لغو کمک های توسعه ای و بشردوستانه توسط ترامپ و ماسک
دونالد ترامپ و ایلان ماسک، تغییرات گستردهای را در کمکهای بشردوستانه و توسعهای اعلام کردهاند، همچنین احتمال انحلال سازمان مربوط به این کمکها وجود دارد.
به گزارش سیتنا، دونالد ترامپ و ایلان ماسک، متحد نزدیک او، تغییرات گستردهای را در کمکهای بشردوستانه و توسعهای اعلام کردهاند. همچنین احتمال انحلال سازمان مربوط به این کمکها وجود دارد. ترامپ به آفریقای جنوبی نیز هشدار داده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که مدیران ارشد اداره توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) از سمتهای خود برکنار خواهند شد. او گفت که این سازمان تاکنون توسط مشتی دیوانه افراطی اداره میشده و «ما آنها را اخراج کرده و سپس درباره آینده تصمیم خواهیم گرفت.»
اخراج صدها کارمند
دونالد ترامپ پیشتر اکثر کمکهای مرتبط با توسعه را متوقف کرده بود. همانگونه که چندین رسانه آمریکایی گزارش داده بودند، صدها کارمند این سازمان اخراج یا به مرخصی اجباری فرستاده شده و دهها مدیر ارشد نیز بلافاصله برکنار شدهاند.
دولت جدید در حال بررسی انحلال نهاد موسوم به اداره توسعه جهانی ایالات متحده است که تاکنون سازمانی مستقل بوده و نقشی کلیدی در همکاریهای بینالمللی برای توسعه دارد. وبسایت رسمی این نهاد نیز به شکل ناگهانی از دسترس خارج شده و حساب رسمی آن نیز در شبکه اجتماعی اکس غیرفعال شده است.
اداره توسعه جهانی یا آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده، بودجه سالانهای حدود ۴۳ میلیارد دلار دارد و مسئول اجرای همکاریها و کمکهای توسعهای و بشردوستانه در سطح جهانی است.
ادعاهای اثباتنشده ایلان ماسک
ایلان ماسک، از متحدان نزدیک ترامپ، پیشتر اداره توسعه جهانی را سازمانی تبهکار خوانده و گفته بود: «زمان مرگ این سازمان فرا رسیده است». ماسک اگر چه به عنوان مشاور خارج از دولت فعالیت میکند، اما هیچ سمت سیاسی رسمیای ندارد.
ایلان ماسک در یکی از اظهارات خود در گذشته در باره این نهاد گفته بود: «اداره توسعه جهانی لانه مارهایی از مارکسیستهای چپهای افراطی است که از آمریکا متنفرند.»
او همچنین ادعا کرده بود که اداره توسعه جهانی با استفاده از مالیات شهروندان آمریکایی «تحقیقات مربوط به تولید سلاحهای بیولوژیکی، از جمله کووید-۱۹، که باعث کشته شدن میلیونها انسان شده» را تأمین مالی کرده است.
ماسک توضیح بیشتری درباره این ادعاها نداد؛ ادعاهایی که دولت قبلی آمریکا آن را به عنوان بخشی از یک کارزار اطلاعاتی نادرست از سوی روسیه ارزیابی کرده بود.
طبق گزارش بسیاری از رسانهها، از جمله سیانان و نیویورک تایمز، برخی از اعضای تیم ماسک تلاش کردهاند وارد ساختمان مرکزی اداره توسعه جهانی ایالات متحده در واشنگتن شوند و به اطلاعات محرمانه دسترسی پیدا کنند.
بر اساس همین گزارشها، دو مقام ارشد امنیتی که مانع این کار شدهاند، اندکزمانی بعد از کار برکنار شدهاند.
تهدید ترامپ به قطع کمکها به آفریقای جنوبی
دونالد ترامپ همچنین اعلام کرد که تمام کمکهای مالی در آینده به آفریقای جنوبی قطع خواهد شد. او در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «آفریقای جنوبی زمینهای مردم را مصادره میکند و رفتار بسیار بدی با برخی گروههای اجتماعی دارد. ایالات متحده چنین چیزی را تحمل نکرده و اقدام خواهد کرد.»
ترامپ بیآنکه توضیح بیشتری دهد، افزود که کمکهای مالی آمریکا تا زمانی که دولت آفریقای جنوبی درباره بدرفتاری با برخی گروههای اجتماعی تحقیق نکند، متوقف خواهد شد.
سیریل رامافوسا، رئیسجمهوری آفریقای جنوبی، پس از طی یک فرایند طولانی بحثهای پارلمانی روز ۲۳ ژانویه سال جاری قانون مصادره زمین (برای استفاده عمومی) را امضا کرد.
این قانون به دولت اجازه میدهد که در شرایط خاصی زمینها را در راستای منافع و استفاده عمومی مصادره کند. البته پرداخت غرامت به مالکانی که زمینهایشان مصادره میشود، پیشبینی شده است. طبق این قانون، مصادره زمینها تنها در صورتی مجاز است که مذاکرات بر سر خرید آنها شکست خورده باشد.
تاکنون امکان انتقال ملک در آفریقای جنوبی، بر اساس قانونی که در دوران رژیم آپارتاید تصویب شده بود، تنها در صورت تمایل فروشنده وجود داشت.
در دوران آپارتاید (۱۹۴۸−۱۹۹۴) زمینها بر اساس متر و معیارهای قومی و اتنیکی و اغلب به نفع سفیدپوستان، به شکلی نابرابر توزیع میشدند؛ امری که پیامدهای آن تا همین امروز نیز دیده میشوند. دولت رامافوسا مصادره زمین را به عنوان ابزاری برای کاهش نابرابریهای تاریخی میداند.
دولت سیریل رامافوسا و کنگره ملی آفریقا مصادرهها را ابزاری برای کاهش نابرابری میداند.
دولت آمریکا در سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۳۲۰ میلیون دلار کمک مالی به آفریقای جنوبی اختصاص داد که بخش عمده آن برای حوزه بهداشت در نظر گرفته شده بود. ایلان ماسک متولد آفریقای جنوبی است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید