کدخبر :182917 پرینت
29 آذر 1394 - 19:01
موانع توسعه نسل بالای تلفن همراه از نگاه مدیرعامل همراه اول؛

از جمع آوری آنتن های BTS توسط شهرداری تا اختصاص باند فرکانسی نامطلوب به اپراتورها

توقیف و جمع آوری آنتن های BTS همراه اول توسط شهرداری و جلوگیری از نصب آنتن های نسل سوم و چهارم در شهر تهران از سوی شورای شهر در این ماهها خبرساز شده است، چرا که توقیف و جلوگیری از نصب آنتن های BTS، توسعه تلفن همراه در کشور را با کندی مواجه کرده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، چندی پیش وحید صدوقی مدیرعامل اپراتور اول ارتباطی کشور اعلام کرد که برای توسعه شبکه تلفن همراه با مشکلاتی مواجه شده و از جمله این مشکلات جمع آوری آنتن های BTS از سوی شهرداری است، تا آنجا که تنها در تهران بیش از 30 سایت توقیف شده است. این در حالی است که برای 30 میلیون مشترک تلفن همراه هوشمند برنامه ریزی شده و قرار است ظرفیت پهنای باند به میزان بسیار بالایی (به اندازه کل پهنای باند کشور) افزایش یابد.

بعد از اظهار نظر مدیرعامل اپراتور اول، یک عضو شورای شهر در جلسه علنی این شورا اعلام کرد، اجازه نمی دهد تهران به مزرعه دکل ها تبدیل شود و نباید شرکت ارتباطات سیار عقب ماندگی در اجرای وظایف خود را به گردن شهرداری بیندازد و باید زودتر از اینها نسبت به انتقال سایت ها به فیبر نوری اقدام می کرد؛ اظهاراتی که از سوی متخصصان حوزه مخابرات غیرکارشناسانه خوانده شد.

اظهاراتی از این دست، مربوط به یک اختلاف چند ساله بین شهرداری تهران و برخی اپراتورهای همراه همچون شرکت ارتباطات سیار ایران است. اسفند‌ ماه سال گذشته وقتی این شرکت از سوی وزارت ارتباطات درباره اختلال شبکه‌های 3G و 4G اخطار دریافت کرد، مدیر‌عامل آن اعلام کرد که اختلالات به‌وجود آمده نه به دلیل نواقص در ایجاد این شبکه‌ها بلکه به دلیل جمع‌آوری دکل‌های مخابراتی از سوی شهرداری در مناطق مختلف بوده است.

وحید صدوقی، برخی اختلالات شبکه این اپراتور در حال حاضر را به دلیل جمع‌آوری دکل‌های مخابراتی از سوی شهرداری در مناطق مختلف می‌داند و معتقد است اینکه شهرداری سایت‌های مخابراتی را جمع‌آوری می‌کند، روند توسعه ارتباطات در کشور را با اختلال همراه کرده است.

وی تصریح کرد: وقتی ظرفیت، توسعه پیدا می‌کند و مشترکان افزوده می‌شوند باید ظرفیت سایت برای پوشش‌دهی متناسب باشد، علاوه بر آن در تهران هر روز آپارتمان‌سازی انجام می‌شود و ما نیز باید طراحی‌های سایت‌های خود را متناسب با آن تغییر دهیم. وقتی اجازه این ظرفیت‌سازی به همراه اول داده نشود با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی همچنین اظهار کرد: من به صراحت می‌گویم که وقتی آنتن تلفن همراه پر باشد، این امر به نفع مشترکین خواهد بود، زیرا وقتی سیگنال ضعیف است گوشی‌های هوشمند توان بیشتری را صرف دریافت سیگنال می‌کند.

مدیرعامل همراه اول با اشاره به اینکه در فاصله ۵۰ متری از منزل وی، یک دکل نصب شده است و در کنار اتاقش یک آنتن BTS دارد، گفت: این امر به این دلیل است که وقتی آنتن به تلفن همراه نزدیک‌تر باشد، تلفن برای دریافت سیگنال‌ انرژی کمتری مصرف می‌کند که باعث صرفه‌جویی در مصرف باتری و دریافت کمتر تشعشعات زیان‌آور می‌شود.

صدوقی با تاکید بر این‌که گزارشی مبنی بر میزان زیان‌آور بودن تشعشعات موبایلی از سوی سازمان بهداشت جهانی ارائه نشده است، افزود: وقتی فاصله آنتن در جاده‌ها با موبایل ۱۰ کیلومتر است، کافی است دو دقیقه با تلفن همراه خود صحبت کنیم تا باتری تلفن داغ شود بنابراین ما به مشترکان پیشنهاد می‌دهیم که در این صورت تنها تماس‌های ضروری را برقرار کنند.

وی با تاکید بر این‌که همراه اول در نصب دکل‌های خود در شهرها استاندارد را رعایت می‌کند، اظهار کرد: در این زمینه علاوه بر سازمان انرژی اتمی، خود همراه اول نیز ۷۰ میدان مخابراتی در شهر تهران را مورد بررسی قرار داده است.

مدیرعامل همراه اول با بیان این‌که همه امواج از جمله امواج رادیویی، تلویزیون، موبایل و سایر فرستنده‌ها از سوی این اپراتور بررسی شده است، گفت: سیگنال یا چگالی امواج موبایل یک صدم استاندارد است.

صدوقی با اشاره به این‌که استاندارد یکی از مراکز تحقیقاتی آمریکا، چگالی امواج کلی تلویزیون، رادیو، موبایل تا ۴۷۰ را مجاز می‌داند، گفت: حداکثر چگالی امواج در تهران ۲۲ یا ۲۳ است که مجموعا پنج درصد استاندارد می‌شود.

وی تصریح کرد: وقتی ظرفیت توسعه پیدا می‌کند و مشترکین افزوده می‌شوند باید ظرفیت سایت برای پوشش‌دهی متناسب باشد، علاوه بر آن در تهران هر روز آپارتمان‌سازی می‌شود و ما نیز باید طراحی‌های سایت‌های خود را متناسب با آن تغییر دهیم. وقتی اجازه این ظرفیت‌سازی به همراه اول داده نشود، با مشکل مواجه خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار پیش از این در گفت و گو با ماهنامه نسل چهارم با اشاره به مشکل فرکانسی این اپراتور برای توسعه نسل چهارم، گفته بود: از آن جا که باند 2600 مگاهرتز برای ارائه سرویس در نسل چهار به ما اختصاص داده شده است طبیعتا ارائه سرویس در این باند فرکانسی با مشکلات بیشتری همراه خواهد بود و طبیعتا مشترکانی که بتوانند در این باند از سرویس های نسل چهار استفاده بکنند نیز بسیار محدود خواهد شد؛ به عبارت دیگر تنها 5 درصد از مشترکان امکان دریافت سرویس در این باند فرکانسی را خواهند داشت.

مهندس وحید صدوقی تاکید کرده بود: بحث هزینه، کیفیت و سرویس دهی به پهنای باند برمی گردد و در حال حاضر یکی از دغدغه های جدی وزارت ارتباطات و اپراتورها اختصاص باند پایین برای ارائه سرویس نسل های بالا توسط اپراتورهاست. 

وی خاطرنشان کرد: باند 700 و 800 در صورت استفاده اپراتورها می تواند توسعه چشمگیری به همراه داشته باشد و ارائه سرویس در نسل های بالا را متحول کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.