کدخبر :315744 پرینت
02 اسفند 1403 - 09:49

ضرورت ایجاد الگوهای موفق در هوش مصنوعی

معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری نسبت به خطر تقدم اخبار بر محتوا و گسترش شبه‌علم حوزه هوش مصنوعی در کشور هشدار داد و  بر لزوم ایجاد الگوهای موفق تاکید کرد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور طی سخنانی در آیین افتتاح مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی، در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد، این مرکز را گامی مهم برای بهره‌برداری بهینه و استفاده حداکثری از مزیت‌های انرژی کشور اعلام کرد و افزود: مزیت‌های طبیعی و انرژی از مهم‌ترین نقاط قوت کشور به شمار می‌روند، اما گاهی تبدیل به چالش‌های بزرگ می‌شوند که رفع آنها می‌تواند فرصت‌ها و ارزش افزوده ایجاد کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌‌جمهور گفت: پیشرفت علمی ما در برخی بخش‌ها با دنیا همگام شده و پیشگامی در هوش مصنوعی اتفاق افتاده است.

«نئوبانک»، در مسیر توسعه هوش مصنوعی

افشین نسبت به خطر تقدم اخبار بر محتوا و گسترش شبه‌علم حوزه هوش مصنوعی در کشور هشدار داد و  بر لزوم ایجاد الگوهای موفق تاکید کرد.

وی همچنین از تلاش‌های معاونت علمی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه هوش مصنوعی در کشور صحبت کرد و در این راستا از صدور مجوز برای «نئوبانک» به عنوان یک گام مهم در این مسیر خبر داد.

وی تاکید کرد: در معاونت علمی به دنبال نمونه‌های موفق در حوزه هوش مصنوعی هستیم. این تلاش‌ها بر شناسایی الگوهای موفق و توسعه زیرساخت‌های لازم برای گسترش هوش مصنوعی در کشور متمرکز است. هدف نهایی، تکثیر این نمونه‌های موفق و توسعه استفاده از فناوری هوش مصنوعی در کشور است.

معاون علمی رییس‌جمهور، مزایای استفاده از سیستم پایش وضعیت هوشمند در نیروگاه‌ها را توضیح داد و خاطرنشان کرد: این مرکز می‌تواند به مدیران نیروگاه کمک کند تا بتوانند مسائل پیش رو را شناسایی و با اقدام سریع، از اتفاقات بد جلوگیری کنند. با استفاده از این سیستم می‌توان از هزینه‌های میلیون دلاری جلوگیری و عمر سیستم را طولانی‌تر کرد. این سیستم به صورت آنلاین داده‌ها را دریافت می‌کند و به مدیران نیروگاه اطلاع‌رسانی می‌کند تا در صورت وجود خطا، با هزینه کم آن را رفع کنند.

وی با اشاره به سابقه بیش از 20 ساله سیستم‌های مانیتورینگ در کشور، از برگزاری همایشی در این زمینه در هفته آینده خبر داد و افزود: سیستم هوشمند جدید با جمع‌آوری 50هزار داده در ثانیه، امکان آموزش الگوریتم‌ها و شناسایی عیوب پنهان را فراهم می‌کند که این امر منجر به افزایش بهره‌وری می‌شود. راه اصلی افزایش بهره‌وری، استفاده از فناوری است. این سیستم که در نیروگاه‌های کوچک گازی نصب شده، در زمینه انرژی نیز کاربرد دارد و باید دید چه زمانی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

افشین با تأکید بر اهمیت «جسارت» در اجرای این طرح، توضیح داد: نصب سنسورها و راه‌اندازی سیستم‌های مانیتورینگ جدید نیازمند پذیرش ریسک و شجاعت مدیران است، زیرا ممکن است این سیستم‌ها، عیوبی را آشکار کنند که قبلا پنهان بوده‌اند و این امر می‌تواند منجر به ضررهای آشکار شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.