کدخبر :5934 پرینت
11 اسفند 1391 - 16:48

سوء استفاده از عاطفه‎ی مخاطب در تبلیغات رایتل! دست گردان عکس‎های ناموس مردم بیش از ردوبدل کارنامه

متن خبر

در تبلیغات رایتل شدیدا از حس عاطفه مخاطب سوء استفاده شده است. اینکه پدری دور از وطن و کاشانه کارنامه خوش نمره فرزندش را از نزدیک ببیند دروغ و بد نیست اما تمام ماجرا هم نیست. خود گردانند گان رایتل هم خوب می دانند با توجه به  شرایط نابسامان فرهنگی کشور، پیش و بیش از رد وبدل شدن کارنامه، تصاویر مربوط به ناموس همین مردم است که با رایتل این سو و ان سو دست گردان می شود و این دقیقا آخرین هجمه ها به حریم خصوصی به حساب می آید.

 

به گزارش سیتنا (citna.ir)، نویسنده‎ی وبلاگ دو رکعت وبلاگ، نوشته است: از همان قدیم و ندیم جماعت پارسی قصه ها و کل کل کردن ها داشته اند با تکنولوژی و به قولی مظاهر تمدن جدید. به مرور زمان و تغییرات کلان در نوع نگاه مردم (چه خواص و چه عوام) این مهمانان پیچیده و غرب آشنا به سرعت شدند خودی و بچه محل خودمان. البته این خودی شدن ها خود دارای مراتب مختلف بود. برخی خوش نشینی ها خیلی زود اتفاق افتاد و سریع جزء لاینفک زندگی مردم شد و برخی با تاخیر.

موبایل از مصادیق بارز و بلکه شاه بیت قسم نخستین است. وسیله ای ارتباطی که به سرعت از یک شیء قلمبه چند صد گرمی تبدیل شد به نازدانه خوش دست و فراگیر چند گرمی به طوری که اگر یک روز آن را همراه نبریم احساس می کنیم تکه ای از وجودمان کم و در خانه جامانده است. از دست کارخانه دارها و تجار و مسئولین و هم چنین قیمت سرسام آور رسید به دست تک تک مردم حتی بچه های تازه از شیر گرفته شده با انواع قیمت های ارزان اعتباری!

در این میان اپراتور جدید تلفن همراه در کشورمان  با برند تجاری رایتل چند وقتی هست که در میان تبلیغات رسانه ای مخصوصا تلویزیون خودنمایی می کند. عکس العمل ها نسبت به رایتل در کشورمان حداقل به سه دسته تقسیم می شود. در اولین نگاه برخی طرفداران رایتل گاه جوری درباره امکانات بکر و هم چنین ضرورت آن ، صحبت می کنند که انگار از نان شب هم  واجب تر است.

فهرست کردن مدام فوائد رایتل و تاکید بر خصوصیت چشم پرکن آن یعنی امکان مکالمه تصویری چیزی مثل نماز یومیه شده است که در شبانه روز چند بار تکرار می شود. بعد هم با کمال افتخار می گویند : شنیدن کی بود مانند دیدن؟ گروه دیگری که محتاطانه تر عمل می کنند رایتل را نه نان شب و یا چیزی شبیه آن بلکه مانند چاقوی دولبه می دانند که در دست نااهلش آلت قتاله می شود و در دست اهلش ابزار جراحی. می گویند رایتل در کنار فوائد بی شمار مضراتی هم دارد که در استفاده از آن باید فرهنگ استفاده اش هم به جامعه تزریق شود. در نگاه سوم رایتل چیزی مثل مواد مخدر به حساب می آید که نه منافع حداکثری و یا نسبی بلکه فواید اقلی دارد.

مخدرات بالاخره فوائدی دارد ولو در پزشکی ولی این استفاده های عاقلانه در برابر مضرات ان اصلا به شماره نمی آید. اگر بخواهم از قرآن مثال بزنم مانند شراب است که خود قرآن تصریح به فایده داشتن آن می کند ولیکن دعوتمان می کند که دو دو تا کردن و اینکه مضرات ان بسیار بیشتر از نفعش است به طوری که شارع حکیم قانع شده است برای حرام کردن ان.

