هوش مصنوعی داوران مسابقه معتبر عکاسی را فریب داد
هنرمندی که توانست با تصویر ساختهشده با فناوری هوش مصنوعی (AI) داورهای یک مسابقه عکاسی معتبر را گمراه کند، پس از برنده شدن در مسابقه عکس برتر از پذیرش جایزه خودداری کرد.
به گزارش سیتنا به نقل از ایندیپندنت، بوریس الداگسن، عکاس و تصویرنگار مستقر در برلین، امسال در مسابقات عکاسی جهانی سونی، جوایزی از جمله پنج هزار دلار پول نقد، تجهیزات دوربین سونی، سفر به لندن برای مراسم اهدای جوایز و تبلیغات جهانی از طریق کتاب و نمایشگاه را کسب کرد.
الداگسن تصویری را به بخش «خلاقانه» در رقابت آزاد ۲۰۲۳ ارسال کرد. به نظر میرسد این تصویری از دو زن باشد که با دوربین قدیمی عکاسی آنالوگ گرفته شده است.
این عکس بخشی از مجموعهای با عنوان «خاطرات جعلی» است که الداگسن از سال ۲۰۲۲ روی آن کار کرده است.
این عکس نهتنها در فهرست نهایی بخش خلاقیت قرار گرفت، بلکه داوران آن را بهعنوان برنده کلی آن بخش انتخاب کردند.
الداگسن در یادداشتی در وبسایت خود اعلام کرد از دریافت جایزه نقدی و جایزه تجهیزات دوربین سونی خودداری میکند. این هنرمند در نامهای سرگشاده به برگزارکنندگان مسابقه توضیح داد که همهچیز «یک آزمایش و تلاش برای تسریع گفتوگو در مورد این موضوع» بوده است.
الداگسن نوشت: «از اینکه تصویر من را انتخاب کردید و آن را به لحظهای تاریخی تبدیل کردید متشکرم، چراکه این اولین تصویر تولیدشده توسط هوش مصنوعی است که در یک مسابقه معتبر بینالمللی عکاسی برنده میشود. چند نفر از شما میدانستید یا مشکوک بودید که این عکس با AI تولید شده است؟ ... تصاویر هوش مصنوعی و عکاسی نباید در چنین مسابقهای با یکدیگر رقابت کنند. آنها موجودات متفاوتی هستند. هوش مصنوعی عکاسی نیست؛ بنابراین من جایزه را نمیپذیرم.»
این هنرمند در صفحه پروژه مینویسد: «PSEUDOMNESIA اصطلاحی لاتین برای شبهحافظه و خاطره جعلی است، مانند یادآوری جعلی از رویدادهایی که هرگز اتفاق نیفتادهاند، در مقابل خاطرهای که صرفا نادرست است.»
بوریس الداگسن با استفاده از زبان بصری دهه ۱۹۴۰ تصاویر خود را بهعنوان خاطرات جعلی از گذشتهای که هرگز وجود نداشته و هیچکس از آن عکس نگرفته است، تولید میکند.
هدف او از شرکت در این رقابت با تصویر جعلی این بود که توجه جامعه هنری را به سمت مرزهای باریک هنر مخلوق انسان و هوش مصنوعی جلب کند. دیدگاه او در کل به این ابزار جدید مثبت است. او میگوید: «همانطور که عکاسی جایگزین نقاشی در بازتولید واقعیت شد، هوش مصنوعی نیز جایگزین عکاسی خواهد شد. از آینده نترسید.»
الداگسن با هزینه شخصی خود از برلین به لندن سفر کرد و بدون دعوت روی صحنه اصلی رفت و بهطور مختصر با حضار صحبت کرد تا بیانیه خود را شخصا بیان کند.
پس از قطع مراسم و حضور غیرمنتظره روی صحنه بود که الداگسن متوجه شد عکس او بهطور کامل از وبسایت و نمایشگاه مسابقه پاک شده است.
سازمان جهانی عکس تمام اشارهها به تصویر و برد الداگسن را بیسروصدا از وبسایت مسابقه و از سایت نمایشگاه پاک کرد.
این سازمان سرانجام در ۱۸ فوریه در بیانیهای به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد: «ما اهمیت این موضوع و تاثیر آن بر تصویرسازی نوین را درک میکنیم و مشتاقانه منتظر بررسی بیشتر این موضوع هستیم و از گفتوگو پیرامون آن استقبال میکنیم.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید