کدخبر :4915 پرینت
27 آذر 1391 - 16:05

اعتراض دبیر انجمن شرکت‎های اینترنتی به افزایش تعرفه‎ی اینترنت

متن خبر

دبیر انجمن شرکت های اینترنتی کشور ضمن انتقاد از افزایش تعرفه‌های اینترنتی، خاطر نشان کرد: افزایش غیر اصولی قیمت پهنای باند منجر به کاهش کیفی خدمات دسترسی به اینترنت خواهد شد.  

به گزارش سیتنا، مهندس "علیرضا علمی" دبیر و نائب رییس انجمن شرکت‎های اینترنتی ایران افزود: " فرآیند تعرفه گذاری آنهم در عرصه خدمات تخصصی مهندسی توسط اپراتورها با اختیارات انحصاری در سطح جهان سیر، قوانین و مقررات خاصی دارد. زیرا که تغییرات غیرکارشناسی یا سلیقه‎ای تعرفه‎ها در سطح ملی می‎تواند عوارض زیانبار و غیر قابل جبرانی را متوجه بخش‎هایی از صاحبان صنایع، فعالان اقتصادی و نهایتا" عموم مردم نماید و شاید اهداف پیدا و پنهان آن در سال‎های بعد و پس از بازنشستگی دست‎اندرکاران آن بر اهل فن مشخص و نمایان گردد.

 علمی تاکید کرد: عدم وجود سیستم نطارتی تخصصی موثر و ساختار ناکارآمد اجرایی در این عرصه خصوصا" ترکیب نهاد قانون گذار بخشی باعث شده تعرفه منابع ملی به شکل سلیقه‎ای و بصورت غیر شفاف تعیین شود.

وی با بیان اینکه چه دلیلی دارد که تعرفه ارتباطات بین الملل که مشتری و خریدار عمده و جزء آن فعالان بخش خصوصی و آحاد مردم و کاربران هستند بدون هیچ مشورت با شرکت‎های فعال در این عرصه و در پشت درهای بسته تعیین گردد، افزود: این شیوه تعرفه گذاری به معنی دور زدن تمامی مراجع تصمیم گیر اقتصادی کشور است. به چه علت هر پیشنهادی بدون کمترین بررسی در کمیسیون تنظیم مقررات به تصویب می‎رسد.

دبیر انجمن شرکت‎های اینترنتی ایران در ادامه اظهار کرد: قیمت تقریبی یک STM1  در آن‎سوی مرزهای مخابراتی کمتر از پنج هزار دلار برآورد می‎گردد که تا پیش از این به مبلغ 32 میلیون تومان در داخل کشور به شرکت‎های خصوصی و توزیع کننده پهنای باند فروخته می‎شد. مسوولان مربوطه علت این گرانفروشی را آن‎هم در زمان دلار هزار تومانی هزینه‎های جاری  سیستم  انتقال عنوان می‎نمودند. جالب اینجاست  که همین آقایان در جلسات کارشناسی تعیین تعرفه  دو صفر بین الملل  و در پاسخ به اعتراضات نمایندگان شرکت‎های تلفن اینترنتی برای همین کانال‎های انتقال قیمت و هزینه‎ای در نظر نمی‎گرفتند و اظهار می‎داشتند که این خدمات برای زیرساخت مجانی است.
 
علمی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تبعات این افزایش قیمت در بازار اینترنت پرسرعت یاداور شد: شاید شرکت‎های ارائه دهنده خدمات به دلیل رقابتی که وجود دارد، افزایش قابل توجهی در تعرفه‎های خود اعمال نکنند ولی مطمئن باشید ناخواسته سرعت و شاخص‎های کیفی متاثر خواهد شد.

وی در پایان از نخبگان و کارشناسان این عرصه درخواست نمود حال که فرصتی در جهت ایجاد تغییراتی ساختاری در وزارت ارتباطات فراهم آمده با ارائه راهکارها و نقطه نظرات کارشناسی خود در اصلاح  فرآیند تعرفه گذاری و باز نمودن فضا از حلقه‎ای بسته، تصمیم سازان اصلی این امر را یاری رسانند چرا که تعرفه گذاری در عمل ورود به حوزه اقتصاد و در ارتباط مستقیم با اصول رقابت و کسب و کار فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع است و خصوصا" پس از ابلاغ سیاست‎های اجرایی اصل 44 و خصوصی سازی‎ها حضور و نظارت نهادهای فرابخشی بر این فرآیندها امری ضروری می‎نماید.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.