کدخبر :254057 پرینت
11 بهمن 1399 - 00:30

توئیتر صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه: ایران واکسن کرونای «اسپوتنیک وی» را ثبت کرد

صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه اعلام کرد که ایران واکسن روسی ویروس کرونا موسوم به «اسپوتنیک وی» را به ثبت رسانده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه در صفحه توئیترش گزارش داد که ایران واکسن «اسپوتنیک وی» (Sputnik V) ساخت روسیه را ثبت کرده است.

روسیه نخستین کشور در جهان بود که واکسن کویید ۱۹ را با نام اسپوتنیک وی ثبت کرد. این دارو در  موسسه روسی گامالیا  و با همکاری صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه تولید شد.

اسپوتنیک وی نخستین واکسن ضدکرونای روسیه است که توسط مرکز ویروس شناسی گاملیا وابسته به وزارت بهداشت این کشور  در مسکو ساخته شده است و حرف وی (v) بعد از اسپوتنیک همان حرف اول کلمه انگلیسی victory (ویکتوری) به معنای پیروزی است.

این واکسن با مشارکت صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه (تشکیلات دولتی تامین کننده مالی طرح های سرمایه گذاری) ساخته شده و در ماه اوت سال ۲۰۲۰ (مردادماه) به ثبت رسید و تاکنون سه میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی تولید شده است.  

واکسیناسیون کرونا در مسکو با واکسن اسپوتنیک وی از روز پنجم ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ (۱۵ آذر ماه) و در سراسر روسیه از روز ۱۵ همان ماه (۲۵ آذر) با توزیع یک و نیم میلیون دوز واکسن اسپوتنیک  روی. پزشکان و معلمان آغاز شد.

کیریل دمیتریف رییس صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه به تازگی اعلام کرد با تولید دهها میلیون دوز واکسن «اسپوتینک وی» از فوریه (بهمن) به واکسیناسیون عمومی علیه کرونا شتاب خواهیم داد.

دمیتریف گفت: «تولید کنندگان ما اساسا طرح های تولید خود را بهبود بخشیده اند و در ژانویه به مراتب بیشتر از آنچه که برنامه ریزی شده بود تولید خواهد شد. ما قادر خواهیم بود که تولید دهها میلیون دوز واکسن را از فوریه آغاز کنیم».

 رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نیز از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن روسی کرونا در ایران خبر داده بود.

کیانوش جهانپور  تصریح کرد که در بیست و چهارمین جلسه کمیسیون قانونی تشخیص (صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری واکسن اسپوتنیک وی (Sputnik V ) محصول شرکت گامالیا کشور روسیه در فرم محلول فریز شده و ویال های تک دوز و ۵ دوز در ایران صادر شد.

وی توضیح داد که روند بررسی واکسن‌های دیگر از مبدا هند، چین، روسیه و غیره کماکان ادامه دارد.

دولت مسکو برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه برنامه ریزی کرده و بیش از ۵۰ کشور جهان برای خرید بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کرده اند.

تعدادی از کشورها نظیر ترکیه، کره جنوبی ، امارات متحده عربی و ترکمنستان این واکسن روسی را ثبت و برنامه ریزی برای واکسیناسیون و تولید آن را آغاز کرده اند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.