حال در مورد رایتل هم با وجود فوائدی که دارد آنقدر باب بزه و سوء استفاده را زیاد باز می کند که برخی مراجع تقلید را قانع کرده است که نسبت به آن واکنش منفی نشان دهند. در تبلیغات رایتل شدیدا از حس عاطفه مخاطب سوء استفاده شده است. اینکه پدری دور از وطن و کاشانه کارنامه خوش نمره فرزندش را از نزدیک ببیند دروغ و بد نیست اما تمام ماجرا هم نیست. خود گردانند گان رایتل هم خوب می دانند با توجه به  شرایط بی سامان فعلی کشور از نظر فرهنگی، پیش و بیش از رد وبدل شدن کارنامه ، تصاویر مربوط به ناموس همین مردم است که با رایتل این سو و ان سو دست گردان می شود و این دقیقا آخرین هجمه ها به حریم خصوصی به حساب می آید.

گاه ولع شدید به مدرن شدن در میان طبقات بالا دستی مدیریت کشور هوش و ذهن را می رباید از اینکه اندک نگاهی کنند به مضرات واردات تازه از راه رسیده .برخی دفاع ها از رایتل هم قابل تامل است! آیا براستی رایتل فراگیر و آسان و ارزان و غیر قابل کنترل همان چت تصویری غیر فراگیر و کم سرعت و قابل کنترل نسبی است؟ آیا اینکه در سال هزار و چهارصد و اندی بالاخره مجبور به استفاده از آن هستیم مجوز استفاده در این زمان که ضرورتی هم ندارد می باشد؟آیا رایتل یک ضرورت و واجب تر از نان شب است و یا اینکه .....

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

واقعا انسان به این همه کوته فکری افسوس میخوره! شما هم گشتین و گشتین این مقاله روو پیدا کرددین واسه انتشار! بنظر میرسه شما که مثلا در حوزه IT هستین درک بیشترر و عمیق تری داشته باشین. واقعا متاسفم!
بابا این خلق الله که توی جامعه به صورت مستقیم دیده می شوند حالا از طریق گوشی تصویرشان رد و بدل شود آیا گناه است اگر دیدن این تصاویر توی جامعه و به صورت مستقیم گناه نداره پس اگر با تکنولوژی هم منتقل بشود قطعا گناهی نخواهد داشت اگر کسی حاضر شود تصویر نامناسب خود را در ملاء عام به نمایش بگذارد و با او برخوردی نشود با استفاده از فناوری هم این کار را می کند پس گناه تکنولوژی چیست مگر خداوند متعال نفرموده که من از رگ گردن به شما نزدیکترم آقا آن رگ گردن و نزدیکی همین فناوریهاست وقتی که خانمی توی مراسم عروسی با اون وضع فجیع ظاهر میشه مگه این آیه شریف را فراموش نکرده؟ خوب فناوری تصویربرداری از طریق ریزترین دوربین ها همین حبل الوریدی است که خداوند متعال خبرش را داده .
مقصر که دوربین ها نیستند مقصر رایتل و ایرانسل که نیست
مقصر اصلی استفاده کننده از وسیله است وقتی که من با چاقو آدم بکشم آیا باید چاقو ممنوع بشود بابا من قاتلم چاقو گناهی نداره اگر تمام چاقوها را از آشپزخانه ها جمع آوری کنند آیا من دیگر آدم نمی کشم اگر چاقو گیرم نیاد با سنگ آدم می کشم باید کار اساسی بشه . این به معنای آن نیست که کنترل وجود نداشته باشه باید قوانین محکم و قوی از طرف قوه قضاییه به صورت پویا و منظم وضع شود و بدون هیچ گونه اغماض فامیلی و جناحی اجرا شود تا زمینه بروز فساد در جامعه گرفته شود و بیخودی گناه را برگردن تکنولوژی نیاندازیم.
به امید روزی که ایران مبدا ظهور تکنولوژی های سودمند در جهت تعالی بشر باشد.
خوب راست میگه این بنده خدا
به جای اینکه باعث فرهنگ سازی بشین فقط و فقط جنبه بد این فناوری رو برای مردم دیکته میکنید
خجالت اوره!!!!! کوته فکر نادان!!!! گناه ربطی به تکنولوژِی نداره احمق اگه داشت پسران ادم بدون تکنولوژِی به جون هم نمی افتن!! سست عنصریه خودتونو به گردن تکنولوژِی نندازین!!!!واقعا تاسف باره!!! جم کنین این چرندیاتو!!
زیاد خودتونو ناراحت نکنین امثال این آدمای که این شکلی دست به قلم میشن حاجت دارن از نوع پست ومقام یا جاهو جلال

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.