چه لپتاپی و با چه مشخصاتی بخریم؟ + جدول قیمت ها
به گزارش سیتنا به نقل از دنیای اقتصاد، بازار کالاهای حوزه کامپیوتر و دیجیتال نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با وجود مشکلاتی که فعالان آن طی یک سال اخیر با آنها مواجه بودند اینک رنگ و بویی دیگر گرفته است.
بگذریم از اینکه این رنگ بو و رونق و گرما هرگز به پای بازار سالهای قبل نمیرسد، اما به هر حال وجه تمایزی بین بازار ماههای قبل و شب عید است و البته مایه دلگرمی کسبهای که ماهها در انتظار رونق دل به بازار شب عید بسته بودند!
از بازار حافظههای فلش و هارددیسکهای اکسترنال و انواع قاب و کاور یدکی و محافظ گوشی و تبلت و... که گزینه بسیاری از خریداران هدایای دیجیتالی نوروزی است که بگذریم در این ایام بازار خرید و فروش کالاهای گرانقیمتی نظیر لپتاپ و تبلت هم رونق گرفته است.
حقیقت این است که به یمن ارائه عیدی و پاداش کارمندان و... بازار این کالاها نیز بهرهای از این رونق بازاری برده است و افرادی که مدتها قصد خرید داشتند اینک با دریافت این وجوه به فکر خرید لپتاپ یا تبلتی جدید در آستانه سال نو افتادهاند.
با توجه به این موضوع در این بخش ما به معرفی لپتاپ و تبلتهایی که در این ایام مخاطبان زیادی دارند و یا میتوانند گزینه مناسبی برای خرید باشند پرداختهایم. پس اگر قصد خرید دارید این مطلب را بخوانید:
بهترین گزینهها برای خرید لپتاپ
با مد نظر قرار دادن رشد قیمتها در بازار لپتاپ طی یک سال و بهویژه شش ماه گذشته، در حال حاضر خرید یک لپتاپ مناسب و خوشقیمت کاری سخت و وقتگیر به نظر میرسد. اما با کمی بررسی و تحقیق میتوان یک لپتاپ مناسب که از عهده نیازهای شخصی، تجاری و آموزشی و... مورد نظر ما برآید تهیه کرد. اما برای یافتن یک لپتاپ مناسب باید نکاتی را مد نظر قرار داد و نسبت به برخی از موارد نگاهی دقیقتر داشت.
مشخص کردن بودجه و نوع نیاز و در کل معین کردن انتظاری که از لپتاپ مورد نظر دارید از موارد مهم و اساسی هنگام انتخاب لپتاپ است. با توجه به این مورد مهم و ضروری، باید کانفیگ یا همان قابلیتهای فنی لپتاپ را مد نظر قرار داد و اگر اطلاعات دقیقی در این مورد ندارید، نظر یک فرد آگاه را جویا شوید تا دچار دردسرهای احتمالی پس از خرید نشوید. پس قبل از انتخاب لپتاپ به پردازنده، ظرفیت حافظه و هارددیسک، نوع کارت گرافیکی و از همه مهمتر به اندازه صفحه نمایش و... توجه ویژهای داشته باشید.
توجه به دیگر موارد نظیر وزن و ابعاد دستگاه، رنگ دستگاه و همچنین شرکت ارائهدهنده خدمات پس از فروش نیز پس از طی مرحله دوم ضروری است.
در این قسمت ما الگویی از قابلیتهای فنی لپتاپهای مناسب برای گروههای کاربری مختلف را ارائه میکنیم که میتواند به انتخاب شما کمک کند.
الف) اگر قصد دارید لپتاپی برای انجام امور روزمره شخصی نظیر گشت و گذارهای اینترنتی و گپهای اینترنتی و... خریداری کنید، یک مینی لپتاپ یا لپتاپ با قابیتهای فنی نه چندان پیشرفته به شما پیشنهاد میشود که قیمتی حدود یکمیلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و نهایتا دو میلیون تومان داشته باشد.
البته با توجه به رشد شدید قیمتها در بازار خرید یک مینی لپتاپ که امکانات فنی بسیار پایینتری دارد تا یک لپتاپ با کانفیگ پایین توصیه نمیشود.
در هر حال لپتاپهایی که مناسب این رده کاربری هستند به پردازندهای در حد intel core ۲ duo ، intel atom، INTEL CELERON و پردازندههایی در این حد و رمهایی با نهایتا ظرفیت حافظه دو گیگابایت مجهزند. ظرفیت هارددیسک لپتاپهای این رده قیمتی نیز نهایتا ۳۲۰ گیگابایت است. همچنین صفحه نمایش اکثر لپتاپهایی که در این رده قیمتی قرار دارند ۴/۱۵ تا ۶/۱۵ اینچ است. لپتاپهایی که در این رده قیمتی قرار دارند و پایه ساخت آنها براساس پردازندههای ضعیف خانوادههای AMD یا INTEL گذاشته شده است، معمولا به کارت گرافیکهای ضعیفی نظیر INTEL HD۳۰۰۰ و... مجهزند. مورد دیگر این است که لپتاپهای این رده قیمتی معمولا وزنی بیش از دو کیلو و نیم داشته و از لحاظ تجهیزاتی نظیر نوع صفحه کلید، اسپیکر، امکانات ارتباطی (پورتها و شبکه) و... در حداقل هستند.
ب) رده کاربری بعدی مربوط به کاربرانی است که قصد دارند از لپتاپ خود به غیر از استفاده شخصی و روزمره استفاده تجاری، آموزشی و حتی در برخی از موارد کاربری در سطح بالاتری داشته باشند.این دسته از کاربران باید به سراغ لپتاپی بروند که حداقل به پردازندههای INTEL CORE I۳ و نهایتا INTEL CORE I۵ مجهز است. نصب چنین پردازندههایی روی لپتاپ در حد قابل توجهی رده دیگر قطعات نظیر رم، هارددیسک، کارت گرافیک و... را افزایش میدهند. به طوریکه روی لپتاپهای اینچنینی اکثرا هارددیسکهایی با ظرفیت حافظه ۵۰۰ تا ۷۵۰ گیگابایت، رمهایی با ظرفیت حافظه هشت گیگابایت و کارت گرافیکهای هم ردهATI RADEON HD با ظرفیت حافظه یک تا ۵/۱ گیگابایت نصب میشود. صفحه نمایش این لپتاپها نیز معمولا ۱۴ تا ۴/۱۵ اینچ است. لپتاپهای این رده معمولا از لحاظ پورتها و امکانات ارتباطی در سطح مطلوبی قرار دارند، علاوه بر اینها از لحاظ ایمنی نیز به تجهیزاتی نظیر سیستم شناسایی اثر انگشت، تشخیص چهره و... مجهزند.
لپتاپهای این رده معمولا قیمتی حدود ۲ تا ۴ میلیون تومان دارند.
ج) در مرحله آخر کاربران حرفهای لپتاپ قرار دارند که از لپتاپ خود برای انجام امور پیچیده تجاری و اداری و یا امور خاصی نظیر گیم و... استفاده میکنند.
کاربران این لپتاپها باید از میان نمونههای گوناگون، لپتاپی را انتخاب کنند که به پردازندههای قدرتمند INTEL CORE I۷ مجهز باشند. نصب چنین پردازندهای روی این لپتاپها زمینه را برای قرارگیری کارت گرافیکیهای قدرتمند نظیر NVIDIA GEFORCE ۶۴۰، NVIDIA QUADRO یا GT ۶۵۰ و... با ظرفیت حافظه بیشتر از یک تا دو گیگابایت فراهم میآورد. تجهیز به رمهایی با متوسط ظرفیت هشت تا ۱۶ گیگابایت، هارددیسکهای SSD، صفحه نمایشهایی با کیفیت تصویر بالا و... از دیگر ویژگیهای لپتاپهای این رده کاربری است. ذکر این نکته لازم است که لپتاپهای این رده با قیمتی حدود چهار تا ده میلیون تومان در بازار موجودند.
