کدخبر :12807 پرینت
22 بهمن 1392 - 20:15

روز مبارزه علیه جاسوسی اینترنتی در سال‌مرگ نابغه اینترنت!

متن خبر

ائتلاف وسیعی از گروه‌های کنشگر اینترنتی، شرکت‌ها و رسانه‌های اینترنتی اعلام کردند که روز یازدهم فوریه، را به عنوان روز جهانی مبارزه با نظام جاسوسی جمعی آژانس امنیت ملی آمریکا برگزیده‌اند. یازدهم فوریه که «روزی که ما به جنگ برمی‌خیزیم» نام‌گذاری شده، سالمرگ آرون سوآرتز، نابغه جوان اینترنت، است.

 

به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، بر اساس بیانیه‌ای که بر روی سایت «روزی که ما به جنگ برمی‌خیزیم» منتشر شده، برنامه جهانی فوق به افتخار و برای یادبود پیروزی سوآرتز علیه طرح قانونی «توقف سرقت اینترنتی» در کنگره ایالات متحده آمریکا اجرا می‌شود.

 

آرون سوآرتز در تاریخ یازدهم ژانویه ۲۰۱۳ به ظاهر خودکشی کرد. او انسانی با هوش بالا و ذهنی به شدت کنجکاو بود که هر دو را در راه فناوری، پژوهش، هنر، نگارش و ... به کار گرفت. در سال‌های واپسین زندگی سوآرتز، او اغلب اوقات خود را صرف مبارزات سیاسی در حمایت از آزادی‌های مدنی، دموکراسی و عدالت اقتصادی می‌کرد.

 

سوآرتز تا زمان مرگ نابه‌هنگام، جنبش مبارزه یاد شده را هدایت کرد و در ژانویه سال ۲۰۱۲ بود که اقدام او به نتیجه رسید و طرح قانونی توقف سرقت اینترنتی در کنگره ایالات متحده آمریکا شکست خورد.

 

در صورت تصویب طرح توقف سرقت اینترنتی در کنگره آمریکا، شالوده اینترنت - به معنایی که امروز آن را می‌شناسیم -  از بین می‌رفت و دسترسی به سایت‌هایی که محتوای تولید شده توسط کاربران را منتشر می‌کردند قطع می‌شد، یعنی مؤلفه اصلی هویت اینترنت به معنای امروزین آن از بین می‌رفت.

 

دیوید سیگال، مدیر اجرایی شرکت «دیمند پروگرس»، که سوآرتز یکی از مؤسسان آن بود، در این باره گفت: «امروز بزرگ‌ترین تهدید علیه اینترنت آزاد، و فراتر از آن علیه جامعه آزاد، نظام جاسوسی فله‌ای آژانس امنیت ملی است. اگر آرون زنده بود قطعاً در خط مقدم مبارزه علیه این نظام جاسوسی می‌ایستاد و با چنین برنامه‌هایی مبارزه می‌کرد، برنامه‌هایی که در پی تضعیف توانایی ما در ارتباط با یکدیگر به عنوان انسان‌هایی آزاد هستند.»

 

قرار است به مناسبت «روزی که ما به جنگ برمی‌خیزیم»، کنشگران و ائتلاف گروه‌های شرکت‌کننده از طریق تلفن و ای‌میل با قانون‌گذاران تماس بگیرند. همزمان دارندگان سایت‌های اینترنتی با نصب بنرهای تبلیغاتی در سایت‌های خود پیام‌هایی را منتشر خواهند کرد که کاربران را دعوت می‌کنند علیه جاسوسی بایستند. کارکنان شرکت‌های فعال در زمینه فناوری نیز از سازمان‌های خود خواهند خواست رویه مشابهی را - در مبارزه با جاسوسی جمعی - در پیش گیرند. از کاربران شخصی هم خواسته شده که با تغییر عکس صفحه خود در شبکه‌های اجتماعی و طراحی «میم»های اینترنتی، خواسته خود را اعلام کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.