کدخبر :242524 پرینت
18 اسفند 1398 - 15:04
به استناد گزارش مؤسسه‌ی سیاست‌های راهبردی استرالیا؛

سوء استفاده‌ی اپل، هوآوی، سامسونگ و سونی از شرایط کار اجباری مسلمانان اویغور چین/ دور کردن ۸۰ هزار اویغور از خانه‌شان برای کار سخت در ۲۷ کارخانه در ۹ استان چین

گزارش اندیشکده‌ای در استرالیا نشان می‌دهد ده‌ها شرکت تجاری جهانی که زنجیره تأمین کالاهایشان در چین واقع شده، مسلمانان اویغور را در شرایطی شبیه به کار اجباری استخدام می‌کنند.

متن خبر

به گزارش سیتنا و بنابر گزارش مؤسسه سیاست‌های راهبردی استرالیا که اندیشکده‌ای مستقل معرفی شده است؛ ده‌ها هزار نفر از اقلیت مسلمان چین را به خارج از استان شینجیانگ در غرب چین منتقل کرده‌اند و طبق یک طرح دولتی از آن‌ها به عنوان کارگر در کارخانه‌های بزرگ استفاده می‌کنند.

چین متهم به حبس بیش از یک میلیون اویغور در شینجیانگ است و می‌گوید این کار را به عنوان بخشی از کارزار مبارزه با افراطی‌گری اسلامی انجام می‌دهد. دولت این کشور ابتدا این کارش را انکار می‌کرد تا این که اخیراً اعلام کرد همه افرادی که در این «مراکز فنی و حرفه‌ای» بوده‌اند «فارغ‌التحصیل» و استخدام شده‌اند.

در گزارش این مؤسسه آمده بررسی اسناد دولتی و گزارش‌ رسانه‌های محلی نشان می‌دهد که شرایط زندگی اویغورها پس از پیوستن به نیروی کار در کارخانه‌های بزرگ هم‌چنان «سخت» است و از باقی هم‌وطنان‌شان «جدا افتاده‌اند.»

طبق این گزارش، بیش از ۸۰ هزار اویغور برای کار در دست کم ۲۷ کارخانه در ۹ استان چین، از خانه و کاشانه دور افتاده‌اند.

در این کارخانه‌ها کارگران هم‌چنان تحت نظارت‌اند و از انجام فرائض دینی منع شده‌اند. آنان مجبورند در دوره‌های آموزش زبان ماندارین شرکت کنند و در مسافرت به شینجیانگ با محدودیت‌هایی مواجه‌اند.

به گزارش سیتنا، این اندیشکده در بخشی از گزارش‌ خود آورده است: «اویغورها، تحت شرایطی بسیار مشابه با کار اجباری، در کارخانجاتی کار می‌کنند که جزو زنجیره تأمین کالا برای دست کم ۸۳ نام تجاری جهانی در عرصه فناوری، پوشاک و خودروسازی هستند، شرکت‌هایی مانند اپل، بی‌ام‌و، گپ، هوآوی، نایکی، سامسونگ، سونی و فولکس‌واگن.»

در این گزارش آمده نام‌های تجاری معدودی از قبیل ابرکرومبی اند فیچ، به نام‌های تجاری توصیه کرده‌اند در سال ۲۰۲۰ با این شرکت‌ها قطع همکاری کنند. تعدادی از شرکت‌ها نیز اعلام کرده‌اند با هیچ‌یک از این تأمین‌کنندگان کالا قرارداد مستقیم کاری نبسته‌اند.

دولت چین نقض حقوق کارگرانش را انکار کرده و گفته تهیه‌کنندگان این گزارش «می‌کوشند تلاش‌های دولت چین را برای مبارزه با تروریسم در شینجیانگ ناچیز جلوه دهند.»

شرکت او-فیلم تکنولوژی، جزو کارخانجاتی است که نامش در فهرست گزارش مؤسسه سیاست‌های راهبردی استرالیا آمده‌ است. این شرکت برای گوشی‌های آیفون دوربین تولید می‌کند. این گزارش با استناد به مقاله منتشرشده در یکی از رسانه‌های محلی ادعا می‌کند او-فیلم تکنولوژی در سال ۲۰۱۷ با استفاده از طرحی با حمایت دولت، ۷۰۰ کارگر اویغور را به کار گرفته است.

به گزارش سیتنا، اپل در پاسخ به خبرگزاری رویترز به بیانیه‌ قبلی‌اش اشاره کرده است. در این بیانیه آمده که این شرکت «خود را متعهد می‌داند از حفظ آبرو و احترام لازم برای همه افرادی که در زنجیره تأمین کالاها فعالیت می‌کنند اطمینان حاصل کند.» اپل گفته است: «ما این گزارش را ندیده‌ایم ولی در ارتباط و همکاری نزدیک با تأمین‌کنندگان کالاهای‌مان هستیم تا از رعایت همه معیارهای سخت‌گیرانه‌مان مطمئن شویم.»

هوآوی، غول عرصه فن‌آوری چین، گفته گزارش را خوانده و موضوع در دست بررسی است. سخنگوی این شرکت گفته «شرط هوآوی برای همکاری با همه تأمین‌کنندگان کالاهایش این است که اصول جهانی کار و قانون‌های مربوطه را رعایت کنند.»

نام یکی از بزرگترین کارخانه‌های نایکی که ۳۰ سال است کالاهایش را تأمین می‌کند در فهرست این گزارش آمده است. نایکی به واشینگتن‌پست گفته «ما خود را ملزم به رعایت حقوق بشر به عنوان بخشی از زنجیره ارزش‌های‌مان می‌دانیم و همواره می‌کوشیم تجارت‌مان اخلاقی و مسئولانه باشد.»

سخنگوی نایکی ساندرا کَریون-جان گفت: «ما به رعایت معیارهای جهانی کار پایبندیم.» او افزود: نایکی به تأمین‌کنندگان کالاهایش «شدیداً تأکید کرده که از هرگونه حبس و اعمال زور به کارگران و کار اجباری یا اجیر کردن نیروی کار خودداری کنند.»

شرکت فولکس‌واگن در بیانیه‌ای اعلام کرده هیچ‌کدام از شرکت‌های مذکور در این گزارش تأمین‌کننده مستقیم کالایش نیستند. این شرکت گفته «مسئولیت مستقیم» تمام بخش‌های کسب و کار خود را به عهده دارد و «به اقلیت‌ها و نمایندگان کارگران احترام می‌گذارد و معیارهای اجتماعی و کاری را رعایت می‌کند.»

سایر شرکت‌هایی که نامشان در مقدمه این گزارش آمده، یعنی بی‌ام‌و، گپ، سامسونگ و سونی، به درخواست رسانه‌ها برای اظهار نظر در این مورد پاسخی ندادند. شرکت او-فیلم نیز واکنشی نشان نداده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

سلام ممنون از مطلب جالبتون
ببخشید اصل گزارش موسسه استرالیایی را شما در اختیار دارد؟
اگر نه، از چه طریقی می توانم به آن دسترسی داشته باشم؟

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.