پیشرفت هوش مصنوعی به کدام مشاغل آسیب کمتری میزند؟
پژوهشهایی منتشر شده که با ارائه جزئیاتی در رابطه با تاثیر هوش مصنوعی بر مشاغل، مشخص میکند کدام مشاغل و حوزههای کاری کمتر احتمال دارد تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی قرار بگیرند.
به گزارش سیتنا، هوش مصنوعی در حال حاضر تقریبا همه جا حضور دارد، ازجمله احتمالا در چند وسیله یا مکانی که هماکنون روزانه از آنها استفاده میکنید - اما به نظر میرسد که در سالهای آینده بسیار گستردهتر شود.
در حالی که بدون شک حوزههایی وجود دارد که هوش مصنوعی در زندگی روزانه به نفع مصرفکنندگان و کارگران عمل میکند، در عین حال بحثهای بسیاری درباره میزان یا ضرورت تاثیر آن بر زندگی حرفهای، بهویژه درمورد جایگزینی افراد در برخی مشاغل، مطرح شده است.
البته اتوماسیون موضوع جدیدی نیست، اما فکر اینکه ماشینها یا نرمافزارها کاملا جایگزین نقشها [وظایف] و حرفهها شوند برای برخی نگرانکننده است.
اکنون پژوهشهایی منتشر شده است که با ارائه جزئیاتی در این خصوص، مشخص میکند کدام مشاغل و حوزههای کاری کمتر احتمال دارد تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی قرار بگیرند. این پژوهش براساس آگهیهای استخدامی انجام شده که نشان دادند دستمزدهای پیشنهادی برای این مشاغل کمترین تغییر را داشته است. به عبارت دیگر، مشاغلی که همچنان به نیروی انسانی نیاز دارند و نمیتوان خروج کارکنان آنها را بهسادگی با نرمافزار جایگزین کرد.
جای تعجب نیست که تمرکز عمده بر مشاغلی بود که یا به تعاملات تخصصی انسانی، مانند جراحان، نیاز دارند یا در آنها ارتباطات مستقیم افراد اهمیت اساسی دارد.
به گزارش تلگراف، «ادزونا» از دادههای گلدمن ساکس و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) استفاده کرد تا مشاغلی را شناسایی کند که در مقایسه با هوش مصنوعی ایمنترند یا اصطلاحا در برابر هوش مصنوعی مقاوماند، سپس آنها را براساس حقوق پیشنهادی رتبهبندی کرد.
رتبه اول به متخصصان پوست تعلق گرفت، با حقوق میانگین پیشنهادی ۸۶,۲۲۹ پوند (تقریبا معادل ۱۰۵ هزار دلار) و تقریبا دو برابر تعداد مشاغل ارائهشده در قیاس با سال گذشته.
جراحان با حقوق ۸۰ هزار پوند (تقریبا معادل ۹۷ هزار دلار)، روانشناسان با حقوق ۷۶ هزار و ۴۰۰ پوند (تقریبا معادل ۹۳ هزار دلار)، متخصصان اطفال با حقوق ۷۴ هزار و ۶۰۰ پوند (تقریبا معادل۹۱ هزار دلار) و دندانپزشکان با حقوق ۷۰ هزار پوند (تقریبا معادل ۸۵ هزار دلار) پنج رتبه اول را از نظر حقوق تشکیل میدهند.
علاوه بر مشاغل تخصصی و مرتبط با پزشکی، که دامپزشکان و فیزیوتراپیستها را نیز دربر میگیرد، چند شغل یدی و کارگری نیز در این پژوهش برجسته بودند. این بررسی نشان میدهد که لولهکشها، نجارها و کارگران ساختمانی، مقاومت زیادی در برابر هوش مصنوعی نشان میدهند، همچنین برخی کارهای کمتر رایج ازجمله نجاتغریقها و رانندگان جرثقیل نیز در آن مشاهده میشوند.
در عین حال، مشاغلی که به استدلال و قضاوت انسانی خاصی نیاز دارند نیز [در این فهرست] به چشم میخورند، مانند فرصتهای شغلی برای پرستاران، مددکاران اجتماعی، ماماها و متصدیان موزهها.
صندوق بینالمللی پول سال گذشته گفت که معتقد است هوش مصنوعی در طول زمان تقریبا ۴۰ درصد تمامی مشاغل را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید