فیروزآبادی: باید بخش خصوصی و نهادهای مدنی در نظام حکمرانی ایفای نقش کنند
دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، گفت: گفتمان های سازنده در فضای مجازی بر افزایش نقش بخش خصوصی و نهادهای مدنی در نظام حکمرانی کشور حائز اهمیت است.
به گزارش سیتنا، دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی، در رونمایی از کتاب مجموعه قوانین و مقررات مرتبط با کسب و کارهای اینترنتی با حمایت مرکز ملی فضای مجازی و همکاری انجمن تجارت الکترونیک تهران و گروه توسعه فناوری اطلاعات هزاردستان با بیان این مطلب افزود: در عصر حاضر توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بدون توسعه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال امکان پذیر نیست و در صورت محدود سازی فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال، اصل ضرورت توسعه برای کشورها در صحنه رقابت جهانی انکار شده است.
وی با اشاره به توسعه فضای مجازی و تاثیر آن بر قانون گذاری و مقرره گذاری در جهان گفت: با توسعه فضای مجازی قوانین و مقررات با یک توافق کلی و اجتماعی گذاشته می شوند و برخلاف گذشته که قوانین نگاشته شده و سال ها پس از اجرا نسبت به اصلاح آن اقدام می شد، امروزه با تحولاتی که ایجاد شده و مشارکت و بلوغی که در جامعه وجود دارد قوانین بلافاصله به گفتمان گذاشته می شود بنابراین نیاز است تا به توافق جمعی لحظه ای برای قانون گذاری دست یابیم که این خود فصل جدیدی در حوزه حکمرانی در جهان است.
دکتر فیروزآبادی تاکید کرد: اصل مقررات زدایی یک اصل ممدوح است و یکی از وظایف مرکز ملی فضای مجازی شناخت نیاز برای قوانین جدید و اجرای این اصل و ایجاد تعادل بین مقررات زدایی و وضع مقررات مورد نیاز جدید است و مرکز ملی به این تعادل توجه دارد.
وی گفت: در حوزه های مالکیت معنوی و داده، حریم خصوصی، حقوق و قوانین قراردادها و دارایی های معنوی که هنوز در نظام بانکی کشور به رسمیت شناخته نمی شود به دنبال قانون گذاری و مقرره گذاری هستیم و این تاخر در پذیرش آن نه تنها در ایران بلکه درجهان به دلیل فهم سیاسی در قانون گذاری و عدم توجه به تحولات اجتماعی و اقتصادی با چالش روبروست.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که چاپ کتاب در این حوزه یکی از راه های تسهیل این فرآیند است، تصریح کرد: باید در کنار مباحث قانون گذاری در حکمرانی به نظام توصیه که در بسیاری از کشورها اثر کارکردی بیشتری نسبت به قانون دارد توجه کنیم و نیاز است تا دستگاه های حقوقی در این حوزه نیز وارد شده و علاوه بر مقرره گذاری به نظام توصیه گذاری بپردازند.
وی با بیان این که نقدهای سازنده در حوزه سیاست ها، قوانین و مقررات می تواند به این روند کمک کند، افزود: نقدهای مثبت و سازنده ما را به سمت بالندگی و تکامل در حوزه قانون گذاری در فضای مجازی کشور رهنمود می کند و خوشبختانه در جامعه در سطوح مختلف در فضای مجازی شاهد نقدهای موثر در حوزه های مختلف هستیم که همین امر موجب وحدت نظری در بسیاری از حوزه ها شده است.
دکتر فیروزآبادی گفت: همگرایی ملی در فضای مجازی باعث شده تا بتوانیم از فرصت های آن به عنوان پیشران توسعه ملی بهره برداری کنیم.
گفتنی است؛ در این مجموعه کتاب ۱۱۹ مورد مصوبات در سه حوزه سیاست ها، قوانین و مقررات جمع آوری شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید