کدخبر :262869 پرینت
07 آبان 1400 - 23:52

آیت اللهی: امکان اصلاح طرح صیانت، روزنه‌‌ای امیدوار کننده‌ است

عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، می‌گوید: برطرف کردن کم و کاستی‌های موجود در طرح صیانت، روزنه‌ی امیدوار کننده‌ای است که حاصل آن می‌‌تواند قوانین محکمی برای حمایت از کاربران در فضای مجازی و گامی در جهت گسترش حاکمیت فناوری اطلاعات باشد.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، «طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» موسوم به طرح صیانت چندین ماه است که افکار عمومی را به خود معطوف کرده و موافقان و مخالفان این طرح دیدگاه‌هایشان را در این خصوص مطرح کرده‌اند.

برخی موافقان ضمن دفاع از طرح صیانت، مخالفان را به صبوری دعوت می‌کنند تا بعد از ارائه‌ی دیدگاه‌های کارشناسی و نهایی شدن آن، محاسن طرح برای همگان مشخص شود، اما برخی منتقدان خواستار توقف بررسی این طرح شده‌اند و برخی نیز طرح صیانت را نیازمند اصلاح می‌دانند.

بیشترین انتقادها بر این محور متمرکز است که قرار است با تصویب و اجرای این طرح که تبدیل به قانون خواهد شد دسترسی کاربران به برخی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بین المللی مسدود و یا محدود شود تا نمونه‌های داخلی جایگزین شبکه‌های خارجی‌ها شود.

این طرح برای اکوسیستم استارت‌آپی کشور هم نگرانی‌هایی ایجاد کرده است و تعدادی از فعالان و سرمایه‌گذاران کسب‌وکارهای اینترنتی مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده و با امضاء نامه‌ها و اعلامیه‌های مختلف نظر خود را ابراز کرده‌اند.

در همین حال، نمایندگان در صحن علنی مجلس با بررسی این طرح بر اساس اصل هشتاد و پنج قانون اساسی، وظایف صحن را به کمیسیون مشترک سپردند تا در آنجا به صورت دقیق و تخصصی این طرح بررسی و تصویب شده و از همان جا به شورای نگهبان ارسال شود.

پیش نویس اولیه‌ی طرح صیانت بسیار ناامید کننده است

کاظم آیت اللهی، رئیس پیشین سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و عضو فعلی شورای مرکزی این سازمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیتنا پیرامون طرح صیانت، گفت: پیش نویس اولیه‌ی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی بسیار ناامید کننده است و لذا مخالفت‎‌های عموم در این زمینه قابل توجه بود.

رئیس پیشین سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور ادامه داد: از طرفی اینکه بتوانیم قوانین محکمی برای فضای مجازی داشته باشیم ضرورت دارد، اما تا جایی که این قوانین با روح فناوری اطلاعات و حاکمیت فناوری اطلاعات در تضاد نباشد.

آیت اللهی، اضافه کرد: حاکمیت فناوری اطلاعات اجتناب ناپذیر است و در فضای پیچیده‌ی اجتماعی و تعاملات کسب‌و‌کاری موجود در کشور، ضرورت تمکین به حاکمیت در فناوری اطلاعات را نمی‌توان منکر شد و خوشبختانه از زمان شروع جلسات طرح صیانت، مجلس شنوای تمامی نظرات بوده است تا در نهایت به امری کارساز مبدل شود.

عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای در پایان تاکید کرد: برطرف کردن کم و کاستی‌های موجود در این طرح روزنه‌ی امیدوار کننده‌ای است که حاصل آن می‌‌تواند قوانین محکمی برای حمایت از کاربران در فضای مجازی و گامی در جهت گسترش حاکمیت فناوری اطلاعات باشد.

انتهای پیام

گفت‌و‌گو از فرزانه احمدی منش

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.