کدخبر :245705 پرینت
01 تیر 1399 - 09:43

افزایش بیماری های آبی در تابستان/ مراقب یخ های غیر بهداشتی باشید

سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به افزایش بیماری های منتقله از آب با شروع فصل تابستان، هشدار داد.

متن خبر

به گزارش ایران پژواک، علی نیتی، با اشاره به اینکه در فصل گرما و با مصرف بیشتر آب احتمال بروز بیماری های منتقله از آب بیشتر می‌شود، گفت: از طرفی امکان انتقال این بیماری ها با افزایش مسافرت ها و مصرف آب آشامیدنی غیرمطمئن نیزافزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر لزوم حصول اطمینان از سلامت آب آشامیدنی هنگام مصرف، توجه به برخی نکات را ضروری دانست و افزود: آب آشامیدنی یا از طریق منابع آب سطحی مانند رودخانه ها، یا منابع زیرزمینی مانند چشمه، چاه و قنات تامین می شود که جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نیست و باید قبل از مصرف آن را گندزدایی کرد.

به گفته کارشناس برنامه آب و فاضلاب، زلال بودن آب جویبارها و چشمه ها به معنی سالم بودن آن نیست، زیرا ممکن است آب در نقاط بالادست توسط انسان، دام، پرندگان ، مزارع و باغات کشاورزی آلوده شده باشد.

نیتی تصریح کرد: آب لوله کشی شبکه‌های آب رسانی شهری و روستایی، سالم و قابل شرب است، چراکه این آب کلرزنی و گندزدایی شده است و تحت نظارت معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارد.

وی خطاب به افرادی که در روزهای تعطیل به همراه خانواده یا دوستان به طبیعت سفر می کنند و چند ساعتی را در بیرون از محل زندگی و کار می گذرانند، عنوان کرد: افراد آب بسته بندی همراه داشته باشند و در صورتی که امکان دسترسی به آب سالم بهداشتی یا آب بطری وجود نداشته باشد، توصیه می شود آب را به مدت ۳ دقیقه جوشانده و پس از خنک شدن از آن استفاده کرد.

سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: هنگام تهیه آب بطری شده به این موضوع توجه شود که ممکن است نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد و از سوی دیگر یخ زدگی و انجماد بخشی از ترکیبات میکروپلاستیکی بطری را جدا و وارد محتویات داخل بطری کند؛ درنتیجه باید از خرید بطری هایی که در معرض نور مستقیم خورشید بوده اند و بطری های یخ زده خودداری کرد.

نیتی تصریح کرد: آب های بسته بندی شده باید دارای تاریخ تولید و انقضاء شماره پروانه ساخت، کد یا شناسه نظارت و پروانه بهداشتی وزارت بهداشت و دارای نشان سازمان غذا و دارو باشند.

وی با تاکید بر لزوم خودداری از تهیه و مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری و یا خرد شده اند، گفت: توصیه می شود از قالب های یخ با بسته بندی و دارای مشخصات کارخانه ای استفاده شود.

نیتی اظهار کرد: بهتر است از مصرف شربت و نوشابه یا انواع نوشیدنی های بسته بندی نشده که احتمال دارد از آب آلوده یا غیر مطمئن در تهیه آن استفاده شده باشد اجتناب شود.

سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت نکات بهداشتی بویژه هنگام تفریحات در کنار رودخانه‌ها و آلوده نکردن آب توسط مردم را موثر در حفظ سلامت آب دانست و افزود: به همین منظور از شنا کردن در رودخانه ها و نهرها و مکان های غیر مجاز و شستشوی ظروف و البسه در نهرها و جوی ها و دفع فاضلاب و زباله در خیابان ها و نهرها خودداری شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هموطنان می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مغایرت شرایط ظاهری یا وجود طعم و بو در آب با شماره ۱۹۰، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند یا به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت یا مراکز بهداشت تابعه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقر در سراسر کشور مراجعه و مراتب را گزارش کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.