97 درصد جادههای استان کرمان تحت پوشش شبکهی موبایل است/ طی چند سال اخیر در اکثر شاخص های ارتباطی بیش از 7 برابر رشد داشتیم
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان کرمان، گفت: هیچگونه قطع ارتباطی در پی وقوع زمین لرزهی روز سه شنبه کرمان در شبکههای ارتباطی شامل ثابت و سیار به وجود نیامد و رشد 3.7 برابری درخواست مکالمه پس از رخداد زلزله، علت اصلی عدم برقراری مکالمات برخی مشترکین در دقایق اولیه پس از زمین لرزه بود.
پیرو خبر منتشره با عنوان اخراج مدیران حوزهی ارتباطات کرمان از جلسهی شامگاه سهشنبه ستاد مدیریت بحران این استان (لینک)، "مسعود الهامی" مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان کرمان در گفتگو با خبرنگار سیتنا، توضیح داد: در زلزله مورخ 96/09/10، سایت ارائه دهندهی سرویس در منطقهی وقوع زلزله که سایتی روستایی با ظرفیت محدود است و البته ظرفیت آن با جمعیت آن منطقه همخوانی دارد، دچار مشکل شد. در همه جای دنیا هم به همین شکل، ایستگاههایشان را متناسب با نیاز منطقه طراحی میکنند و حداکثر 30 درصد ظرفیت مازاد برای ارائهی سرویس در نظر می گیرند.
وی ادامه داد: این سایت تا قبل از زلزله در شرایط عادی و مطلوب برای ارائهی سرویس بود که با افزایش حجم ترافیک مردم و مسوولان به منطقه، شاهد رخداد ازدحام در سایت بودیم یا به عبارت سادهتر با افزایش ترافیک، مردم در نوبت مکالمه قرار گرفتند و این اتفاق تا دو ساعت ادامه پیدا کرد و افزایش ظرفیت سایتهای منطقه توسط همکاران ما انجام شد. نهایتا ترافیک پس از آن نرمال شد، اما متاسفانه با قطعی برق این مشکل باعث ناپایداری سایت ها و ایجاد مشکل در شبکه مخابراتی شد.
وی افزود: در هفته گذشته با دستور مقام عالی وزارت ارتباطات، یکی از معاونین شرکت ارتباطات سیار ایران در منطقه حضور پیدا کردند و پس از آن در جلسه با استاندار محترم نیازهای استان بررسی شد.
وی خاطرنشان کرد: جالب است بدانید که قریب به 97 درصد جادههای استان کرمان دارای پوشش شبکهی تلفن همراه هستند که به تایید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم رسیده است.
وی ادامه داد: در روز دوشنبه مورخ 96/09/20 جلسه با دستور رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و با حضور معاون محترم استاندار برگزار شد و موارد در دست پیگیری است.
وی ادامه داد: دیروز (سه شنبه) با زلزله 6.2 ریشتری هیچگونه قطعی در شبکه به وجود نیامد. در همین راستا حوالی ساعت 11 تعداد حدود یک میلیون و 548 هزاردرخواست برقراری مکالمه داشتیم اما زمان وقوع زلزله یعنی ساعت 12:13 این درخواست ها به 5 میلیون و 719 هزار و 37 درخواست افزایش یافت که فراتر از ظرفیت شبکه بود و شبکه با ازدحام مواجه شد که پس از تقریباً 20 دقیقه مشکل برطرف شد.
وی در عین حال به سیتنا، گفت: هیچگونه قطع ارتباطی در پی وقوع زمین لرزهی روز سه شنبه در شبکههای ارتباطی شامل ثابت و سیار به وجود نیامد و رشد 3.7 برابری درخواست مکالمه پس از رخداد زلزله، علت اصلی عدم برقراری مکالمات برخی مشترکین در دقایق اولیه پس از زمین لرزه بود.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان کرمان، گفت: دیروز بعدازظهر ستاد مدیریت بحران استان تشکیل شد و گزارشاتی از مردم در مناطق زلزله زده هم مبنی بر قطعی ارتباطات تلفنی واصل شده بود که بخشی از این گزارشها مستند نبود و مشکل عدم امکان برقراری تماس به دلیل ازدحام در شبکه به اشتباه قطعی ایستگاه تصور شده بود.
وی ادامه داد: بدیهی است نگرانی های آقای رزم حسینی استاندار پرتلاش کرمان به جاست و ایشان نظر توسعه ای در همه بخش ها دارند. لیکن در بخش ارتباطات استانداردهای خاصی وجود دارد و محدودیت هایی وجود دارد که ما در صورت عدم وجود این محدودیتها شاهد رشد چشمگیر سرعت توسعه شبکه خواهیم بود و پیشنهادهای جدیدی آماده شده که توسط جناب استاندار به مقام عالی وزارت تقدیم خواهد شد.
وی ابراز داشت: در چند سال اخیر وضعیت شاخص های ارتباطی رشد چشمگیری داشته است. بیشتر از 800 میلیارد تومان در پروژههای ارتباطی استان سرمایهگذاری شده و در بعضی شاخص های ارتباطی بیش از 7 برابر رشد داشتیم.
وی با بیان طبیعی بودن بروز ازدحام در شبکه هنگام رخداد حوادث، بر لزوم فرهنگ سازی عمومی و پرهیز از مکالمات طولانی و استفاده از پیام کوتاه در دقایق اولیه تاکید کرد.
انتهای پیام
گفتوگو از زهرا طاهری خبرنگار سیتنا
افزودن دیدگاه جدید