اعلام شرایط نسل سوم و چهارم ارتباطات همراه
امسال 27 اردیبهشت ماه (17 می) شعار روز جهانی مخابرات از سوی اتحادیه بین المللی مخابرات، ارتباطات باند پهن برای توسعه پایدار نامگذاری شده است. حمدون توره، دبیر کل این اتحادیه در پیامی ویژگی های این رهنمود اتحادیه را روشن کرده است.
به گزارش سیتنا، از سال 2006 به این سو روز جهانی مخابرات شعارهایی در رابطه با توسعه و فرصتهای اتصال بخش های بزرگتری از جوامع به خدمات ICT داشته است. «اتصال جوانان»، «اتصال معلولان» و «زندگی بهتر در جوامع روستایی» هر یک به شکلی بازتاب دهنده ی حضور گسترده تر ICT در زندگی مدرن بوده است.
از میانه دهه نخست قرن 21 ام میلادی و رشد روبه فزونی گوشی های هوشمند و وابسته شدن بخش های بسیار بزرگتری از مردم به اینترنت و نرم افزارهای کاربردی هوشمند، نیاز به ارتباطات باند پهن روی تلفن های همراه افزایش یافته است. اکنون بخش بسیار بزرگی از کاربران تلفن های همراه در سراسر جهان به نسل سوم ارتباط مخابراتی (3G) دسترسی دارند و بیشتر کشورها در حال به روز رسانی سامانه های مخابراتی خود به سامانه های پیشرفته تر 4G یا نسل چهارم می باشند.
در کشور ایران، اپراتور نسل سوم یا رایتل متولی توسعه و پیشبرد نسل سوم ارتباطات مخابراتی بوده است که دربرگیرنده ی «اینترنت پهن باند» بوده است. این شرکت به مدت دو سال از اردیبهشت ماه 90 تا پایان اردیبهشت ماه 92 حق انحصاری توسعه و بهره برداری از نسل سوم ارتباطات مخابراتی را داشت که پس از اردیبهشت ماه 92 به مدت 15 ماه تمدید شد. با روی کار آمدن دولت یازدهم، محمود واعظی بارها گفته است که تمایل دارد تا برای ایجاد فضایی رقابتی دیگر اپراتورهای تلفن همراه نیز به نسل سوم اینترنت مخابراتی دسترسی داشته باشند و با گذر از نسل سوم شرایط برای واگذاری نسل چهارم اینترنت مخابراتی هموار شود.
هفته گذشته و در آستانه روز جهانی مخابرات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اصول حاکم پروانه 3G همراه اول و ایرانسل را تصویب کرد. بر این پایه این دو اپراتور به شرط نداشتن بدهی به اپراتورهای دیگر و دولت، رعایت مصوبه های رگولاتوری و اجرای خدمات رومینگ ملی می توانند به سفارش خرید، برنامه ریزی و طراحی شبکه نسل سوم تلفن های همراه بپردازند. هرچند نمایندگان رایتل پیشتر به شکل رسمی از همراه اول و ایرانسل انتقاد کرده بود. محسن فیضی مدیر ارشد برند و ارتباطات سازمانی رایتل گفته بود: «اینکه سایر اپراتورهای تلفن همراه اعلام آمادگی برای شروع به فعالیت در این بخش میکنند و تجهیزات مورد نیاز این کار را قبل از دریافت مجوز وارد کشور کردهاند، غیر قانونی است.»
مدیرعامل همراه اول، چندی پیش در جلسه سهامداران این شرکت گفت که «همراه اول هم اکنون هم توانایی ارایه خدمات نسل سوم همراه را دارد و می تواند تا پایان سال شرایط را برای ارایه خدمات نسل چهارم نیز فراهم کند» اپراتور دوم یا ایرانسل نیز در همین زمینه اظهارات مشابهی داشته است.
دو اپراتور همراه اول و ایرانسل اکنون حجم بزرگی از بازار تلفن همراه کشور را در اختیار دارند و به هیچ روی تمایل ندارند که رایتل با در دست داشتن حجم بسیار کمی از مشترکان همراه، از آن ها جلوتر باشد. همراه اول با داشتن 56 میلیون مشترک تلفن همراه و ایرانسل با نزدیک به 40 میلیون مشترک، بیشترین حجم از بازار تلفن همراه کشور را دارند و در این بین رایتل تنها کمی بیش از 1 میلیون مشترک دارد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران (همراه اول) گفته است «این شرکت برای راه اندازی نسل سوم سیم کارتهای همراه اول به 11 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد.»
با وجود اظهار نظر رسمی حسن روحانی، رییس جمهوری و محمود واعظی، وزیر ارتباطات، در روز جهانی مخابرات، برای بهبود شرایط ارتباطی کشور و ارتقای نسل تلفن های همراه به نسل سوم و چهارم، اما هنوز مشکلات زیرساختی بسیاری در این راه وجود دارد. بر پایه اخبار منتشر شده، قرار است در سال جاری پروانه بهره برداری نسل چهارم تلفن همراه، با پوشش LTE، صادر شود که با توجه به همزمانی صدور پروانه نسل سوم برای دو اپراتور همراه اول و ایرانسل، می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
منبع: هیتنا
افزودن دیدگاه جدید