پیشبینی سرطان لوزالمعده سه سال پیش از تشخیص، با بهره از هوش مصنوعی
پژوهشی که نتایج آن به تازگی در مجله «نیچر مدیسن» منتشر شده، نشان میدهد که هوش مصنوعی میتواند ابزار مؤثری در پیشبینی سرطان لوزالمعده، سه سال پیش از تشخیص باشد.
به گزارش سیتنا، استفاده از هوش مصنوعی در واقع قسمتی از آن چیزی است که به عنوان «پزشکی دیجیتال» چند سالی است که مورد استفاده بوده است.
سرطان از عوامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. به گفته سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود ۱۰ میلیون مرگ و میر یا تقریباً یک مورد از هر شش مورد مرگ به دلیل سرطان رخ میدهد. با این حال، در بسیاری از موارد، این بیماری در صورت تشخیص زودهنگام و درمان سریع قابل درمان است.
اکنون استفاده از هوش مصنوعی در رابطه با تشخیص سریع و زودهنگام ابتلا به سرطان و طراحی درمانهای مناسب برای انواع آن به کمک متخصصان آمده است.
یکی از مشکلات سرطانشناسی، غربالگری تصاویر است که تعداد زیادی از آن انجام میشود، زمانبر است و ممکن است در آنها خطای انسانی صورت گیرد، ولی با استفاده از هوش مصنوعی میتوان به سیستم رایانهای آموزش داد که ضایعات غیرعادی را بر اساس تعداد زیادی از موارد شناخته شده سرطان، شناسایی کند و به پزشکان نشان دهد و استفاده از این تکنیک میتواند سرعت و دقت را بالا ببرد.
تعیین «روشهای هدفمند» درمان سرطان با کمک هوش مصنوعی بهتر انجام میشود تا مؤثرترین درمان برای یک فرد خاص با یک سرطان خاص پیدا شود.
هوش مصنوعی همچنین میتواند احتمال زنده ماندن بیمار با درمان، بی درمان یا با درمانی خاص را مشخص کرده و به سرطانشناس بالینی برای تصمیمگیری و این که «بهترین قدم بعدی» در درمان یک بیمار چیست کمک میکند.
پژوهشی تازه در مورد سرطان لوزالمعده
پژوهشی که نتایج آن به تازگی در مجله «نیچر مدیسن» منتشر شده است نشان داده که هوش مصنوعی میتواند ابزار مؤثری در پیشبینی سرطان لوزالمعده، سه سال پیش از تشخیص باشد.
این موضوع میتواند تحولی در این عرصه ایجاد کند چرا که آزمایشها و غربالگری این نوع سرطان، گران و سخت است و معمولاً تا زمانی که پزشک مشکوک به ابتلای بیمار به این بیماری نباشد، انجام نمیشود.
تیمی از محققان از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ در دانمارک و دانشکده پزشکی هاروارد در بوستون، ایالت ماساچوست آمریکا، پژوهشی گسترده در این رابطه انجام دادند.
افرادی که دارای پیشینه خانوادگی و جهشهای ژنتیکی خاصی هستند که آنها را مستعد ابتلا به سرطان لوزالمعده میکند معمولا به صورتی هدفمند غربالگری میشوند. هوش مصنوعی دیگرانی را که در این طبقهبندی نمیگنجند نیز در برمیگیرد.
در عین حال بسیاری از بیماران در معرض خطر حتی ممکن است از سابقه ژنتیکی یا خانوادگی خود آگاه نباشند و در غربالگریهای رایج گنجانده نشوند.
هوش مصنوعی این امکان را فراهم کرده است که تمامی این افراد بتوانند غربالگری شوند و از ابتلای آنها به این نوع سرطان پیشگیری شود.
تا ماه اکتبر سال گذشته، ۵۲۱ دستگاه پزشکی که از هوش مصنوعی یا یادگیری ماشینی بهره میبرند از سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا مجوز گرفته بودند و اکثر آنها در رادیولوژی استفاده میشوند.
دستگاههای مبتنی بر هوش مصنوعی برای سرطانشناسی با سرعت در حال توسعه هستند و شماری از آنها در مرحله دریافت تأییدیه سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا قرار دارند تا در بیمارستانها و کلینیکها به کار گرفته شوند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید