اعطای لوگوی دیجیتال و رتبه بندی پایگاه های اینترنتی ثبت شده در ساماندهی
مراسم رونمایی از شش طرح فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با حضور "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، "حسین انتظامی" معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، "محمد حسن انتظاری" دبیر شورای عالی فضای مجازی و "سید مرتضی موسویان" رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال صبح امروز دوشنبه در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیتنا، در ابتدای این مراسم رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، اظهار داشت: امروز قصد داریم از 6 طرح در حوزه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال که تاثیر زیادی در تولید، نشر و نظارت بر محتوا در فضای مجازی دارد رونمایی نماییم. یکی از این طرح ها، لوگوی هوشمند است که در راستای افزودن سازوکارهای ایجابی کاربران جهت بهره برداری مطلوب از فضای مجازی و اعطای لوگوی دیجیتال به پایگاه های اینترنتی ثبت شده در ساماندهی در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: به پایگاه های اینترنتی که مراحل احراز هویت خود را طی کرده و تمامی مجوزهای لازم برای فعالیت را دارند یک نماد دیجیتال اعطا می شود که در صفحه اول پایگاه ها قابل مشاهده خواهد بود.
وی با اشاره به مزایای این نماد گفت: کاربران با مشاهده این نماد از اطمینان خاطر نسبی درمورد پایگاه مذکور و محتوای آن برخوردار خواهند شد علاوه بر این با کلیک بر روی این نماد این اطلاعات برای آنها قابل رویت است.
وی همچنین در خصوص تقسیم بندی سایتها بیان کرد: این تقسیم بندی برای ایجاد تمایز بین سایتهای مختلف از نظر محتوا و سطح کیفیت خواهد بود و امتیاز سایتها از یک تا پنج ستاره خواهد بود که ستارههای بیشتر به نشانهی کیفیت و محتوای بالاتر و بهتر خواهد بود.
موسویان افزود: لوگوهای رنگی برای سایتها طراحی شده است که هر شخص برای ثبت سایت خود ابتدا وارد سایت ساماندهی میشود و در عرض سه دقیقه سایت خود را ثبت نموده و لوگوی خود را دریافت کنند.
وی افزود: لوگوی رنگی به معنای فعالیت جدی سایتها در زمینههای مختلف است اما در لحظه ی ثبت نام و قبل از تعیین حوزه لوگوی سایتها سفید خواهد بود.
وی با ذکر مثال در خصوص اینکه حوزههای مختلف بهداشت و سلامت، محیط زیست، فرهنگ و هنر، ازدواج و همسرداری و غیره از رنگ های مختلف برای لوگو برای تمایز حوزههای مختلف استفاده میشود، افزود: مثلاً وقتی در بخش بهداشت و سلامت در ابتدا لوگو ثبت میشود بیرنگ است ولی با صدور مجوز فعالیت رنگ لوگو به رنگ حوزهی بهداشت و سلامت تغییر می کند که بر همین اساس سرگروهی را در این بخش به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی سپردهایم.
وی در خصوص رایانامهی داخلی مخصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پیش از این خلاء پست الکترونیکی ویژه اصحاب فرهنگ و هنر برای تبادل اطلاعات احساس می شد که با راه اندازی فرهنگ میل اصحاب فرهنگ و هنر می توانند با آسودگی در بستری امن پیام های الکترونیکی خود را نگهداری نمایند.
موسویان مزیت های این پست الکترونیکی را سرعت بالا و امن بودن آن دانست و افزود: در گذشته رایانامهها فقط ظاهر داخلی داشتند اما سرور اصلی در خارج از کشور بود اما با طرح جدید رایانامهها داخلی هست و محتویات آنها امن و محرمانه خواهد بود.