شب عید چه تبلتی بخریم
درست مانند لپتاپ در مورد تبلت هم باید همان موارد مربوط به رده کاربری و کانفیگ و... را هنگام انتخاب یا خرید مد نظر قرار داد. با این تفاوت که در بازار تبلت، انتخاب برند تبلت مشخصکننده رده کاربری دستگاه و بودجهای است که باید بپردازیم. بهعنوان مثال اپل و سامسونگ بهعنوان مطرحترین برندها در بازار تبلت حرف اول را برای اکثر افرادی که قصد خرید دارند میزنند. برندهای دیگر نظیر ایسوس، لنوو، گیگابایت، فوجیتسو و... از عرضهکنندگان تبلتهای باقابلیت هستند، اما در رده بعدی عرضهکنندگانی با نامهای نهچندان آشنا هستند که تبلتهای ارزان قیمت را به بازار عرضه میکنند. برندهایی نظیر آرکوس، INNOVEL، INOVEL و... به هر صورت هنگام انتخاب تبلت باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که در این بخش به اختصار به آنها اشارهای داریم:
الف) انتخاب سیستمعامل: انواع گوناگونی از سیستمعامل (زمینه نرمافزاری که تبلتها و تلفنهای همراه هوشمند بر آن به کار میپردازند.) برای تبلت وجود دارد. یکی از محبوبترین آنها ios گزینه اپل است که در iphone و آیپد یافت میشود.
اما بیشتر تبلتهای سال ۲۰۱۲ با os آندروید نگارش ۴ (بستنی حصیری) شخصیسازی شده و در بازار موجود هستند. اکنون windows ۸ که شما را قادر میسازد برنامههای رایانههای pc را روی تبلتها اجرا کنید یکی از این سیستمعاملها است که با توجه بهتازگی این سیستمعامل، هنوز هم قابلیتهای کاملی از آن شناخته نشده است، اما برنامههای آفیس روی این سیستمعامل بسیار خوب جواب میدهند.
ب) توجه به اندازه صفحه نمایش: اندازه صفحه نمایش یکی از مهمترین نکتههایی است که باید در انتخاب تبلت در نظر داشته باشید. اندازه صفحه نمایش ۷/۹ اینچ مشخصه رایانه لوحهای شرکت اپل، (ipad) است. گزینه کوچکتر ۷ اینچی است که امروزه طرفداران زیادی دارد و تبلت streak۷ شرکت دل و playbook شرکت blackberry نمونههای از آن نیز بسیار محبوب است. در بین تلفنهای همراه صفحه نمایش ۴ اینچی اندازه استانداردی است.
ج) توجه به نیازهای واقعی: همه رایانههای لوحهای از wi-fi پشتیبانی میکنند. بنابراین کاربران قادرند آنها را به صورت بیسیم به شبکه خانگی وای فای خود متصل سازند. برخی از تبلتها نیز دو اتصالپذیری بیسیم و ۴G را با هم پشتیبانی میکنند، بنابراین علاوه بر وای فای، کاربر میتواند با سیمکارتی که در اینترنت موبایلش فعال شده از طریق آن به اینترنت وصل شده و از تمامی امکانات تحت اینترنت تبلت خود بهرهمند شود.
د) توجه به ظرفیت فضای ذخیره داده: مقدار ظرفیت بستگی مستقیم به مورد کاربردی تبلت دارد. در مجموع یک فضای ۱۶ گیگابایتی برای یک تبلت کافی به نظر میرسد، اما تبلتهایی با ظرفیت ۳۲ و ۶۴ گیگابایت هم در بازار موجودند که قیمت بالاتری دارند.
ه) سایر موارد: توجه به وزن و ضخامت دستگاه، تعداد برنامه نرمافزاری کاربردی قابل انطباق، قابلیتهایی نظیر اتصال به تلویزیون و... و همچنین توجه به نوع دوربین تبلت از موارد دیگری هستند که قبل از خرید باید به آن توجه کرد.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید