پیشرفت محققان آلمانی در خواندن خط میخی توسط هوش مصنوعی
محققان آلمانی با توسعه تواناییهای هوش مصنوعی امکان خواندن راحت لوحها و کتیبههای نوشتهشده با خط میخی را فراهم کردهاند.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، یک نرمافزار مرتبط با هوش مصنوعی که محققان آلمانی ساختهاند به شیوهای جدید قادر به شناخت و خواندن خط میخی است. یک میلیون لوح و کتیبه به خط میخی در جهان موجود است و خواندن آنها شناخت از گذشته بشریت را بیشتر میکند.
محققان دو دانشگاه آلمان در هاله- ویتنبرگ و ماینز با توسعه تواناییهای هوش مصنوعی امکان خواندن راحت لوحها و کتیبههای نوشتهشده با خط میخی را فراهم کردهاند.
در این شیوه به جای عکس ساده کتبیه یا لوح، تصویری سه بعدی از آن در اختیار هوش مصنوعی قرار میگیرد که ترجمهای به مراتب وثیقتر و قابل اتکاتر از آن به دست میدهد.
این شیوه این امکان را فراهم میکند که مضمون لوحها و کتبیهها جستجو شوند و با یکدیگر مقایسه شوند؛ امکانی که چشماندازهای کاملا تازهای را در خواندن متون قدیمی و اسناد قدیمی فراهم میکند.
در شیوه تحقیقی جدید، محققان از تصاویر سه بعدی دو هزار لوح و کتبیه میخی استفاده میکنند. برآوردها حاکی از این است که در سطح جهان یک میلیون از چنین کتبیهها و الواحی موجود است که مضامین متفاوتی را پوشش میدهند و با بیش از ۵ هزار سال قدمت، قدیمیترین تولیدات نوشتاری بشر به شمار میروند.
یک محقق دانشگاه مارتین لوتر در هاله- ویتنبرگ آلمان به خبرگزاریها گفته است که بر این لوحها و کتیبهها، از کاغذ خرید تا احکام دادگاه را میتوان مشاهده کرد و دسترسی به مضمون آنها نقبی به گذشته بشریت در هزاران سال پیش است.
در مجموع ۱۲ نوع خط میخی تا کنون شناسایی شده که هوش مصنوعی یادشده فعلا قادر به شناسایی علائم دو زبان از این مجموعه است. این هوش مصنوعی در مراحل بعدی میتواند برای مثال به خواندن خطوطی که تحولات اقلیمی آنها را به این یا آن میزان تخریب و ناشناس کرده نیز کمک کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید