ایران در چه سالی و از کجا برای اولین بار به اینترنت متصل شد؟
مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات، در سال ۱۳۶۸ برای اولین بار به شبکهی بیتنت متصل شد؛ هدف این کار ارتباط علمی و پژوهشی با دانشگاههای دنیا بود، اما اینترنت به صورت عمومی از حدود سال ۱۳۷۲ برای استفادههای دانشگاهی وارد ایران شد.
به گزارش سرویس وبگردی سیتنا بر مبنای اطلاعات ارائه شده در ویکی پدیا، پیش از ایجاد شبکهی اینترنت، نسل قبلی شبکههای رایانهای جهانگستر به نام بیتنت در دنیا به کار میرفت.
به گفتهی سیاوش شهشهانی، قائممقام سابق مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات، این مرکز در ایران در سال ۱۳۶۸ (مابین سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۰ میلادی) برای اولین بار به شبکهی بیتنت متصل شد؛ هدف این کار ارتباط علمی و پژوهشی با دانشگاههای دنیا بود.
شبکهی بیتنت با شبکهی اینترنتی که امروز استفاده میشود تفاوتهای بسیار داشت. استفادهی اصلی که از آن میشد دریافت و ارسال نامههای الکترونیکی بود.
سیاوش شهشهانی، قائم مقام وقت مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات ایران، در مصاحبهای میگوید: «وقتی عضویت ما را تصویب کردند یک بند جدید هم به تعهدات اعضا اضافه کردند و آن اینکه از شبکه برای تبلیغات مذهبی استفاده نشود!» یکی دیگر از تعهدات این بود که هیج عضوی نباید جلوی عبور اطلاعات از کشوری به کشور دیگر را بگیرد.
این مرکز در ابتدا از طریق اتصال با شمارهگیری و با استفاده از خط تلفن به دانشگاهی در اتریش متصل شد. پس از آن یک خط استیجاری با دانشگاه وین برقرار شد. این اتصال از سال ۱۹۹۳ به شکل رسمی در آمد.
اینترنت به صورت عمومی از حدود سال ۱۳۷۲ برای استفادههای دانشگاهی وارد ایران شد. مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات ایران اولین مرکزی بود که به سمت استفاده از اینترنت گام برداشت و از طریق دانشگاه وین به اینترنت متصل شد.
انتهای پیام
دیدگاهها
ببینید با اینترنت کشور پیشرفت میکنه . و دنیا تکنولوژی میشه من خودم 15 سالمه برنامه نویسی شروع کردم حمایت نیست هیجی نیست فکر های بزرگی دارم .
اینترنت اگه پر سرعت و رایگان باشه خیلی عالیه و باعث پیشرفت میشه
افزودن دیدگاه جدید