مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد وزارت کار: تشکیل نظام شفافیت، نیازمند توسعهی فرهنگ شفافیت است
مدیرکل دفتر بازرسی ،ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در حاشیه نشست سه روزه ارزیابی و رتبهبندی سامانه های شفافیت این وزارتخانه گفت: تشکیل نظام شفافیت، نیازمند توسعه فرهنگ شفافیت است.
به گزارش سیتنا، رویا رفیعی درباره اهداف برگزاری این نشست گفت: با دریافت نقطه نظرات سازمان های مردم نهاد (سمن ها) و برگزاری نشست سه روزه ، سازمان های تابعه و بخش های مختلف ستادی را برای استفاده از ظرفیت سامانههای شفافیت تشویق کردیم و با ارزیابی و رتبهبندی بخش های مختلف برگزیدگان را معرفی می کنیم.
وی توضیح داد: به پیشنهاد مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه جهاددانشگاهی از هشت سازمان مردم نهاد از جمله کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران ، موسسه دیده بان شفافیت و عدالت ، هسته پژوهشی سلامت اداری و مبارزه با فساد دانشگاه تهران، مرکز غیردولتی توسعه فراگیر سلامت اداری و مبارزه با فساد ، جمعیت هم اندیشان دادخواه، موسسه مردم نهاد توسعه فراگیر شفافیت ، اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی دانشگاه تهران و آزمایشگاه حکمرانی و داده دانشگاه صنعتی شریف برای حضور در این نشست سه روزه و اعلام ارزیابی خود از سامانه های شفافیت دعوت شد.
رفیعی افزود: بخشهایی که تجربه کمتری در این زمینه داشتند می توانند از این فرصت استفاده کرده و اشکالات سامانهها را برطرف کنند.
وی با بیان اینکه اجرای برنامههای وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به ویژه در بحث شفافیت، قطعاً نیازمند شکلگیری یک نظام شفافیت است، ابراز امیدواری کرد که فرهنگ شفافسازی از این طریق توسعه پیدا کند.
رفیعی تصریح کرد: بر اساس سیاستها و تاکیدات وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بر ارزیابی از طریق نهادهای بیرونی و مخاطبان وزارتخانه، در گام های اولیه پیاده سازی نقشه راه شفافیت سعی کردیم خود را در معرض ارزیابی این نهادها و مخاطبان واقعی وزارتخانه قرار دهیم.
مدیرکل دفتر بازرسی ،ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات بیان کرد: معتقدیم این موضوع به بهبود عملکرد و رسیدن به اهداف اصلی شفافسازی که همان جلب اعتماد عمومی است منجر خواهد شد .
رفیعی درباره نقش و کارکردهای سامانه های شفافیت برای جلوگیری از فساد نیز گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستگاه بسیار گسترده و از ادغام سه وزارتخانه تشکیل شده است، و هر کدام از سازمان های تابعه از جمله سازمان تامین اجتماعی و سازمان بهزیستی نیز دارای مخاطبان بسیار و زیر مجموعه های متعددی هستند.
وی افزود: مهمترین نقش سامانههای شفافیت و نیز وظیفه ما در کمیته شفافیت این بود که عملکردهای جزیره ای سازمانها را هم راستا و همسو با برنامههای وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و مبتنی بر نظام شفافیت قرار دهیم .
رفیعی تصریح کرد: قطعا" یکی از ابزارهای دستیابی به نظام شفافیت استقرار همین سامانه های شفافیت است. بر همین اساس در یک سال و نیم گذشته با استفاده از این نظام به اطلاعات بسیار مهمی که برای اولین بار در کشور جمعآوری شده است دسترسی پیدا کردیم.
وی بیان داشت: این اطلاعات گسترده و بسیار موثر ، مبنای مهمی برای تصمیم گیری و تصمیم سازی های مسئولان ارشد دولت قرار خواهد گرفت. علاوه بر این بخشی از این اطلاعات در اختیار ذی نفعان، سازمانهای نظارتی و بخشی هم از طریق اطلاع رسانی عمومی در اختیار افکار عمومی قرار میگیرد و از این طریق ذی نفعان و مخاطبان علاوه بر اینکه در جریان عملکرد این وزارتخانه و سازمان های تابعه آن قرار میگیرند می توانند بر عملکرد ها نیز نظارت داشته باشند.
رفیعی تاکید کرد: آگاهی ذینفعان و مردم از این اطلاعات عملکردی می تواند به مطالبه گری منجر شده و در بهبود عملکرد ما موثر واقع شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید