کدخبر :17779 پرینت
25 آبان 1393 - 20:46

عضو کارگروه فیلترینگ در گفت‎وگو با سیتنا، تاکید کرد: نقش اصلی شبکه‎ی ملی اطلاعات در اجرای فیلترینگ هوشمند/ لزوم تعیین بودجه‎ی مستقل برای پیشگیری از ایجاد محتوای مجرمانه در فضای مجازی

عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه‌ی رایانه‌ای، گفت: بی تردید شبکه‎ی ملی اطلاعات در اجرای فیلترینگ هوشمند و هدفمند بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

متن خبر

"محمد علی اسفنانی" سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شواری اسلامی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار سیتنا (CITNA.IR) در تشریح نحوه‎‎ی تعیین مصادیق مجرمانه در فضای مجازی که منجر به مسدود شدن صفحه یا شبکه‎ی اجتماعی می‌شود، گفت: نحوه‎ی تعیین مصادیق مجرمانه در چند گروه سیاسی، مذهبی، اشخاص، فساد و فحشا، امنیتی، مواد مخدر و... تقسیم بندی شده است.

نماینده مردم در خانه‎ی ملت یادآور شد: به طور مثال افترا و تهمت به افراد در فضای مجازی طبق قانون جرم محسوب شده و در گروه مصادیق مجرمانه قرار می‌گیرد.

اسفنانی که سابقه‎ی نشستن بر مسند قضا را نیز در کارنامه‎ی حرفه‎ای خود دارد، خاطرنشان کرد: برخی موارد نیز در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد که مصداق قانونی مشخصی ندارد، اما در این مواقع، قانون به 13 نفر عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اجازه داده که با مشورت و تشخیص درست و قانونی، به فیلترینگ محتوای مجرمانه اقدام کنند.

نماینده مردم فریدون شهر، فریدون وچادگان در مجلس شورای اسلامی درباره‎ی میزان بودجه‎ی تعیین شده در بحث فیلترینگ و حتی پیشگیری از تولید محتوای مجرمانه در فضای مجازی کشور، اذعان داشت: متاسفانه بودجه‎ی قابل توجهی برای بحث فیلترینگ یا پیشگیری از ایجاد محتوای مجرمانه در فضای مجازی در نظر گرفته نشده و بودجه به صورت کلی برای امور فرهنگی پیش بینی شده است.

عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه‎ی رایانه‌ای، افزود: بودجه‌ای که در حال حاضر در مواقعی در این مسیر صرف می‌شود، به طور مثال در بودجه بخش فرهنگی وزارت ارشاد، قوه قضاییه یا سازمان تبلیغات اسلامی دیده شده و مختص مبارزه یا پیشگیری از مصادیق مجرمانه در فضای مجرمانه نیست.

اسفنانی در ادامه‎ی گفت‎وگو با سیتنا، به خلاء موجود در این حوزه اشاره و تاکید کرد: من این خلاء را در بحث قانون‌گذاری می‌بینم و امیدوارم بودجه‌ای در مباحث فرهنگی با هدف مستقیم جلوگیری یا مبارزه با ایجاد محتوای مجرمانه در فضای مجازی کشور تعریف و تعیین شود.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به کاهش مسائل مربوط به فیلترینگ با راه‌اندازی شبکه‎ی ملی اطلاعات، تصریح کرد: بی تردید شبکه‎ی ملی اطلاعات در اجرای فیلترینگ هوشمند و هدفمند بسیار تاثیرگذار خواهد بود و افق‌های روشن و مشخصی در این مسیر دیده شده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.