وی با اشاره به شبکه فرهنگ یار مطرح نمود که این طرح در سه سطح ارشد، همراه و همیار آموزش های لازم جهت تولید و نشر محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی در فضای مجازری را در اختیار مخاطبان قرار می دهد
وی همچنین خاطرنشان کرد: به منظور ارتقای دانش و مهارت عمومی مردم در استفاده صحیح از رسانه های دیجیتال به منظور بسط، گسترش و نشر محتوای فرهنگی ایرانی اسلامی در فضای مجازی، آشنایی با فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی، آسیب های این حوزه و چگونگی برخورد و مواجهه با آن طرح ملی فرهنگ یار راه اندازی شده است که در این طرح، به صورت تخصصی و عمومی آموزش های مختلف در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
موسویان با اشاره به اینکه در حوزه آموزش های تخصصی همکاری آموزش و پرورش از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: فرهنگ یاران ارشد آموزش های تخصصی لازم را به صورت دوره ای و فشرده بر اساس دپارتمان آموزش فرهنگ یاری فراخواهند گرفت.وظیفه فرهنگ یاران ارشد انتقال دانش و مهار ت به همیاران است همچنین مدیریت و هدایت همیاران و همراهان را نیز بر عهده دارند.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال افزود: همچنین شبکه اجتماعی فرهنگ یار نیز برای به اشتراک گذاری محتوا و به عنوان پل ارتباطی همیاران با فرهنگ یاران ارشد و همراهان فرهنگ با فرهنگ یاران است.
وی در ادامه افزود: بازوهای یاری دهندهی ما در توزیع مویرگی محتوای فرهنگی ،خانههای فرهنگ هستند که ما با طرح فرهنگ یار که ایجاد کردهایم یک نفر را به عنوان فرهنگ یار ارشد انتخاب میکنیم و آموزشهای لازم را به وی خواهیم داد. شخص آموزش دیده برای سایر اعضای گروه فعالیتها را تشریح خواهد کرد.
موسویان در ادامه این مراسم با اشاره به فعالیت های این مرکز افزود: فاز نخست توسعه دیتا سنتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رایانامه فرهنگ (فرهنگ میل) جهت استفاده اصحاب فرهنگ و هنر، بستر ارتباط پرسرعت و امن مراکز و ادارات کل استان ها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، لوگوی هوشمند دیجیتال، 10 عنوان کتاب در حوزه مطالعات راهبردی فضای مجازی و طرح ملی فرهنگ یار به منظور آموزش همیاران فرهنگ در سطوح ارشد، همراه و همیار از مهمترین فعالیت های این مرکز طی ماه های اخیر بوده است.
همچنین در ادامه "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کشور ایران موفق به راهاندازی شبکهی ملی فناوری اطلاعات شده است، گفت: قصد داریم دولت الکترونیک را نیز تحقق ببخشیم که در زمینههای مختلف از مراجعات حضوری مردم کاسته شود و مردم برای کارهای جزئی در صفها گرفتار نشوند.
در ادامه این مراسم 10 عنوان کتاب در حوزه مطالعات راهبردی فضای مجازی با عناوین "رسانه های دیجیتال در جهان عرب، برنامه ها و چشم اندازها"، "آینده پژوهی فناوری اطلاعات"، "سرمایهگذاریدرکسبوکارهای نوپا " , (استارتآپها)، بانگاهی به وضعیت کشورومنطقه"، "این کتاب را در خانه دانلود کنید"، "بازی کاری (نگاهی به شکل گیری مفهومی نو در عرصه فضای مجازی و کاربردهای آن)", "رایانش ابری و نقش آن ونقش آن بر تولید محتوا در ایران"، "اخلاق فناوری اطلاعات"، "در آمدی بر آسیب شناسی بازی های رایانه ای در ایران از منظر کارشناسان و متخصصین این حوزه"، "رسانههای اجتماعی و شبکههای اجتماعی مجازی"؛ آمار و اطلاعات وضعیت استفاده از آنها در دنیا و ایران؛ ملاحظات تحقیق علمی و فعالیت اجرایی در باب آنها و "رسانه های دیجیتال و سبک زندگی" رونمایی شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید