ع) است و ذکر مظلومیت امام حسین وخانواده ویاران ایشان قرنهاست که قلب شیعیان را به آتش می کشد و هر شیعه ای همیشه آرزو می کند که ای کاش می توانست به نحوی در کربلا به امام حسین و یاران و خانواده ی ایشان کمک کند . یک برنامه ی رایانه ای می تواند چنین فرستی را برای همه ایجاد کند . ایده ی من اینست که برنامه ای ساخته شود که در آن کاربران با رساندن آب به امام و یارانش و نیز با ایجاد مانع و سپر در مقابل حملات دشمنان امام حسین و یارانش را یاری کنند و مانع هر گونه آسیب به آنان شوند بطوری که امام و یاران ایشان بر یزیدیان غلبه کنند و حکومت صالحان بر زمین آغاز شود .

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.