کد مطلب: 

288270

فرایند صدور مجوزهای تایید فنی و احراز اصالت نرم‌افزار بازنگری می‌شود

مدیر پروژه بروزرسانی و ارتقا نظام ارزیابی و صدور گواهینامه‌های نرم‌افزار در کشور، در خصوص همکاری با سازمان فناوری اطلاعات در زمینه بروزرسانی و ارتقا نظام ارزیابی و صدور گواهینامه‌های نرم‌افزار در کشور توضیح داد.
فرایند صدور مجوزهای تایید فنی و احراز اصالت نرم‌افزار بازنگری می‌شود

به گزارش سیتنا، مجید اورعی گفت: پیرو عقد تفاهم‌‎نامه همکاری فی مابین سازمان فناوری اطلاعات و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و مشکلات عدیده‌ای که شرکت‌ها در دریافت مجوزهای متعدد نرم افزاری داشته‌اند، با هدف تجمیع و تسهیل صدور مجوز‌های نرم‌افزاری قراردادی تحت عنوان "مشاوره جهت بروزرسانی و ارتقا نظام ارزیابی و صدور گواهینامه‌های نرم‌افزار در کشور با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای" منعقد شده است.

او افزود: این قرارداد در دو بخش اصلی تنظیم شده است. در بخش نخست تیمی متشکل از خبرگان صنعت نرم‌افزار از اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، در تلاش هستند با دو فعالیت عمده «بررسی و بازنگری فرایندها» و «بررسی اثربخشی مجوزهای صادره»، نسبت به ارائه مشاوره جهت بروزرسانی آیین‌نامه‌های مرتبط با صدور این مجوزها اقدام نمایند. در قسمت نخست این بخش، سازمان با اعزام دو کارشناس فنی مستقر در سازمان فناوری اطلاعات ضمن کمک و تسریع‌بخشی به بررسی پرونده‌های معوق اعضا نسبت به شناسایی و احصا چالش‌ها و مشکلات اجرایی می‌پردازد و در قسمت دوم با روش تحقیقی و پژوهشی و بررسی و موردکاوی پرونده‌های مناقشات و دعاوی نرم‌افزاری در مراکزی همچون شورای انتظامی، مرکز داوری، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... نسبت به اثربخشی مجوزها و احصا نیازمندی‌های احتمالی برای اصلاح در فرایند صدور مجوز تلاش خواهد کرد.

رئیس رسته نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در ادامه گفت: در بخش دوم تیم فنی و اجرایی پروژه با چهار زیر فعالیت اصلی سعی دارد مبانی طراحی یک نظام جامع و یکپارچه برای تجمیع کلیه مجوزهای نرم افزاری را شناسایی و نسبت به تدوین نقشه راه دستیابی به این نظام مطلوب اقدام نماید. این تیم با چهار زیر پروژه مطالعه تطبیقی، طبقه‌بندی محصولات نرم‌افزاری، استانداردهای عمومی نرم‌افزار و بررسی تجارب و چالش‌های فعالیت خود را آغاز نموده است. در بخش مطالعه تطبیقی سعی بر آن است که با بررسی تجارب موفق و موثر در دیگر کشورها، خصوصا کشورهای مشابه با شرایط فضای کسب‌وکار شرکت‌های ایرانی سعی کند میزان مداخله صحیح و اثربخش حاکمیت را در نظم بخشی و ساماندهی محصولات نرم افزاری بسنجد.

او افزود: در بخش دیگر توسط تیم شناسایی و طبقه‌بندی محصولات نرم‌افزاری، سعی برآن است که بتوانیم محصولات متنوع و متکثر نرم‌افزاری را به نحوی طبقه‌بندی نموده که نظام صنفی رایانه‌ای و دستگاه‌های متولی بتوانند پاسخ ذینفعان مختلف صنعت نرم‌افزار را در هر گونه نظام طبقه‌بندی یا رتبه‌بندی به نحوی مطلوب واستاندارد ارائه کنند. در کمیته استاندارد نیز با تکیه بر اصول کلی و مشترک غیرکارکردی نرم‌افزارها سعی بر آن است که استانداردهای مطرح و عمومی الزامی برای نرم‌افزارها شناسایی شود تا معیارهای صحیحی برای هرگونه ارزیابی نرم‌افزار احصا و شناسایی شود. در نهایت نیز با بررسی چالش‌ها و تجارب و درس آموخته‌های بیش از دو دهه فعالیت فعالان نرم‌افزاری در نظر داریم اثربخشی مجوزهای متعدد حوزه نرم‌افزار را بررسی نموده تا بتوانیم الگویی موثر و مفید را برای ساماندهی این بخش از صنعت فناوری اطلاعات ارائه دهیم.

اورعی در پایان افزود: در این پروژه در حدود 20 نفر از صاحبنظران و خبرگان صنعت نرم‌افزار مشغول به فعالیت هستند که تاکنون با برگزاری دو جلسه مشترک خبرگانی با مدیران سازمان فناوری اطلاعات و هفت جلسه مشورتی و هماهنگی بین تیم‌های پروژه فعالیت مربوطه در حال اجرا است و امید است بتوانیم تا پیش از پایان سال نسخه اولیه از پیشنهادات اصلاحی را برای بازنگری آیین‌نامه‌های مرتبط با صدور دو مجوز به کارفرما، سازمان فناوری اطلاعات ارائه دهیم. همچنین طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شد جلسات بررسی و موردکاوی پرونده‌ها با ذی‌نفعان در اتاق شیشه‌ای و با حضور فعالان صنعت نرم‌افزار صورت پذیرد که اخبار مربوطه به اطلاع عموم خواهد رسید.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

میانگین: 5 (1 vote)
سیتنا 5
2023-12-03 15:06

افزودن دیدگاه جدید