کدخبر :277228 پرینت
19 بهمن 1401 - 08:44

سارا؛ اولین ربات عربستان که به گویش محلی صحبت می‌کند

برای اولین بار یک ربات ساخت عربستان سعودی که به گویش محلی این کشور صحبت می‌کند، در جریان برگزاری نمایشگاه دیجیتال «به سوی افق‌هایی جدید» به نمایش گذاشته شد. ربات «ساره» با همکاری مشترک شرکت سعودی دیجیتال و شرکت «کیو‌اس‌اس» ساخته شده و می‌تواند با بازدیدکنندگان این نمایشگاه ارتباط برقرار کرده و به سوالات آن‌ها پاسخ دهد.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از ایندیپندنت، خبرگزاری دولتی عربستان سعودی گزارش داد که رباتی به نام «سارا» مورد استقبال بازدیدکنندگان غرفه دیجیتال در کنفرانس لیپ ۲۳ (LEAP23) ریاض قرار گرفته است.

ربات سارا یک مدل از پیش آموزش‌دیده است که گویش‌های مختلف موجود در عربستان سعودی را می‌شناسد، جمله‌ها را تجزیه‌وتحلیل می‌کند، محتوای آن‌ها را درک می‌کند، پاسخ مناسب را ارائه می‌دهد و آن را به صورت متن ارسال می‌کند.

فناوری به کار گرفته‌شده برای «سارا» به این شکل است که یک دوربین داخلی با کمک هوش مصنوعی تشخیص می‌دهد که چه زمانی افراد در مقابل او ایستاده‌اند، سپس هنگامی که یک بازدیدکننده عبارت «سلام سارا» را به کار می‌برد، این ربات گفت‌وگو را آغاز می‌کند.

یکی از ویژگی‌های کنفرانس لیپ امسال حضور ربات سارا است. دومین دوره این کنفرانس بزرگ که به فناوری‌های نوین اختصاص دارد، با حضور نمایندگان شرکت‌های معتبر در ریاض افتتاح شده است.

هدف از برگزاری کنفرانس لیپ، تحکیم و تقویت موقعیت پیشرفته عربستان سعودی به‌عنوان مرکز فناوری و نوآوری در منطقه است.

رویداد سال گذشته توانست ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زمینه فناوری را برای عربستان سعودی به ارمغان بیاورد.

کنفرانس لیپ ۲۳ از روز دوشنبه شش فوریه آغاز به کار کرده و تا نهم فوریه ادامه خواهد داشت. در این رویداد علمی، بیش از ۷۲۰ شرکت از ۵۰ کشور جهان حضور خواهند داشت. شرکت‌های معتبری از جمله گوگل، نئوم، مسترکارت، اریکسون و آرامکو در این کنفرانس شرکت دارند و انتظار می‌رود بیش از ۱۰۰ هزار نفر از نمایشگاه لیپ امسال بازدید کنند.

عبدالله السواحه، وزیر ارتباطات عربستان سعودی، در نخستین روز کنفرانس لیپس اعلام کرد که بیش از ۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی از جمله مایکروسافت و اوراکل در زمینه تکنولوژی‌های آینده را جذب کرده است و این شرکت‌ها در حال ایجاد «مناطق رایانش ابری» در این کشورند.

به گفته او، هوآوی چین نیز ۴۰۰ میلیون دلار در زیرساخت «ابری» عربستان برای خدمات‌‌دهی در این کشور سرمایه‌گذاری می‌کند و با آرامکو، غول نفتی عربستان سعودی، همکاری خواهد کرد.

فاصله گرفتن از اتکا به درآمد نفتی و ایجاد تنوع در منابع درآمد اقتصادی از جمله اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ است که شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، پایه‌گذار آن است. مقام‌های سعودی از شرکت‌های بین‌المللی می‌خواهند دفاتر خود را نیز به ریاض منتقل کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.