پیروزی چین در نبرد با هوش مصنوعی
بنا بر ادعای یک پایگاه اطلاعرسانی برخط در آمریکا به نقل از مسئول سابق پنتاگون، در گزارشی آمده است که چین گوی سبقت را در نبرد هوش مصنوعی از ایالات متحده ربوده است.
به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، در گزارش پایگاه خبری اینترنتی «هیل» به نقل از مدیر سابق بخش نرمافزاری وزارت دفاع آمریکا پس از استعفا از سمتش آمده است که چین، به دلیل سرعت نسبتا کند عرضه نوآوریها در ایالات متحده، به سمت استیلای جهانی در زمینه هوش مصنوعی پیش میرود.
نیک چایلان، مدیر سابق بخش نرمافزاری وزارت دفاع آمریکا در این خصوص به «فایننشال تایمز» نیز میگوید: «ما بین ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر هیچ بختی برای رقابت با چین در این زمنیه نداریم و به اعتقاد من در حال حاضر کار (رقابت) برای ما تمام شده است.»
وی سپس با یاد آوری مجدد این نکته که «کار از کار گذشته» و چین گوی سبقت را در زمینه هوش مصنوعی و استفاده از این فناوری در بخش دفاعی ربوده است، سیستمهای دفاع سایبری ایالات متحده را در «سطح مهد کودک» ارزیابی میکند.
چایلان ماه گذشته میلادی در اعتراض به کندی سرعت توسعه فناوری در ایالات متحده استعفای خود را تقدیم دولت بایدن کرد.
«هیل» سپس با استناد به رویترز و به نقل از چایلان یادآور شده که «شکست آمریکا در پیگیری و توسعه ظرفیتهای هوش مصنوعی، کشور را درمعرض خطر قرار میدهد.»
دستگاههای اطلاعاتی کشورهای غربی پیشبینی کردهاند که طی دهه آینده چین بر بسیاری از فناوریهای نوظهور همانند هوش مصنوعی، زیستشناسی و ژنتیک مصنوعی به شکل قابل ملاحظهای تسلط خواهد یافت.
مسئول سابق پنتاگون همچنین یکی از دلایل مهم کندی توسعه فناوری در ایالات متحده را شرکتهایی نظیر گوگل معرفی کرده که به اعتقاد او همواره در زمینه همکاری با دولت در بخش هوش مصنوعی تردید به خود راه میدهند.
به گفته نیک چایلان بحثهای جاری در خصوص حریم خصوصی و قوانین اخلاقی مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی از دیگر عوامل کندی سرعت پیشرفت این حیطه در آمریکا است؛ حال آنکه به ادعای این مسئول پیشین پنتاگون، چین بدون در نظر گرفتن پیامدههای اخلاقی بهرهگیری از این فناوری در حال پیشروی است.
یک سخنگوی شرکت گوگل در این خصوص به «هیل» میگوید: «گوگل مفتخر است که با دولت ایالات متحده همکاری میکند و ما امروز پروژههای مشترک زیادی را از جمله در وزارت دفاع، وزارت نیرو و مؤسسه ملی سلامت در دست اجرا داریم.»
وی میافزاید: «ما به همکاری با دولت ایالات متحده و ارتش بویژه در زمینه پروژههای خاص و نیز در حوزه سیاستهای گستردهتر چون هوش مصنوعی تا آنجایی که با اصول ما مطابقت داشته باشد، متعهد هستیم.»
در بخش دیگری از گزارش پایگاه خبری«هیل» به سخنان ماه ژوئیه لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده اشاره شده که گفته بود: «وقتی صحبت از هوش مصنوعی میشود، چین از جمله چالشهای پیش روی ما است.»
وی تاکید کرده بود: «ما برای برنده شدن رقابت میکنیم اما این کار را درست انجام میدهیم. ایالات متحده بنا ندارد در این راه از مسائل مرتبط با ایمنی، امنیت و نیز مقررات اخلاقی چشم پوشی کند.»
در پایان این گزارش به نقل از نیک چایلان، مدیر سابق بخش نرمافزاری وزارت دفاع آمریکا از تصمیم مقامات پنتاگون برای قرار دادن افرادی با تجربه محدود در زمینه انفورماتیک برای هدایت و رهبری برنامهها و طرحهای نرمافزاری انتقاد شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید