کاربردی سازی هوش مصنوعی در قوه قضاییه سرعت می گیرد
رویداد «پلتفرمهای مبتنی بر هوش مصنوعی در ارائه خدمات قضائی» با موضوع خدمات قضایی مبتنی بر هوش مصنوعی برگزار شد.
به گزارش سیتنا، به منظور بررسی و تبیین نقش فناوریهای نوین به ویژه هوشمصنوعی در بهبود و تسهیل فرآیندهای قضائی و حقوقی، رویداد «پلتفرمهای مبتنی بر هوش مصنوعی در ارائه خدمات قضائی» به همت گروه فناوریهای نوین پژوهشکده مطالعات راهبردی پژوهشگاه قوه قضائیه ۳۰ آبان ماه از ساعت ۸ تا ۱۲ در محل این پژوهشگاه برگزار شد.
در این رویداد که به ارائه محصولات استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان و برگزاری پنل همراه بود، نمایندگان صنفی این حوزه و مدیران مرتبط حضور داشتند.
استارتاپها، شرکت های دانشبنیان حوزه هوش مصنوعی در نظام قضائی، مدیران فناوری اطلاعات قوه قضائیه ، سازمان ها و نهادهای تابعه ، دادگستریها و انجمنهای صنفی و نهادهای دولتی از شرکت کنندگان در این رویداد بودند.
در این رویداد که با حضور حجت الاسلام هادی، رییس پژوهشگاه قوه قضاییه، ادیب، رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، ثنایی نایب رییس این انجمن، مهدوی رئیس انجمن شرکت های نرمافزاری و معبودیان، رییس کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده سازماننظامصنفی کشور در سالن جلسات پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد کاربردی سازی هوش مصنوعی در قوه قضاییه و سازمانهای تابعه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در این رویداد مطرح نمود: تکنولوژیهای جدید قادر می باشند دورنمای حقوقی مناسبی به تمام افراد مرتبط با دستگاه قضایی ارائه دهند و کمک نمایند تا افراد دچار اشتباهات حقوقی نشوند و همین امر به اجرای عدالت کمک میکند.
حجتالاسلام هادی در این نشست، با بیان اینکه موضوع جلسه پلتفرمهای مبتنی بر هوش مصنوعی در ارائه خدمات حقوقی است، اظهار کرد: مطابق اصل ۱۵۶ قانون اساسی، تکالیفی که قانون برای قوه قضاییه در نظر گرفته حول محور تحقق عدالت در جامعه است، بدین معنا که مسئولیت تحقق عدالت در جامعه را قانون اساسی بر عهده قوه قضاییه گذاشته است.
وی افزود: برای اینکه عدالت از سوی قوه قضاییه در جامعه محقق شود این پرسش مطرح است که آیا تکنولوژیهای نوین میتوانند به قوه قضاییه کمک کنند، همچنین این سوال پیش میآید که قوه قضاییه چگونه میتواند از این ظرفیت برای تحقق عدالت، آنهم با توجه به حجم ورودی پروندهها و دیگر مشکلاتی که وجود دارد، استفاده کند.
دکتر هادی با طرح این سوال که آیا فناوریهای نوین میتواند به مردم کمک کند و ابزاری برای مخاطبان قوه قضاییه باشد تا دسترسی آسان به عدالت داشته باشند، گفت: این ارتباط دو سویه و نقشی که پلتفرمها میتوانند در این راستا برعهده بگیرند، میتواند موضوع بحث این جلسه باشد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه خاطرنشان کرد: دغدغه شخصی بنده این است که آیا میتوانیم بستری فراهم کنیم تا شخصی که میخواهد به قوه قضاییه مراجعه کند، دورنمایی از این مراجعه داشته باشد.
در بخشی از این رویداد تخصصی داود ادیب، رییس انجمن صنفی کارفرمایی هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران مطرح نمود که در این انجمن بیش از ۱۰۰ شرکت فناور حضور دارند و انجمن آمادگی خود را جهت برگزاری نشست های تخصصی با قوه قضاییه و سازمان های تابعه اعلام می نماید.
دکتر ادیب ادامه داد: در این راستا انجمن می تواند نقش و ماموریت همرسانی خود را انجام دهد.
در ادامه این نشست و پنل تخصصی، مهندس مهدوی رییس انجمن شرکت های نرم افزاری با تاکید بر این موضوع که در برنامه تحول قضایی تکالیف مشخصی برای سازمانهای قوه قضاییه نظیر دستیار هوشمند قضات، سامانه ارزیابی هوشمند آرا قضایی پیش بینی شده است، ادامه داد: بانک اطلاعات ژنتیک مجرمان و افراد سابقه دار و روش های نوین پیشگیری از جرم وجود دارد و لازم است شرکتهای دانش بنیان در راستای اجرای سریعتر این موارد به قوه قضاییه کمک کنند .
رییس انجمن شرکت های نرم افزاری ادامه داد: در اتحادیه اروپا از هوش مصنوعی در نظام عدلیه در ۴ مورد مشخص استفاده می شود:
۱ـ جمع آوری اطلاعات و سوابق
۲ـ مشاوره قضایی
۳ـ پیش بینی وقوع جرم یا همان ریسک انجام جرم و در نهایت
۴ - تحلیل آرا قضایی
در بخش دیگری از رویداد «پلتفرمهای مبتنی بر هوشمصنوعی در ارائه خدمات قضائی» دکتر اسماعیل ثنایی با اشاره به این موضوع که نقش هوش مصنوعی در ساختار قضایی کشور می تواند شامل مجموعه ای از رویکردهای مرتبط با جمع اوری وتحلیل دقیق داده ها، تشخیص هویت مجرمان، تشخیص هوشمندانه تر چهره، تخمین احتمال وقوع جرم، قضاوت دور از احساس، ربات های قضاوت کننده، وکیل های ربات می باشد به جلوگیری از وقوع جرموبسیاری موارد دیگر از طریق ابزارهای هوش مصنوعی توضیحاتی را ارایه نمود.
نایب رییس انجمن صنفی کارفرمایی هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران همچنین به اثرات هوش مصنوعی در موسسات حقوقی با محورهای مرور و اصلاح قراردادها، تحلیل قراردادها، پیش بینی دعوی قضایی و پژوهش های حقوقی تاکید نمود و مطرح کرد که این موضوع می بایست مورد توجه قرار گیرد که در این راستا امنیت اطلاعات و داده ها بسیار مهم خواهد بود و چه بسا باید بسیاری از اطلاعات بصورت رمزنگاری شده ذخیره شود و از سوی دیگر، اطلاعات ذی قیمت قوه قضاییه شامل اطلاعات دعاوی، محاکم، صلح نامه ها و ... پس از حذف هویت طرفین دعوا و اطلاعات مهم و طبقه بندی شده، بصورت داده های باز و یا به عبارتی Open Data, در اختیار ذینفعان و محققین قرار گیرد.
در پایان این رویداد، جمع بندی این نشست توسط دکتر بارانی، معاون پژوهشی پژوهشگاه صورت گرفت که تاکید ویژه وی بر آزاد سازی داده های مردم در قوه قضاییه برای امور پژوهشی بعد از گمنام سازی بود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید