55 توصیه به معتادان فیسبوکی
به نظر میرسد این کتاب به عنوان یک راهنمای فوری بتواند کاربران مبتدی تا حرفهای را از چالشهای بالقوهای که در فضای دیجیتالی شبکه فیسبوک با آن مواجه میشوند، آگاه کند.
به گزارش سیتنا به نقل از خبرآنلاین، «معتادان فیسبوک» نوشته علی محمد زمانی از سوی انتشارات درسا منتشر شد. نویسنده در این کتاب، 55 توصیه به کاربران این شبکه اجتماعی کرده است و جامعه آماری مدنظرش نیز کاربرانی هستند که بیش از اندازه وقت خود را در شبکه اجتماعی فیسبوک میگذرانند.
در واقع نویسنده این کتاب موضوع روان شناسی و تهدیدات سایبری را با نثری ساده در موضوع پرتال فیس بوک به خوانندگان ایرانی معرفی کرده و می کوشد کاربران ایرانی این شبکه را با موضوعات نوآورانه مختلف آشنا کند. به زعم نویسنده، شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توئیتر انقلابی را در گسترش و تبادل اطلاعات در میان دو میلیارد کاربر اینترنت در دهکده جهانی امروز ایجاد کردهاند و امروزه ایرانیان با نسلی روبهرو هستند که ارتباطات و مهارتهای اجتماعی خود را در فضای اینترنتی به ویژه فیسبوک تعریف، ترغیب و تشویق میکنند و این تهدیدی برای نسل جدید است.
زمانی خود درباره کتاب گفته است: «این کتاب، نخستین کتابی است که به زبان فارسی و با نثری روان، معضلات، آسیب ها و تهدیدهایی که کاربران ایرانی فیس بوک با آن مواجه هستند و خواهند بود را در قالب ۵۵ سرفصل ارائه کرده است. در واقع این کتاب تلاش دارد تا فیس بوکبازان ایرانی را از ناهنجاریها و تهدیدهایی که حریم خصوصی و اطلاعات شخصی آنها را هدف قرار داده است آگاه کرده و راه حلهایی ساده برای رهایی از این معضلات در اختیار آنان قرار دهد. بنده سعی کردم در این کتاب، به کاربران ایرانی این سایت توصیه هایی بکنم. مانند این که همه نوع تصاویری از خود در این شبکهها منتشر نکنند، حریم خصوصی مجازی خود را بیش از قبل متوجه باشند، مهارتهای اجتماعی خود را در فضای غیر فیس بوکی تقویت کنند و مراقب اعتیادهای کامنتی و پستی و لایکی در این شبکه باشند. موضوعاتی که برای بسیاری از کاربران این شبکه، غیر ملموس اما تهدید آمیز است. عدم آگاهی کاربران ایرانی به اصول حریم خصوصی، امنیت اطلاعات و ناهنجارهای اخلاقی و رفتاری مرتبط با این پرتال بین المللی، آسیبهای جدی را به شمار قابل توجهی از کاربران ایرانی در حوزه های مختلف وارد کرده است که باید هوشیارانه مورد توجه فعالان جامعه اطلاعاتی و مسئولان امر قرار بگیرد.»
وی البته به وزارت بهداشت نیز توصیه کرده که: «برای شناسایی و درمان پدیده معتادان اینترنت، نخستین کلینیک ویژه درمان معتادان اینترنت را در کشور راه اندازی کند و با ظرفیتهای اطلاع رسانی، آموزشی و درمانی خود در سراسر کشور، اپیدمی معتادان اینترنت را به صورت جدی در دستور کار عملیاتی خود قرار دهد.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید