کدخبر :318216 پرینت
25 فروردین 1404 - 15:05

رشد ۳۱.۶ میلیارد دلاری در اقتصاد فضایی؛ هدف عربستان سعودی

رشد اقتصاد فضایی عربستان سعودی تمام فعالیت‌ها و صنایع و ارزش‌افزوده حاصل از آن‌ها را شامل می‌شود، لذا ارزش اقتصاد فضایی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ به ۸.۷ میلیارد دلار رسید و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۵ به ۳۱.۶ میلیارد دلار برسد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، خبرگزاری عرب‌نیوز در گزارشی بخش‌هایی از یک مطالعه جدید را منتشر کرد که در آن اشاره شده است ارزش «اقتصاد فضایی» عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ به ۸.۷ میلیارد دلار رسید و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۵ به ۳۱.۶ میلیارد دلار برسد.

اقتصاد فضایی (space economy) به کل فعالیت‌های اقتصادی، صنایع، فناوری‌ها، خدمات، زیرساخت‌ها، سرمایه انسانی و منابعی گفته می‌شود که از طریق اکتشاف، مدیریت، بهره‌برداری و توسعه پایدار فضای بیرونی و اجرام آسمانی ارزش ایجاد می‌کنند. این اقتصاد منافع ملموس و ناملموس برای بشریت ایجاد می‌کند و در عین حال به مسائل پیچیده حاکمیت، پایداری و دسترسی عادلانه می‌پردازد.

بنا بر گزارش بازار فضا در سال ۲۰۲۵ که کمیسیون ارتباطات، فضا و فناوری منتشر کرد، رشد اقتصاد فضایی عربستان سعودی تمام فعالیت‌ها و صنایع و ارزش‌افزوده حاصل از آن‌ها را شامل و نرخ رشد ترکیبی سالانه آن ۱۲ درصد براورد می‌شود.

هدف از انتشار این گزارش این است که مسیر رشد بخش‌های داخلی و جهانی فضایی ترسیم شود. در عین حال حمایت از توسعه اقتصاد فضایی، افزایش رقابت‌پذیری و شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری از دیگر اهداف مدنظر منتشرکنندگان چنین گزارش‌هایی است.

در عربستان سعودی، حمایت قوی حاکمان، سرعت بخشیدن به سرمایه‌گذاری در عرصه‌های هواوفضا و همچنین توسعه زیرساخت‌ها و توانمندسازی استعدادهای ملی از عوامل رشد اقتصاد فضایی بوده است. این تلاش‌ها به اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی کمک می‌کند و هدف آن ایجاد یک اقتصاد فضایی رقابتی و پایدار در سطح منطقه و جهان است.

عربستان سعودی در ادامه تلاش‌ها برای کاهش وابستگی به نفت، فعالیت در بخش فضایی را یک محرک اقتصادی جدید می‌شمارد که به جایگاه جهانی این پادشاهی کمک می‌کند.

در سطح جهانی، پیش‌بینی می‌شود که ارزش اقتصاد فضایی از ۶۸۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ به ۱.۸ تریلیون دلار تا سال ۲۰۳۵ رشد کند و بازار جهانی فضایی از ۱۷۶ میلیارد دلار به ۳۷۷ میلیارد دلار در همین دوره افزایش یابد.

عربستان سعودی با معرفی ابتکاراتی فضایی که بر نوآوری، پایداری و همکاری بین‌المللی تاکید دارد، خود را به‌عنوان یک رهبر جهانی در صنعت فضایی معرفی می‌کند. یکی از مهم‌ترین این ابتکارها، ایجاد نهادی به نام «مرکز انقلاب صنعتی چهارم» (C4IR) در ریاض و «مرکز آینده فضایی» در این نهاد به میزبانی سازمان فضایی عربستان سعودی است.

«مرکز انقلاب صنعتی چهارم» نشان‌دهنده تعهد پادشاهی سعودی به ایجاد راه‌حل‌های پیشگامانه و نوآورانه است که رشد و نوآوری در اقتصاد جهانی فضا [فعالیت‌ها و صنایع مرتبط با فضا] را به حرکت درمی‌آورد. این مرکز همچنین یکی از ارکان اصلی چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی، نقشه‌راه این کشور برای تنوع اقتصادی و پیشرفت فناوری، است.

در چند سال گذشته، کمیسیون فضایی عربستان سعودی با آژانس فضایی اروپا، کشورهای اروپایی همچون بریتانیا و فرانسه و مجارستان و شرکت خصوصی «ایرباس» قراردادهای همکاری متعددی امضا کرده است. این نهاد در سال ۲۰۲۱ به فدراسیون بین‌المللی فضانوردی پیوست که سازمانی جهانی و مستقر در پاریس است. این فدراسیون ۳۹۷ نهاد عضو از نزدیک به ۷۰ کشور دارد که انجمن‌های حرفه‌ای، سازمان‌های فضایی و پژوهشی، شرکت‌های درگیر در صنعت فضا، دانشگاه‌ها، و موزه‌های مربوط به فضانوردی از آن جمله‌اند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.