کلاهبرداری پیامکی با عنوان "کمک هزینه سفر به اماکن زیارتی"
«شما در قرعه کشی برنده سفر به اماکن مذهبی شدهاید؛ برای دریافت جایزه خود با ما تماس بگیرید.»
متن خبر
به گزارش سیتنا، همشهری آنلاین نوشت: این متن پیامکی بود که مرد زندانی برای طعمههای ساده لوح خود میفرستاد تا با کشاندن آنها پای دستگاه خودپرداز با همان شیوه تکراری(انتخاب گزینه انگلیسی برای انجام تراکنش بانکی) نقشه کلاهبرداری خود را اجرا کند. ماجرای این کلاهبرداریها زمانی فاش شد که چهارم مهرماه سالجاری زن جوانی به کلانتری 141 تهران رفت و به طرح شکایت از کلاهبردار تلفنی پرداخت.
او به مأموران گفت: دو ماه پیش کارت عابربانکم را بهصورت امانت در اختیار یکی از دوستانم به نام زیبا قرار دادم اما بعد از مدتی متوجه شدم که او با استفاده از عابربانکم دست به کلاهبرداری زده است. بهدنبال شکایت این زن جوان، تیمی از مأموران پایگاه دوم پلیس آگاهی پایتخت رسیدگی به این پرونده را آغاز کردند و در نخستین مرحله محل سکونت زیبا را شناسایی کردند. او در اقدامی غافلگیرانه دستگیر شد و به پایگاه دوم پلیس آگاهی انتقال یافت. وی در بازجوییها گفت: من کارت عابربانک را از دوستم گرفتم و به اصرار برادرم در اختیار او قرار دادم اما اطلاعی از ماجرای کلاهبرداری ندارم.
ردپای یک سابقهدار
بعد از گفتههای این زن، مأموران برای دستگیری برادر وی وارد عمل شدند. تحقیقات حکایت از این داشت که برادر زیبا به نام سجاد سابقهدار است و پیش از این در سال 89 به اتهام مشارکت در یک نزاع و درگیری منجر به قتل از سوی مأموران اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت دستگیر و با قرار قانونی به زندان فرستاده شده اما بعد از مدتی با سپردن قرار وثیقه از زندان آزاد شده است. با این اطلاعات مأموران به سراغ سجاد رفتند و 27 آذرماه سالجاری او را دستگیر کردند.
آشنایی در زندان
سجاد بعد از انتقال به پایگاه دوم پلیس آگاهی پایتخت تحت بازجویی قرار گرفت و به مأموران گفت: زمانی که در زندان بودم با مردی به نام حسین آشنا شدم. او برایم شرح داد که بهعلت بدهی مالی به زندان افتاده و قصد دارد تا نسبت به پرداخت بدهیاش اقدام کند. او با چرب زبانی اعتماد مرا نسبت بهخود جلب کرد تا جاییکه به پیشنهاد او از خواهرم خواستم تا یک کارت عابربانک برایم تهیه کند.
وی ادامه داد: خواهرم نیز با امانت گرفتن کارت یکی از دوستان خانوادگیمان آن را برایم فرستاد و من نیز کارت را در اختیار حسین قرار دادم و بعد از مدتی با قرار وثیقه از زندان آزاد شدم و خبر ندارم که چطور این مرد با استفاده از کارت دست به کلاهبرداری زده است. ماموران به تحقیقات خود ادامه دادند و دریافتند که حسین یکی از مجرمان سابقهدار است که در حال حاضر در زندان به سر میبرد. بنابراین وی از زندان به اداره آگاهی انتقال یافت اما در بازجوییها خود را بیگناه دانست.
با این حال مأموران متوجه شدند که وی با ارسال پیامک به تعدادی از مالباختهها دست به کلاهبرداری از آنها زده است. یکی از مالباختهها در توضیح ماجرا به کارآگاهان گفت: چند وقت پیش پیامکی بهدستم رسید مبنی بر اینکه شما در قرعهکشی برنده یک میلیون و 500 هزار تومان کمک هزینه سفر به مشهد شدهاید و برای دریافت جایزه خود با ما تماس بگیرید.
وی ادامه داد: من نیز با شماره تماسی که داخل پیامک نوشته شده بود، تماس گرفتم. شخصی جوابم را داد و مدعی شد که در قرعهکشی اپراتور تلفن همراه برنده شدهام و برای دریافت جایزهام باید خود را به دستگاه خودپرداز برسانم تا پول به حسابم واریز شود.
وی ادامه داد: من نیز پای دستگاه خودپرداز رفتم و او از من خواست تا گزینه انگلیسی را انتخاب کنم اما بعد از انجام عملیات متوجه شدم که وی به جای واریز کردن پول به حسابم، موجودی آن را خالی کرده است.
سرهنگ مهرداد یگانه، رئیس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران، با اعلام این خبر گفت: با توجه به شواهد و دلایل بهدست آمده از متهمان و احتمال ارتکاب جرائم مشابه، از کلیه مالباختگانی که بدین شیوه و بهویژه تحت عنوان برنده شدن کمک هزینه سفر به اماکن زیارتی مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند درخواست میشود تا جهت طرح شکایت به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران مراجعه کنند.
انتهای پیام
دیدگاهها
اگه همچین کلاهبرداری شد چه جوری میتوان پیگیری کرد؟
خواهشا سریع جواب بدید
افزودن دیدگاه جدید